Cu toții căutăm tunsoarea care să ne facă să arătăm cel mai bine. Dar trebuie să recunoaștem că nu este ușor să ieși din zona ta de confort. Cu toate acestea, este necesar să te bazezi pe forma feței tale pentru a-ți adapta tunsoarea. Iar fețele rotunde nu sunt lăsate pe dinafară: bob scurt, breton, chignon, conturarea părului… Cele mai frumoase tendințe ale anului sunt la îndemâna ta! Așa că găsește-ti tunsoarea potrivită și alege ce-ți place din sugestii, cu sfaturile de mai jos!

Ai o față rotundă și nu știi spre ce tunsoare să te îndrepți? Nu te panica!

O gamă de tunsori și coafuri la modă sunt făcute pentru tine. Iată toate sfaturile pentru a face față formei chipului tău și să devii și mai frumoasă prin alegerea coafurii sau tunsorii potrivite.

Cum afli dacă ai o față rotundă?

Față plină, obraji plinuți, trăsături „dulci”… Oamenii cu fețele rotunde au o problemă: echilibrul proporțiilor. Lățimea pomeților lor este aproximativ aceeași cu lungimea feței. Prin urmare, o tăietură structurată este esențială pentru alungirea feței.

coafura potrivită în funcție de forma feței

Ce tunsoare alegi după tipuld e păr?

În general, indiferent de tipul de păr, favorizăm volumul! Aceasta este cheia pentru a da caracter acestui tip de chip.

Pentru a face acest lucru, volumul trebuie să vină din partea de sus a capului și nu din lateral. Scopul? Reușește să transformi forma rotundă într-o formă ovală. Pentru aceasta, este mai bine să iei în considerare tipul tău de păr pentru a nu risca surprize neplăcute.

cum să te vopsești șuvițe după forma feței tale

Idei de tunsori potrivite feței rotunde

Pătrat „în cădere” – bobul

Această tunsoare este perfectă pentru părul fin. Într-adevăr, ușor conice, „pătratele” tip bob structurează fețele rotunde.

Avantajul? Această tăietură permite o coafare simplificată. Părul este așezat foarte natural, fără prea mult efort. Spatele bobului, mai scurt, îți va dezveli gâtul și îți va evidenția modul în care înclini capul. Accentul se va muta de pe forma feței.

Bob cu onduleuri

Această altă variantă a bobului, prezentat anterior, este pentru părul mai gros și ondulat. Un efect stilat, de look tip „așa m-am trezit!”, mai puțin sobru decât bobul scurt la spate, decalat.

Nu ezita să aranjezi câteva șuvițe pe partea laterală a frunții.

Bretonul

Foarte la modă, tunsorile cu breton scurt și stratificat se potrivesc perfect cu curbele feței.

Poți încerca și franjurile sau bretoanele cu șuvițe asimetrice, testate și aprobate de vedete cu fețe rotunde precum Cameron Diaz sau Kirsten Dunst.

bretonul tip „perdea”_cum să-l obții

Conturul părului

Mai bine decât în cazul vopsitului obișnuit, acest tip de colorare a părului, pentru „contouring”, cu șuvițe highlightate, aduce puncte de lumină în anumite locuri strategice ale părului: vârfurile și conturul feței vor fi astfel subtil iluminate.

Tunsoarea pentru fața rotundă: greșeli de evitat

În primul rând, evită pe cât posibil tunsorile foarte netede care tind să îngreuneze prea mult părul. În plus, tăieturile drepte nu aduc nicio formă și accentuează partea „dolofană” a feței tale.

Evităm și linia din mijloc, prea strictă, precum și tăietura tip „castron” și cocul prea jos.

Acum aveți toate cheile pentru a găsi tunsoarea de care aveți nevoie!

Acum ai toate cheile pentru a găsi tunsoarea de care ai nevoie! Tu pe care ai alege-o? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii!

Sursa foto principală: Unsplash/Joanna Nix-Walkup