Dacă te bate gândul de a-ți face un piercing, ai mare grijă unde și cum îl faci pentru a nu se infecta.

Vezi și ce metale să fie utilizate în piercing. Contează mult.

Apoi, alege un model potrivit pielii bronzate, dacă alegi să-l faci în buric, de pildă. Pentru că, de regulă, acolo îl etalezi la plajă sau, oricum, în outfituri vara.

Alegerea salonului unde îți vei face piercing

În primul rând, e bine să ți-l faci la un cabinet medical dau cosmetic ori măcar la un studio de profil/piercing serios – în niciun caz la rulote improvizate la mare sau la festivaluri.

În al doilea rând, trebuie să fii atent(ă) ca persoana care-ți va da gaura pentru piercing să lucreze igienic și să folosească numai instrumente sterilizate ori de unică folosință. Întreabă și informează-te, nu-ți fie teamă, e dreptul tău.

Citește, în acest sens, și articolul nostru despre cum să eviți saloanele de manichiură neigienice; sfaturile se pretează cam pentru orice tip de salon cosmetic, de estetică sau de piercing/tatuaje.

Din ce metale trebuie să fie accesoriile pentru piercing?

Metalele recomandate sunt niște aliaje speciale (vei fi informat/ă în salon despre ele).

Trebuie să știi însă că merită să dai un ban în plus pe ceva din materiale calitative, chiar prețioase, ca să nu ai probleme mai târziu.

În primul rând, trebuie mare atenție aici, ca la alegerea salonului: să fie utilizate metale pentru piercing care nu irită pielea sub nicio formă, ca să nu te trezești cu vreo infecție.

Ce model de piercing să alegi?

În ceea ce privește modelul, gusturile sunt împărțite și contează și unde/în ce parte a corpului alegi să faci piercingul.

Dacă alegi într-un loc mai greu de observat de către alții (de pildă, în buric), partea bună e că locul se poate acoperi ușor, așa că poți alege un model mai îndrăzneț și strict pe placul tău, fără să-ți faci probleme că „se uită lumea”.

Cei nonconformiști vor alege modele mai atipice, ca să fie priviți drept cool, iar cei maia „cuminței” ca spirit vor alege modele mai discrete și mai greu de observat.

Ce zici? Te-ai hotărât? Cum va arăta piercingul tău? Sau ai deja unul? Spune-ne și nouă părerile sau experiența ta în secțiunea de comentarii din josul paginii! Contează mult.

Sursă foto: Unsplash/Ivan Lapyrin