Un ten frumos începe cu o curățare corectă și o demachiere adecvată. Curățarea trebuie făcută de două ori pe zi și mai ales seara, înainte de a merge la culcare, după demachiere. Dar trebuie să alegi și acele produse de curățare și demachiere potrivite tipului tău de ten. Doar astfel îngrijirea poate fi eficientă!

Aproape toate femeile visează să aibă un ten perfect, dar pentru aceasta este nevoie să știi câteva reguli de bază.

Căci poluarea din aer, machiajul și celulele moarte, dacă nu sunt îndepărtate, fac ineficientă orice îngrijire. Este foarte important pentru curățarea tenului să folosești produsele potrivite tipului tău de ten.

Indiferent dacă este vorba de creme, geluri sau loțiuni, noile produse nu numai că îți curăță tenul, ci îl și îngrijesc. Dar întâi trebuie să stabilești ce tip de ten ai pentru a putea alege produsul de curățare și / sau demachiere adecvat!

Curățarea potrivită pentru tenul uscat

Pielea uscată are pori fini, este netedă, subțire, se descuamează ușor, are deseori reacții alergice și tendință precoce de formare a ridurilor.

Din acest motiv, trebuie să îl cureți în mod delicat. Un astfel de produs care curăță foarte bine fără a irita tenul este un lapte demachiant delicat, de exemplu cu provitamina B5 și extracte marine, ca să nu influențeze echilibrul natural al pielii.

Apoi folosește loțiune tonică de îngrijire, care are un efect relaxant și de calmare îngrijind tenul uscat datorită conținutului său bogat în extracte naturale din plante și vitamine. O astfel de loțiune este exact ceea ce îi trebuie tenului tău, dar alege neapărat una care nu conține alcool, total neindicat în astfel de situații.

Curățarea pielii pentru tenul mixt

Acest tip de ten prezintă atât porțiuni uscate, cât și porțiuni grase, lucioase, mai ales în zona frunții, a nasului și a bărbiei. Porțiunile laterale sunt de cele mai multe ori uscate și cu pori mici.

Multe femei cu ten mixt se simt bine doar atunci când folosesc pentru curățarea feței foarte multă apă. Eu însă îți recomand o modalitate de demachiere cu un lapte demachiant delicat, care curăță în profunzime fața și regiunea din jurul ochilor și îndepărtează excesul de grăsimi.

De asemenea, alege un gel de curățare delicat special conceput pentru ten mixt, cu extracte naturale.

Folosește neapărat o loțiune tonică pentru ten mixt care nu conține alcool și este îmbogățită cu substanțe minerale având un efect de împrospătare! 

Cum să cureți tenul gras și acneic

Pielea grasă are un aspect poros cu părți lucioase uleioase, mai ales în zona frunții, a nasului și a  bărbiei. Tinde să rețină impurități și se poate irita la fel de ușor ca și pielea uscată. Adesea, suferă de acnee.

Dacă te afli în situația de a avea acest tip de piele, este bine să folosești produse ce curăță în profunzime, cum ar fi un gel de curățare special conceput pentru pielea bogată în sebum, dar și un exfoliant delicat special conceput pentru acest ten.

Acesta trebuie să conțină particule fine care îndepărtează celulele moarte de pe piele, făcând-o mai fină și mai elastică și, în același timp, îndepărtând resturile de machiaj și impurități.

După o asemenea  curățare, folosește o loțiune tonică cu efect de împrospătare sau apă micelară. Aceasta nu conține alcool și ajută să fie îmbogățită cu substanțe minerale. Un astfel de produs curăță delicat, dar eficient.

Atenție! Oricât de obosită sau de lipsită de chef ai fi, nu neglija ca de două ori pe zi să îți cureți tenul și să îl demachiezi bine seara! Această operație simplă te va ajuta să îl menții catifelat, elastic și tânăr cât mai mult timp.

Curățarea pielii și demachierea la final de zi nu este suficientă. Ea este doar primul pas pe calea spre un ten mai neted și mai tânăr.

Pentru o îngrijire corectă, nu trebuie să neglijezi hidratarea tenului. Pentru aceasta, există mai multe tipuri de cremă, menite să răspundă cerințelor fiecărui tip de ten în parte. Este bine să îți îngrijești tenul în timpul zilei, dar nu e suficient pentru ca eforturile tale să fie cu adevărat răsplătite

Nu uita de îngrijirea pe timp de noapte, atunci când pielea preia cu multă ușurință substanțele nutritive importante! Alege o cremă cu vitamina A, care contribuie la reînnoirea celulelor pielii,  hidratând-o intensiv.

Citește și despre aceste 6 „păcate” ale pielii, pe care toate avem tendința să le comitem! Învață să le eviți. 😉

Sursă front page photo: Timothy Dykes / Unsplash