Bijuteriile pe care le purtăm sunt adesea indicii despre personalitatea noastră și modul de a fi, așa că ar trebui să fim puțin atente și aici cum ne alegem accesoriile potrivite în funcție de situație.
Ai mai jos câteva linii generale despre principalele tipuri de bijuterii și ce transmitem prin purtarea lor.

S-ar putea să nu-ți dai seama, dar sunt o grămadă de lucruri pe care bijuteriile pe care le porți le spun despre tine.

S-ar putea să te gândești că doar îți accesorizezi ținuta favorită, dar piesele în sine și așezarea bijuteriilor strategic pe părți ale corpului și zone din outfit pe care le selectezi, pot, de fapt, să lase loc celorlalți să cunoască anumite aspecte ale personalității tale.

Nu-ți face griji, nu e nimic greșit sau ciudat în asta, dar e foarte incitant să afli chiar tu lucrurile pe care bijuteriile pe care le porți le spun despre tine și personalitatea ta.

Verifică, așadar, lista de mai jos și spune-ne și nouă, în comentarii, în josul paginii, ce crezi, după ce o descoperi! Părerea ta contează enorm pentru noi!

Bijuterii mari și strălucitoare pentru cele cu încredere mare în sine

Dacă-ți place să porți bijuterii mari, strălucitoare, luminoase, că e vorba de un colier statement sau un inel, există câteva lucruri pe care asemenea bijuterii le spun despre tine.

Pentru anumite persoane, poți fi curajoasă, cutezătoare, cu determinare puternică și nu te deranjează să fii în centrul atenției.

Alți oameni te vor percepe ca având multă încredere în sine și în ceilalți, vor crede că nu te temi să ieși în lume și să te bucuri de tot ce te înconjoară, indiferent de ce părere și-ar forma alte persoane despre tine.

Bijuterii cu perle pentru femeia classy, elegantă, pasionată de moda retro

Dacă porți perle, cel mai probabil ai niște valori tradiționale și îți plac lucrurile clasice și elegante.

Asta se datorează și faptului că perlele sunt adesea asociate cu femeile, în general, încă din anii retro, classy sassy, când un șirag de perle era ultimul răcnet în tendințe.

Mie îmi plac colierele formate din 3 șiraguri de perle. Au o notă aparte de eleganță, inclusiv dacă e să fie asociate cu jeansi și un pulover, ca să nu mai spun că dau clasă oricărei rochii simple sau cămăși.

Ba chiar, recent, au început să fie create o grămadă de tipuri de haine cu perne aplicate pe ele, ca trend major de câțiva ani.

Body piercing pentru rebeli

Să ai un piercing într-un loc diferit față de urechi spune multe despre cine ești, de asemenea.

Oamenii care au piercinguri în nas, sprânceană, limbă sau în alte părți ale corpului sunt uneori în rebeliune față de normele sociale, chiar dacă inconștient.

Alți oameni aleg body piercingul ca pe un mijloc de a atrage atenția sau de a-i lăsa pe ceilalți să înțeleagă că nu le pasă ce cred oamenii despre ei.

Bineînțeles, sunt alți oameni, de asemenea, care își fac piercinguri, întrucât pur și simplu le place modul în care arată cu ele. Dar și acest lucru spune ceva despre personalitatea lor, de asemenea.

Bijuterii statement ca mici opere de artă pentru femeia hippie/boho sau pentru tipa elegantă, îndrăgostită de arta modernă

Dacă tinzi să te învârți înspre piese artistice ca bijuterii statement, s-ar putea să fii un tip de fată modernă care adoră lucrurile handmade ce nu sunt deloc precum altcineva poartă.

Asta include piese de dimensiuni mari, bijuterii din materiale textile și țesături și cam totul lucrat manual.

Probail că și tu, ca purtătoare de astfel de bijuterii și destul de aplecată spre zona hippie și boho a modei, te bucuri de idei de DIY și adori să creezi singură lucruri. Iar cu orice ocazie reflecți acest aspect al personalității tale prin a alege să porți și ce creează alții manual, de asemenea.

Dacă ești însă o tipă mai elegantă, dar care apreciază manufactura și arta în genere, s-ar putea ca bijuteriile și accesoriile FREYWILLE să fie cele mi potrivite pe stilul tău.

Bijuteriile vintage sunt pentru femeile care apreciază lucrurile de valoare sentimentală înainte de toate

Sunt multe femei cărora chiar nu le pasă dacă cineva a purtat bijuteriile lor anterior, într-o altă viață. Le plac și le poartă și ele, la rândul lor, de ce nu.

Magazinele second hand și de vechituri sunt locuri distractive unde poți găsi atâtea piese vintage, mai ales din rândul accesoriilor. Dar și lucrurile vechi moștenite de la rude străbune sunt super nice. 🙂

Când porți bijuterii vintage, le dai celorlalți de înțeles că ești o tipă sentimentală. Unele piese sunt și super feminine, chiar girly, așa că îți poți arăta și latura aceasta în timp ce arăți, totodată, grozav de rafinată.

Bijuteriile purtate în straturi atrag atenția asupra anumitor puncte

Dacă tinzi să porți în straturi coliere și brățări, s-ar putea ca, în subconștient, să încerci să atragi atenția asupra unor părți ale corpului care îți plac, cum ar fi, să zicem, încheieturile mâinilor sau linia gâtului.

Asta pentru că toate acele bijuterii suprapuse atrag atenția astfel încât oamenii să nu poată vedea întotdeauna o parte din defectele tale, în general ușor observabile.

În realitate, să porți multe brățări, de exemplu, îți poate conferi un aspect mai zvelt, mai suplu, așa că du-te și adună la un loc toate brățările pe care le porți de obicei.

Bijuterii colorate

Dacă optezi de regulă pentru bijuterii colorate viu, există și pentru tine unele „citiri” de caracter. De pildă, roșu înseamnă că urmează să ieși în oraș, în timp ce rozul indică pasiune, dar la modul inocent.

Galbenul înseamnă că ești optimistă, bleu indică compasiune și verde spune că ești sinceră.

Dacă ești și genul acela care asortează culorile bijuteriilor la îmbrăcăminte, cel mai probabil îți alegi garderoba doar dacă se aliniază perfect la trăsăturile tale de personalitate. S-ar putea să te ajute mult să citești și cum asortezi culorile machiajului la bijuterii.

S-ar putea să te ajute să știi și ce spun încălțările tale preferate despre personalitatea ta! 😉

Sursă foto front page: Pixabay