Toate vrem un păr frumos și sănătos. Și, deși l-am avut așa cândva, nu am știut să îl întreținem și să îl menținem astfel, așa că, azi ne plângem de câte o problemă a lui. Dar iată că avem câteva soluții în acest sens. Mai jos, pentru fiecare „afecțiune” sau „suferință”, sau simplu… nevoie a oricărui tip de păr. Urmărește ghidul nostru de îngrijire a părului, în funcție de fiecare nevoie în parte!

Un lucru de bază în îngrijirea părului, primul lucru pe care trebuie să îl faci ca să ai un păr frumos și sănătos este să alegi șamponul potrivit. Iar dacă îți vopsești părul, este necesar să cauți un produs special; în acest caz, hidratarea este foarte importantă.

Balsamul de păr este și el esențial pentru tratarea oricărui tip de păr. Odată ce folosești produsul, care acționează 2-3 minute, și apoi se clătește, vei descoperi că poți să te piepteni mai ușor și că părul lucește. 

Iar dacă vrei să dai părului tău o alură de zile mari, încearcă nuanțele de burgundy, cu pigmenți revoluționari. Se poartă mult anul acesta această nuanță pe păr.

Dar hai mai bine să vedem exact ce sfaturi și trucuri avem pentru fiecare tip de păr și problemă pe care o poate întâmpina!

Truc natural pentru părul gras, la îndemâna oricui!

Excesul de sebum duce la aspectul gras al părului, ținut, pe timp de iarnă, mai mult sub căciulă.

Pentru tonus, îți sugerăm un remediu cât se poate de natural și la îndemâna oricui: stoarce în păr sucul de la o lămâie. Datorită vitaminei C, lămâia înlătură aspectul îmbâcsit al părului și îi redă strălucirea și vigoarea.

Pentru a evita reapariția acestui fenomen, fă-i în ciudă frigului și lasă părul liber cât mai mult timp posibil.

👉 Alte sfaturi pentru îngrijirea părului gras ți-am lăsat aici.

👉 Uite și cum să păcălești privirile că ai părul puternic, cu volum wow oricând!

Fixează buclele rebele

Scurt sau de lungime medie, părul ondulat este mai greu de aranjat. Întotdeauna vor fi câteva șuvițe care nu vor sta la locul lor.

Ca să le cumințești, este suficient să apelezi la un gel de păr cu fixare ultraputernică. Pune pe vârfurile degetelor puțin gel și aplică-l la capetele firelor de păr, trăgând ușor.

👉 Îți recomand acest gel cu fixare extraordinar de puternică, pe care nu e nevoie să îl utilizezi decât în cantitate foarte-foarte mică, fiind foarte bun, deci… economie 🙂 : Got 2BGlued de la Schwarzkopf.

Nu este nevoie să repeți acțiunea pe parcursul zilei, efectul gelului de păr se reactivează dacă îl împrospătezi cu puțină apă. Așa vei preveni și aspectul neplăcut pe care îl poate genera uscarea gelului în păr.

Cum descurci ușor firele de păr?

Încâlcit, greu de pieptănat, părul devine după spălare un adevărat chin dacă ești purtătoarea unor bucle naturale sau artificiale. Ca să-ți fie mai ușor, îți recomand o mască de tratament care ajută la flexibilitatea firului sârmos al părului creț, de exemplu.

Rolul măștii este de a hrăni și de a hidrata, lăsând părul suplu și strălucitor, cu bucle bine conturate. Totodată, aplicând această mască, electrizarea se reduce considerabil.

👉 Dacă te surprinde și de ce își schimbă femeile coafura și părul după o despărțire, citește opinia unui psiholog AICI.

Nuanțe de vopsea pentru păr mătăsos

Pentru părul blond, nuanțarea în șuvițe aurii dă impresia de naturalețe. Cu cât culoarea șuvițelor este mai pronunțată și cu cât nuanțele sunt mai apropiate de culoarea de bază, cu atât părul este mai luminos și mai mătăsos.

Mai mult decât atât, este un truc care acoperă perfect firele albe.

Ce ajută contra mătreții?

Multe persoane se plâng de o problemă, doar la prima vedere mai puțin… serioasă: mătreața. A schimba șampoane după șampoane nu ajută, ba dimpotrivă.

Măsura de „prim ajutor” pentru mătreață sunt șampoanele special create pentru mătreață, dermatocosmetice, care se găsesc în farmacii (și nu numai) și trebuie folosite ca un tratament. Adică sistematic, fără întreruperi și după sfatul medicului dermatolog sau al farmacistului. Rezultate garantate!

👉 Eu recomand șamponul dermatocosmetic antimătreață Vichy Dercos Anti-Pelliculaire Sensitive care a făcut minuni pe părul nostru.

👉 Iar aici poți citi despre ce produse se potrivesc pentru părul cu mătreață.

Un tratament complet pentru sănătatea oricărui tip de păr

Îți dorești un păr strălucind de sănătate, indiferent de problemă? Nu trebuie să mergi mereu la coafor pentru asta. Tratamentul de frumusețe îl faci acasă.

Primul pas este spălarea: masează-ți părul și pielea capului cu mișcări delicate lăsând șamponul să acționeze câteva minute după clătire. Aplică un balsam sau o mască de păr pentru păr degradat. Pentru mai mult volum, folosește un spray leave-out pe bază de vitamine.

Astfel, economisești și bani constant. 

Îți mai recomand să citești și:

👉 Cele 12 secrete super utile de îngrijire și reparare a părului degradat + de creștere naturală

Când părul este neascultător…

Dacă părul tău nu vrea să rămână în forma pe care i-a dat-o coafeza, va trebui să iei măsuri. Poți să îl umezești sau să îl speli din nou, să îl dai cu un fixativ lichid și apoi să-l aranjezi cum vrei tu cu o perie circulară și cu ajutorul uscătorului de păr.

Folosește dispozitivul de direcționare a jetului de aer pentru eficiență. Mai poți încerca spray-uri de păr cu efect antifrizz precum acesta de la Davines

Este momentul ideal pentru o schimbare la nivelul părului tău! Tu pentru care optezi, ce „vrajă” vrei să faci cu părul tău?

Sursă foto: Pixabay/kudybadorota