Cele mai bine cotate si votate aparate de styling si de coafat sau ingrijit parul: placa buna de par Remington, uscator de par Philips bun si ieftin, ondulator de par Remington, bigudiuri de par Remington, perie rotativa Rowenta.

Hair styling-ul bazat pe încălzire sau îngrijirea și aranjarea / coafarea părului cu aparate care necesită încălzirea prin alimentarea la o sursă de curent a devenit un rău necesar în lumea coafurilor și a stylingului. Cu câteva scamatorii făcute din mână, buclele și volumul pot fi adăugate cu ușurință oricărui tip de păr, fie el și unul foarte drept și gras, prin bigudiuri și ondulatoare electrice care se încălzesc în priză. Sau invers, părul ondulat sau creț poate fi în mod miraculos îndreptat cu o simplă utilizare a unui aparat de îndreptat părul solid și eficient.

Când îți aranjezi părul cu astfel de aparate esențiale, te aștepți să-ți facă treaba mai ușoară, nu? Hmm, tocmai de aceea am aruncat o privire asupra celor mai bune aparate de îndreptat părul, ondulatoare, uscătoare de păr ș.a.m.d., luând în considerare părerile clienților, din cele mai bune review-uri realizate unor astfel de aparate, recenzii în special făcute penru piața din afară, internațională deci. Asta pentru a avea o mai mare diversitate, dar și mai multe opinii. Am ales să includem în lista noastră doar aparatele de îngrijire și coafare a părului care se găsesc și în România. Bineînțeles, altele sunt notate și mai bine pe site-urile de specialitate din afară, însă astfel de aparate nu se găsesc deocamdată la noi.

Sfaturi de îngrijire a părului atunci când îl coafezi la temperaturi înalte

Așa că am realizat o selecție a celor mai tari aparate de îngrijire și coafare a părului în care merită să investești în acest moment. Pe lângă această selecție, ia în considerare mereu următoarele sfaturi și „trucuri” de îngrijire a părului, pentru a te ajuta să-ți menții sănătatea părului indiferent de câte ori manevrezi părul tău natural folosind căldura:

1. Folosește șampon și balsam de calitate superioară potrivit tipului tău de păr.
2. Folosește un balsam sau mască-tratament care hrănește firul de păr în profunzime precum balsamul CHI Farouk Royal Treatment Aqua Charge sau tratament Kerastase Nutritive Fondant Nutri-Thermique – o dată sau de două ori pe lună, în special dacă îți îndrepți părul în mod regulat.
3. Folosește un ser de păr pentru protecție termică precum serul-tratament Indola Glamour Precious Oil, înainte și după uscarea părului.
4. Dacă urmează să utilizezi o placă de întins părul, lasă părul să se usuce natural cu o noapte înainte sau, dacă nu ți-ai planificat bine timpul și nu mai are când să se usuce natural, folosește uscătorul la cea mai joasă setare de temperatură posibilă.
5. Când îți îndrepți părul, selectează cea mai joasă temperatură posibilă care poate să îți ofere efectul dorit.

Uscător de păr cu funcție ionică Philips HP4935/22 – nota 4.92 din 5

Cu media de 4.92/5 din review-uri, uscătorul de păr cu funcție ionică Philips HP4935/22, cu o putere de 2000 W și 2 trepte de viteză, este considerat unul dintre cele mai grozave aparate de uscare a părului, ca raport calitate-preț. De ce e așa de bine notat? Utilizatorii îl iubesc pentru că usucă părul într-un timp foarte scurt, ceea ce îți oferă timp suficient și pentru machiaj. În plus, datorită funcției ionice, este lăudat că are grijă mai mare de firul de păr, nu îl usucă și nu îl arde, ci, dimpotrivă, chiar face minuni, lăsând întotdeauna părul mai sănătos și mult mai strălucitor. Față de alte aparate similare și la prețuri apropiate, cam cu o putere identică, este și destul de silențios.

uscator de par cu functie ionica Philips HP4935/22

http://profitshare.ro/l/891494

Bigudiuri electrice Remington KF40E

Trusa de 20 de bigudiuri electrice Remington KF40E a fost votată drept cel mai bun produs în materie de bigudiuri electrice, cu 4 stele din 5. Cei care au cumpărat și au utilizat produsul spun că aceste bigudiuri termice sunt grozave pentru că își fac treaba bine și foarte rapid, fiind perfecte mai ales atunci când ești foarte grăbită, dar vrei o coafură aranjată, perfectă și care să arate foarte bine. Sunt astfel ideale pentru femeile mereu ocupate și aflate în mișcare, fiind ușor de folosit. Se încălzesc și destul de rapid.

Persoanele cu un păr normal, nepretențios și ușor de coafat îl consideră un produs magic, care oferă onduleuri minunate de fiecare dată și care rezistă chiar și a doua zi. Alte persoane, cu păr subțire și pretențios, dimpotrivă, susțin că nu prea durează coafura, dacă nu folosesc și produse de styling pentru fixarea coafurii, cum ar fi spumă de păr și fixativ. Totuși, pentru majoritatea celor care au folosit acest produs, el rămâne un aparat de realizat bucle la îndemâna oricui, foarte rapid și eficient, ideal pentru persoanele foarte ocupate și care nu au timp să se coafeze în fiecare zi. Prețul este unul potrivit pentru ce oferă acest produs, făcându-l accesibil tuturor, indiferent de buget.

Trusa de 20 de bigudiuri electrice Remington KF40E

http://profitshare.ro/l/891494

Ondulator conic Remington Ci96W1, cu înveliș ceramic

Ondulatorul Remington Ci96W1, cu înveliș ceramic, încălzire rapidă și oprire automată, cu regtlaj de temperatură și care poate atinge temperatura de 220 de grade, a fost votat drept cel mai bun ondulator ca raport calitate-preț, primind nota 4.78 din 5. Acesta prezintă și un afișaj tip LCD care indică informații precum temperatura selectată, ceea ce mi se pare o noutate pentru un ondulator. Locul de unde îl manevrezi și unde sunt încorporate butoanele de reglare a temperaturii și butonul de pornire/oprire arată ca mânerul unei plăci de întins părul, doar că în capăt e un ondulator conic și nu niște plăci. 🙂

Acest ondulator e preferat de cele cărora le place să creeze o varietate de stiluri cu un singur aparat de styling. Funcționează rapid, iar buclele rezistă timp foarte îndelungat, mai multe zile, chiar și dacă nu folosești produse de fixare. Dar asta diferă totuși de tipul de păr al fiecăreia dintre noi. În plus, are grijă și de părul tău, să nu se ardă ușor, întrucât prezintă înveliș ceramic mătăsos. Pentru că e conic, cele ce folosesc acest produs spun că te ajută să-ți creezi propriul tău stil de bucle. Multe persoane spun că e foarte ușor de folosit, conferă niște bucle foarte frumoase, pe care nu le-au obținut cu alte aparate similare, iar mănușa care însoțește aparatul e foarte utilă, întrucât te ajută să manevrezi ușor aparatul încintat, când te coafezi, astfel încât să eviți accidentele și să nu te arzi.

http://profitshare.ro/l/891494

 

Perie rotativă Rowenta CF9220D0

Peria rotativă Rowenta CF9220D0 este poate produsul de îngrijire și coafare a părului cel mai bine „comentat” atât în România, cât și în afară. Are cele mai multe review-uri și nu degeaba. 🙂 Se pare că, pe lângă faptul că vine cu două perii rotative, una mai mare, alta mai mică, este și un aparat de uscare a părului foarte bun, deci un produs 2 in 1, care, ca uscător, cu peria detașată, poate fi folosit de toată familia, chiar și de către bărbați. Așadar, 2 in 1: în timp ce ți-l usucă, peria rotativă Rowenta CF9220D0 îți coafează părul ca în saloanele profesionale.

Funcționează perfect pe orice tip de păr, mediu sau lung. Pe părul mediu, creează cele mai spectaculoase coafuri, cu volum, după cum spun cei care și–au achiziționat-o. Pe părul scurt nu prea ai ce coafa cu ea, dar poți încerca cu peria mică, mai ales dacă ai părul tuns bob. Părul mediu reușește să îl întindă, ca o placă de întins părul, dar, pe lângă asta, îți poate întoarce vârfurile de păr în interior și îți poate conferi volum. Majoritatea celor care o au declară că nu se mai despart de ea și că au renunțat la placa de întins părul și la uscătorul clasic. Ah, și la coafor. 😛 Din ce am citit, am înțeles că e puțin mai dificil de folosit pe părul lung, unde îți trebuie ceva mai multă răbdare și îndemânare. Dacă ai pe cineva să te ajute, ar fi perfect. 😉

De asemenea, majoritatea declară că e destul de grea față de alte aparate de styling (are în jur de 800 g-1 kg), ceea ce o face mai greu de manevrat la coafurile mai complicate și care necesită mai mult timp, precum cele pe păr lung. Dar și aceasta e o treabă de obișnuiță.

Cu peria rotativă  Rowenta CF9220D0, poți să obții un look soft, de clasă și sexy în același timp. Îți lasă părul moale, strălucitor, cu volum și ondulat, atunci când dorești, pentru întreaga zi. E un aparat delicat pe păr și nu îl degradează nici măcar cât uscătorul de păr.

Perie rotativa Rowenta CF9220D0, 1000 W, 2 AccesoriiPerie rotativa Rowenta CF9220D0, cu 2 Accesorii: perie mare si perie mica

http://profitshare.ro/l/891494

 

Placă de îndreptat părul Remington S9500

M-a surprins să văd că una dintre cele mai bune plăci de întins părul din afară, dar care se găsește și în România, este cea pe care o folosesc eu acum: placa de îndreptat părul Remington S9500. 🙂 E cotată cu 4.57 din 5 și toată lumea care a folosit-o spune că e cea mai bună placă pe care au avut-o și că merită investiția. Eu nu pot spune că e chiar cea mai bună – am avut (și o mai am) una de la Babyliss, cu strat de turmalină, care îndrepta părul excelent, nu îl ardea și îi conferea un luciu desăvârșit, natural. Dar e bună.

Temperatura maximă pe care o poate atinge e de 235 grade, deci wow!, însă se poate regla foarte bine și la temperaturi mult mai joase, la care își face bine treaba. Are un ecran LCD mare și cochet. E decorată foarte frumos, e ușor de manevrat și are un cablu foarte-foarte lung, de 3 metri, mai exact. Vine cu un etui frumos pentru călătorii, care îmi place maxim și îmi vine să îl iau după mine ca poșetă plic la evenimente. Dar nu se poate, căci e conceput cu marginile laterale neînchise, fără buzunare interioare, deci doar ca să ții placa în el. 😛

Se încălzește incredibil de repede și pot spune că de fiecare dată mi-am întins părul foarte rapid cu ea. O am de vreo 3 ani, deci… Și întinde foarte bine, mai ales dacă o setezi la o temperatură înaltă – însă arde destul de mult părul așa. De aceea, ai grijă, folosește măști de păr, seruri și uleiuri pentru protecție termică. Altfel, nu mai ai ce întinde. 😛 Dacă o folosești la o temperatură mai moderată, chiar dacă trebuie să insiști mai mult ca să întinzi bine părul, îi conferă strălucire, îl lasă mătăsos și arată bine, nu îl deteriorează foarte rapid. Spre deosebire însă de placa anterioară, la capitolul antidegradare nu stă chiar atât de bine totuși.

Ca eficiență, e foarte bună, excelentă chiar, merge perfect și pentru cele cu păr natural creț sau mai încăpățânat. Și se vede că e o placă bună. Nu e dintre cele mai ieftine, ca preț, preț pe care observ că la noi și l-a menținut la fel față de atunci când am achiziționat-o eu, chiar dacă între timp Remington a scos și alte modele de plăci, mult mai performante. Deci chiar e de foarte bună calitate, iar stratul ceramic și cu extract de perle încă rezistă foarte bine, ca la început. Și o folosesc des, de 2-3 ori pe săptămână. Timp de cel puțin 3 ani. 😀

Producătorul spune că nu poate fi folosită și pentru ondularea părului, însă eu am încercat și merge bine, datorită plăcilor lungi. Și tot pentru că are plăci lungi, zdravene, merge foarte bine pentru cele cu părul lung, fără să ai nevoie de timp și răbdare în plus. Eu am folosit-o cel mai adesea pe păr lung spre foarte lung, dar acum pe păr mediu. Funcționează la fel de bine oricum. Părul se menține drept și în zilele următoare, până la spălare, însă uneori mai necesită îndreptare câte o șuviță – două.

Îmi place că se oprește automat, după o oră, dacă o uiți în priză. Recunosc însă că nu am făcut până acum experimentul ăsta. Am observat însă că se încălzește în doar câteva secunde și se răcește destul de rapid, după ce o scoți din priză. E ergonomică și e ușor de transportat.

placa de îndreptat părul Remington S9500http://profitshare.ro/l/891494