Cel mai bun deodorant natural pare să fie în rândul cosmeticelor pentru ten care conțin acid facial: AHA; BHA, acid salicil – bune pentru foliculită.

Soluția de combatere a mirosurilor neplăcute de la transpirație s-ar putea deja să se afle în cadrul rutinei tale de îngrijire a pielii.

În zilele noastre, toată lumea pare că vânează un deodorant natural care să și facă față nevoilor noastre și să nu dea rateuri imediate. Marea problemă este însă că atât de multe deodorante naturale – chiar și cele de la branduri renumite ca Schmidt’s și Lavanila – nu reușesc să controleze mirosurile neplăcute ale corpului pe durata întregii zile.

Ele pot avea, totodată, o textură prea densă și grasă, cu arome ciudate, pot irita foarte tare pielea sensibilă a subrațelor și pot chiar determina o anume pigmentare a pielii din cauza unor ingrediente ca bicarbonatul de sodiu. Foarte multe persoane care încearcă să facă trecerea la un deodorant natural sunt atât de frustrate de opțiunile lor încât ar prefera să cheltuiască o tonă în căutarea Celui Ales. Unii renunță repede și sfârșesc prin a se întoarce la un deodorant / antiperspirant tradițional.

Cum am descoperit că produsele cu acizi faciali au și efect de îndepărtare a mirosurilor neplăcute ale corpului?

Însă ce nu știai este că cel mai bun deodorant natural s-ar putea să varieze foarte bine în ritualul tău de îngrijire a pielii, în prezent: un acid creat pentru fața ta. Descoperirea că acizii utilizați pentru față creează un deodorant fantastic s-a ivit atunci când am primit ca recomandare pentru acnee corporală loțiunea Acne Out pe care, deși nu a funcționat prea bine pe partea de pustule și puncte negre, l-am folosit pentru picioare și brațe, chiar la subsuori, pentru niște fire de păr crescute enervant pe sub piele – asta pentru că acest produs este conceput inclusiv pentru foliculită.

Așa am ajuns să aplic și alți acizi faciali pe piele, pe restul corpului, datorită procesului de exfoliere pe care se bazează, și am observat că nu doar m-au ajutat în unele locuri să scap de părul nedorit crescut aiurea ori de petele pigmentare din cauza a diverse probleme, dar produsele de îngrijire a tenului cu acizi au ajutat zonele respective de piele, pe care le-am utilizat, să nu mai emane niciun fel de miros corporal.

Apoi, am mai citit și în alte locuri despre astfel de utilizări ale produselor cosmetice pentru ten cu acizi și așa am descoperit că și alte persoane le folosesc ca să țină la distanță odorurile corporale neplăcute cauzate de transpirație. Am aflat astfel că anumite persoane nu au mai avut parte de mirosuri urâte ale corpului chiar și la 24 de ore după ultima aplicare a acidului, în ciuda haosului și a stresului zilnic.

Cum funcționează ca deodorant acizii faciali din produsele de îngrijire a tenului?

Înainte să realizez că prospețimea durabilă a corpului se datora produselor cu acizi faciali folosiți, m-am dat puțin grozavă, crezând că vai, eu nu mai transpir atât de mult și cu mirosuri intense. Faza e că, în general, eu nu transpir atât, doar vara, corpul pare să o ia razna și la mine. Și am zis că vai, sunt eu mai altfel și vara asta nu mai transpir așa de rău, ca în restul verilor. Că se întâmplă să fie altfel, așa cum sunt eu în restul anului. Dar asta s-a dovedit a fi absolut deloc adevărat!

Pentru că, pentru mine, ca și pentru alte persoane ale căror povești le mai citisem, produsele pentru ten cu acizi faciali în componența lor sunt mai bune deodorante decât deodorantele stick înseși, fie că sunt naturale sau tradiționale. Nu pătează hainele și sutienele, nu emană un miros puternic de deodorant în jur de fiecare dată când mișc brațele, nu blochează porii.

Singurul lucru pe care nu-l putem face, din proprie experiență vă spun, e să oprim transpirația.  Acizii faciali nu funcționează și ca antiperspirant, pentru că nu conțin săruri de aluminiu care reduc de regulă nivelul de transpirație emis de glande.

Iar dacă vrei să controlezi gradul de transpirație, acizii nu sunt o soluție pe care să o urmezi. Dar dacă vrei un deodorant natural cu adevărat grozav, acidul s-ar putea să fie răspunsul.

Uite cum, mai jos, printre alte trucuri de igienă personală, e utilizat oțetul de mere (acid), de pildă, cu rol de deodorant:

7 Feminine Hygiene Hacks – Beauty Hacks

7 hygiene hacks to keep you fresh!?

Publicată de Beauty Studio pe Vineri, 12 aprilie 2019

Deci încă un argument/motiv să crezi că acidul din produsele cosmetice face bine la subraț. 🙂

Cum se folosesc acizii faciali din produsele de îngrijire a feței inclusiv ca deodorant?

Cel mai mult recomand să testezi acizi BHA 2% și AHA 7-10%: suficient de puternici pentru utilizare zilnică serioasă, dar nu destul de puternici pentru a exfolia pielea. Am citit mai multe experimente de utilizare a acestor acizi: cât de des să te ștergi la subraț cu ei – se pare că o dată pe zi cu o dischetă de bumbac demachiantă sau umezită anterior, aplicată dimineața, această soluție este chiar cea mai potrivită… soluție.

Așa este destulă putere să omoare mirosul neplăcut, dar nu destul de bine exfoliant ca să irite pielea sensibilă a subrațului. De ce acizii concepuți pentru îngrijirea feței funcționează atât de bine inclusiv pentru a controla mirosurile neplăcute ale corpului? M-am documentat și așa am aflat explicația chimiștilor specializați în îngrijirea feței:

„Mirosul neplăcut al corpului are legătură cu bacteriile care descompun lipidele și proteinele din transpirația noastră. Cel mai posibil mecanism este că acizii scad nivelul de pH la un nivel la care mediul nu mai este favorabil bacteriilor responsabile și de odoruri anormale”.

Teoretic, nu ar trebui să existe riscuri asociate utilizării de acizi AHA sau BHA la subsuori, dar fii atent(ă) să nu te iriți sau să exagerezi. Cum fiecare dintre noi avem glande sebacee și seboreice diferite, tipuri de piele diferite, precum și bacterii diverse cu care ne confruntăm, implicit, s-ar putea ca rutina noastră privind deodorantul să nu funcționeze pentru fiecare. Așa cum nu fiecare tip de acid poate funcționa pentru toată lumea.

Așadar, dacă deodorantul tău natural, sau obișnuit chiar, funcționează suficient de bine pentru tine, sau odorurile transpirației tale nu sunt foarte sesizabile, poate că nu ar trebui să te stresezi în privința acestei metode cu acizi faciali pe post de deodorant. Dar dacă ai o transpirație puternic mirositoare, poate că ar fi o idee să îi dai o șansă. Mai ales dacă produsele de îngrijire pentru ten cu acizi nu au funcționat atât de bine pentru pielea feței. S-ar putea să ajute la subraț.

Sau, am mai citit, această metodă poate spori eficiența deodorantului / antiperspirantului tău, așa că le poți utiliza împreună, așa cum am auzit că mai fac și alte bloggerițe. Ce mai poți descoperi dacă utilizezi acizi pe post de deodorant: s-ar putea să scapi de petele create tot de transpirație în zona subsuorilor. Oooh, da, și noi adorăm produsele x in 1, și s-ar putea ca tratamentul tău facial cu acizi să fie acel tip surprinzător de x in 1 de care nici nu bănuiai că ar exista!

Tu ce părere ai? Ai utiliza cosmetice pentru ten cu acizi faciali și pentru zona de la subraț? Spune-ne părerea ta mai jos, în comentarii!

Un articol inspirat în cea mai mare parte de racked.com