Am ales cele mai bune autobronzante pentru față și corp: top 7 autobronzante testate în funcție de tipul de piele ca rezistență și grad de transfer pe haine și lenjerie. Sunt cele mai utilizate în lumea întreagă și vin de la branduri mari în domeniu, renumite pentru produsele de bronzare sau pentru cosmeticele de lux.

Pentru că nu întotdeauna vara putem obține bronzul dorit prin expunerea la soare sau prin ședințe la solar (nu, cel puțin fiecare dintre noi) – în eficiența cărora s-au creat numeroase creme de solar pentru accelerarea bronzului și reducerea expunerii la ultraviolete, este nevoie să apelăm la cremele autobronzante.

Cum am realizat acest top al celor mai bune autobronzante pentru fiecare parte a corpului și nevoie

Acestea însă adesea sunt ocolite pentru că rareori conferă bronzul mult dorit, ci mai degrabă o paloare urâtă și gălbejoasă, mai ales dacă nu sunt de calitate. În plus, unele nu rezistă și se duc foarte repede la primul contact cu apa, să nu mai vorbim de spălarea propriu-zisă a corpului. Mai rău chiar, în unele cazuri, bronzează cu pete.

Ne-am documentat și am căutat produse autobronzante de calitate de la branduri renumite internațional (unele chiar de cosmetice de lux) cu cele mai multe review-uri, atât la noi în România, cât mai ales internaționale. De multe am mai auzit sau le-am văzut prin drogheriile ori mallurile din străinătate, de altele am citit doar câte una alta, iar pe unele chiar le-am testat. 😉

Care au fost cotate drept cele mai bune autobronzante utilizate în lumea întreagă?

Iată așadar la ce clasament de autobronzante de calitate am ajuns. Ceva din lista de mai jos sigur te va mulțumi și pe tine, dacă te-ai convins că autobronzarea este soluția pentru tine și e necesară.

Am încercat să selectăm produse cât mai variate pentru diverse tipuri de piele și cerințe, astfel ca autobronzantele alese să fie din variante de produse cât mai specifice.

Cel mai bun autobronzant pentru ten alb și uscat: VITA LIBERATA SKIN CARE mască de noapte autobronzantă și hidratantă ?

Vita Liberata Skin Care Mască de noapte autobronzantă și hidratantă este un produs de lux pentru bronzare.

Vita Liberata este un brand cunoscut pentru produse excelente de bronzare din ingrediente organice în stare cât mai naturală, precum și pentru produse inovatoare de îngrijire a pielii, cu câțiva stropi de nuanțare și bronzare.

Vita Liberata este primul brand complet non-toxic din industria de produse pentru bronzare și este utilizat și de către actrițe de la Hollywood. De aceea, este și foarte căutat în rândul autobronzantelor de lux.

Precum această mască de față concepută pentru hidratare intensă pe timp de noapte și, totodată, autobronzare eficientă. Vita Liberata Skin Care mască de noapte autobronzantă pentru ten este un produs pentru bronzare acasă, special conceput pentru pielea uscată și matură – pentru care nu există prea multe cosmetice de autobronzare special concepute.

Așadar, această cremă hidratantă bronzantă pentru piele, indiferent de tip și nuanță, este printre primele concepute și pentru ten matur. Pentru acest lucru a primit multe aprecieri.

Mască de noapte autobronzantă și hidratantă Vita Liberata Skin Care

Cine are pielea uscată, știe cât de greu este să te autobronzezi, pentru că pielea rămâne cu pete, nu se bronzează uniform, se desface în scuame sau, mai rău, poate determina o uscare și mai gravă a pielii tale.

Oricum, autobronzantele usucă pielea în general, de aceea când te bronzezi singură cu astfel de produse, e bine să te hidratezi extra în avans cu o cremă de față și corp foarte hidratantă. Iar acest autobronzant pentru ten are exact acest lucru benefic – hidratează în timp ce bronzează sau mai precis: e o mască cremă hidratantă bronzantă. A fost adăugat un surplus de hidratare pentru reconstruirea pielii uscate.

Aplică noaptea pentru strălucire și bronz dimineața. Este eficient și cu zero transfer. Și, mai ales, în loc să usuce pielea – cum fac autobronzantele în general, această cremă o hidratează intens. E o cremă mască ideală pentru acele persoane care nu prea au experiență cu autobronzarea și care vor să înceapă ușor și cu brio, cu un bronz cât mai aproape de natural și sănătos obținut, subtil și treptat „instalat”.

Așa că s-ar putea să nu fie neapărat un produs potrivit pentru cei care vor sau sunt obișnuiți cu un bronz intens. Pentru cei cu piele palidă, pentru că bronzează treptat, rezultatul ar fi subtil și destul de plăcut, obținut treptat, dar sigur. Te ajută astfel să-ți construiești lookul bronzat corect, cu cantitatea potrivită de bronzer, fără exagerări ca să arate hilar.

Ca scor obținut în urma review-urilor, pentru caracteristicile de bază ale unui autobronzant, Vita Liberata Skin Care Mască de noapte autobronzantă și hidratantă a obținut umătorul scor:

 • miros: 9 din 10 (fără miros și fără aroma de autobronzant cosmetic specifică)
 • ușurință în utilizare: 10 din 10
 • rezistență în timp: 2 din 10, pentru că nu este destinat unui bronz intens sau persoanelor obșnuite cu bronz intens periodic și cu autobronzante de masă
 • timp de uscare / intrare în piele: 4 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 8 din 10
 • intensitate a culorii: 5/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 8 ore

Cel mai popular autobronzant: XEN-TAN EXTRA DARK loțiune autobronzantă pentru față și corp ?

Creat tocmai din dorința de a avea pe piață produse autobronzante care să nu aibă culoarea portocalie nenaturală și mirosul neplăcut, caracteristic autobronzantelor, brandul XEN-TAN adus pe piață de către make-up artista Dera Enochson a devenit foarte rapid cel mai popular nume de autobronzante în rândul celebrităților și beauty experților din lumea întreagă. Și pe bună dreptate!

Brandul XEN-TAN acoperă 3 categorii de produse:

 • light – pentru bronzare treptată și nuanțe;
 • dark – pentru bronz intens;
 • extra dark – pentru un bronz foarte intens.

În general, produsele de bronzare XEN-TAN au arome delicioase fructate sau de dulciuri: cireșe, nucă de cocos, vanilie, ciocolată – tocmai pentru că e cunoscută dorința companiei de a elimina mirosul tipic de autobronzant precum al cosmeticelor autobronzante comune.

Este cel mai popular brand de autobronzant la nivel internațional, inclusiv în rândul vedetelor.

lotiune autobronzanta pentru fata si corp Xen-Tan

Pentru că e loțiune, alunecă ușor pe piele, pătrunde foarte bine, fără efort, în piele și o lasă moale și catifelată. Este așadar foarte ușor de utilizat și cu rezultate rapide și plăcute, pentru că pătrunde ușor în piele și își face facil efectul.

E totuși puțin mai groasă decât o loțiune obișnuită, așa că îi ia ceva mai mult timp să se usuce pe piele. Și e un pic lipicioasă atunci când vrei să te speli ca să o dai jos.

Avantajul acestei loțiuni autobronzante Xen-Tan este că se aplică ușor, intră repede și corespunzător în piele și te ajută astfel să câștigi timp.

Bronzarea cu acest produs se realizează natural: inițial se instalează ca un roșu-portocaliu intens și pare non-naturală, ca apoi, după câteva ore de la aplicare și o primă spălare, să releve un bronz cu o tentă măslinie, cu zero tonuri de portocaliu, perfect apropiat de cel obținut prin expunerea la soare, pe plajă.

Xen-Tan se mândrește să fie singurul bronzant de pe piață care să poată fi utilizat și de cei cu piele măslinie, cu piele închisă la culoare și cu câteva tonuri mai aproape de bronzul ideal. Este motivul pentru care autobronzantele cu această semnătură au un fel de ton verzui care să nu lase un bronz cu aspect non-natural, cu tonuri de portocaliu sau auriu, neplăcute și vizibil diferite de cele ale unui bronz natural.

Cu ce rămâi după bronzarea cu loțiunea autobronzantă Xen-Tan este un bronz natural, ca de ten măsliniu. Mai mult maro decât portocaliu, ceea ce toate ne dorim. 😀

 • miros: 6 din 10 (fără miros de autobronzant tipic, dar cu arome fructate sau dulci, tipice pentru brand)
 • ușurință în utilizare: 9 din 10
 • rezistență în timp: 7 din 10 – se mai duce la prima spălare, dar doar pentru a releva un ton de bronz mai măsliniu și mai aproape de cel natural decât alte autobronzante de pe piață.
 • timp de uscare pe piele: 6 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 7 din 10
 • intensitate a culorii: 8,5/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 2 ore

Cremă autobronzantă pentru corp Institut Esthederm Sun Kissed: imită modul în care pielea fiecărei persoane în parte se bronzează la soare natural ?

Acest autobronzant deosebit de fin alunecă pur și simplu pe pielea ta precum mătasea. În plus, are un miros foarte asemănător produselor cosmetice franțuzești… mmmhmm!

Cei care au utilizat produsul acesta l-au apreciat mai ales pentru că se absoarbe relativ repede în piele, nu lasă senzația de gras pe piele, ceea ce, după ce aștepți să se usuce, te lasă să îmbraci ce vrei pentru ziua respectivă și să îți continui activitățile ca de obicei.

Crema acționează între timp și te bronzează frumos, treptat, în timp ce tu îți duci ziua în mod obișnuit. De vis!

Crema autobronzantă pentru corp Institut Esthederm Sun Kissed nu devine lipicioasă și neplăcută pe măsură ce bronzul se dezvoltă pe piele. Ceea ce e un mare plus. Îți conferă aceeași senzație și plăcere precum cea de atunci când aplici o cremă pentru fermitate. Mai ales că pielea ta se simte atât de fină și de mătăsoasă.

Acest lucru se datorează faptului că în această cremă autobronzantă Institut Esthederm au fost adăugate foarte multe ingrediente benefice pielii, de îngrijire și recondiționare. Ceea ce aduce multiple beneficii spre deosebire de celelalte autobronzante de pe piață.

Și, din nou, permite utilizarea autobronzantului și de către persoane care au piele uscată și destul de dificilă privind bronzarea.

Crema autobronzantă pentru corp Institut Esthederm Sun Kissed

Din ce am citit pe mai multe bloguri și site-uri de referință, crema autobronzantă pentru corp Institut Esthederm Sun Kissed oferă un rezultat mult dorit de către multe dintre noi cu piele albă: un bronz fin, bine realizat, ca și cel natural, obținut după o săptămână de stat la soare.

Foarte diferit de bronzul într-un singur ton de culoare, tipic autobronzantelor, pe care alte produse similare de pe piață ți-l pot oferi!

Secretul din spatele acestui produs este știință pură: crema autobronzantă pentru corp Institut Esthederm Sun Kissed se bazează pe o descoperire inovatoare care permite produsului să lucreze cu producția naturală de melanină din piele, să măsoare anumiți parametrii și să se adapteze după aceștia – altfel, produce un bronz fals care imită modul în care pielea ta s-ar bronza în mod natural la soare, în funcție de nivelul de melanină din pielea ta proprie.

Imită astfel distribuția pigmenților de melanină la suprafața pielii în funcție de tipul de piele și nivelul de melanină pe care persoana care aplică crema îl deține.
De aici rezultă un bronz care arată foarte natural. Așa cum toți ni-l dorim!

Ceea ce face ca rezultatul acestui autobronzant să arate foarte natural este strălucirea cu reflexe aurii. Nu spre portocaliu ca să pară artificial ca la alte autobronzante, ci, mai degrabă, cu tente roșiatice. Ca atunci când te întorci de la o zi petrecută pe plajă și te-a „prins” soarele. 🙂

Culoarea se dezvoltă pe piele destul de rapid, în 2 ore, deci nu trebuie să aplici crema și să mergi cu ea pe tine la culcare. 😛

Este destul de intensă pentru aceia care nu vor un bronz foarte-foarte închis.

Rezistă foarte foarte bine, până la 10 zile, în condiții dure de purtare pentru un bronzant – adică: băi fierbinți, făcut sport, fără hidratarea extra a pielii etc.

 • miros: 8 din 10
 • ușurință în utilizare: 10 din 10
 • rezistență în timp: 5 din 10
 • timp de uscare / intrare în piele: 7 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 10 din 10
 • intensitate a culorii: 9/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 2 ore

Cel mai bun autobronzant pentru ten sensibil: picături pentru bronzare Clarins  Radiance Plus Golden Glow Booster ?

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster nu este un autobronzant în sine. În fapt, ceea ce-l face revoluționar este faptul că îl adaugi la podusele de îngrijire a feței pe care le utilizezi zilnic sau chiar la fondul de ten pe care îl aplici uzual.

Pentru că poți adăuga exact atât cât îți dorești, în funcție de cât de intens vrei să ai bronzul.

Acest fapt face din Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster cel mai personalizabil produs autobronzant de pe piață. E practic ca o „poțiune” concentrată pe care o adaugi în cantități măsurate la produsele de îngrijire facială pe care le utilizezi constant.

Tot acest fapt, că se poate adăuga în indiferent ce produs pentru îngrijirea tenului ori fond de ten utilizezi, îl face să se potrivească la orice tip de ten, indiferent de ce probleme ar avea acesta: fie că îl adaugi în crema antirid sau într-un produs de îngrijire pentru ten acneic ori ten uscat.

De aceea, îți recomand să îl utilizezi cu spor și încredere mai ales dacă ai ten sensibil – este antialergic și deloc iritant, astfel că se combină de minune și cu tenul sensibil.

picaturi de bronzare pentru ten CLARINS RADIANCE PLUS GOLDEN GLOW BOOSTER

Sunt convinsă că până acum nici nu te-ai fi gândit să aplici un autobronzant pe piele sensibilă, dar Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster demonstrează că se poate și acest lucru.

De fapt, în primul rând pentru astfel de persoane a fost gândit produsul în special. Pentru că se bazează pe o formulă cu DHA natural amestecat cu Aloe Vera pentru a calma pielea și a o relaxa. Oricum, e testat dermatologic în acest sens.

Precum majoritatea autobronzantelor de față, nuanța inițială produsă de picăturile pentru bronzarea tenului Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster este una deosebit de subtilă, nu apare foarte intensă din prima ci treptat, pe măsură ce le adaugi în cremele și produsele de îngrijire a tenului din rutina ta zilnică.

Dacă vrei un efect mai intens și mai de lungă durată, în timp mai scurt, pur și simplu adaugă mai multe picături în cremele și loțiunile tale și bucură-te de rezultate, ca și cum ai fi stat la plajă câteva zile la rând.

Clarins Radiance Plus Golden Glow Booster picături autobronzante este disponibil și în varianta pentru creme și loțiuni de corp.

 • miros: 8 din 10
 • ușurință în utilizare: 10 din 10
 • rezistență în timp: 3 din 10 – depinde însă aici și cât de des aplici și de câte picături dozezi în produsele tale (ca orice autobronzant de față, el rezistă mai puțin decât restul bronzantelor – i.e. pentru corp)
 • timp de uscare / intrare în piele: 6 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 9 din 10
 • intensitate a culorii: 8/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 6 ore (aplică-l așadar dimineața cu produsele de ten sau noaptea, ca să își facă efectul și să dezvolte culoarea pe timp de zi sau de noapte, când tenul nu mai poate fi deranjat cu alte nevoi).

Autobronzantul cu cel mai real aspect de bronz natural: Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow ?

Un alt autobronzant care funcționează în funcție de chimia propriului tău corp (precum autobronzantul de la Institut Esthederm) este Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow: utilizează un complex pH de bronz perfect, care cooperează cu pH-ul propriului tău corp, pentru a livra exact cantitatea potrivită de bronzant.

Acesta reglează astfel, pe măsură ce bronzează, cantitatea potrivită de bronzant, pentru a intensifica nuanța de bronz constant, astfel încât să arate cât mai aproape de bronzul conferit de soare. Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow imită astfel procesul natural care are loc în corp în timpul bronzării conferite de soare.

Are un miros floral subtil, foarte plăcut, care se dezvăluie pe măsură ce aplici produsul și pătrunde în piele. Ba mai mult, se dezvoltă parcă pe parcurs și mai mult, pe măsură ce se dezvoltă și bronzul.

Aplicarea acestui bronzant este ca un vis devenit realitate. Această loțiune de corp tip gel pur și simplu alunecă pe piele și se absoarbe instantaneu. Pielea arată bine hrănită și foarte fină la atingere. Loțiunea autobronzantă Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow se usucă în doar 30 de minute!

autobronzant pentru corp Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow

Precum bronzantul de la Institut Esthederm, acesta vine cu un ghid de culoare, pentru mod de aplicare și intensificare ca la carte, în funcție de culoarea naturală a pielii tale. Iar tocmai datorită timpului excelent de pătrundere în piele și uscare – foarte rapidă -, îți permite să te îmbraci sau să mergi la somn, cu autobronzantul aplicat, foarte repede.

Un autobronzant foarte bun și potrivit pentru cei care sunt mereu pe fugă și nu au timp de ritualuri îndelungi de bronzare.

Autobronzantul se dezvoltă în circa 4 ore, iar la final, când procesul de bronzare s-a încheiat, lasă să se releve o culoare surprinzătoare de bronz, excelentă, foarte-foarte aproape de cea a bronzului natural.

Pielea strălucește natural și foarte frumos, are exact același aspect ca de bronz natural obținut la soare. Loțiunea autobronzantă Dior Bronze Self-Tanner Natural Glow este cel mai apreciat produs de bronzare pentru culoarea naturală pe care o dezvăluie. Nu arată deloc ca și cum te-ai fi dat cu autobronzant.

Singurul dezavantaj al acestui produs poate fi faptul că asigură o bronzare treptată, ceea ce înseamnă că trebuie să îl aplici de 2-3 ori pe săptămână ca să mențină culoarea. Iar după ce își dezvăluie inițial bronzul, efectul intens de bronzare durează doar 2-3 zile.

 • aromă: 8 din 10 (aroma florală inițială este perfectă, însă mirosul de DHA pe care îl mai conține face această aromă mai puțin perfectă, diluând parfumul inițial)
 • ușurință în utilizare: 10 din 10
 • rezistență în timp: 3 din 10 – trebuie reaplicat de 2-3 ori e săptămână pentru ca să reziste mai mult pe piele.
 • timp de uscare / intrare în piele: 9 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 10 din 10
 • intensitate a culorii: 9/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 4 ore (poate fi aplicat și apoi să-ți continui activitățile zilnice în mod obișnuit, pentru că el se usucă foarte rapid).

Cel mai bun autobronzant pentru corp cu piele uscată: gel autobronzant pentru corp Guerlain Terracotta Sunless Tanner  ?

Guerlain Terracotta Sunless Tanner Gel autobronzant pentru corp are un parfum încântător – ca de flori și fructe exotice, tropical, hawaiian. Este foarte apreciat din prima inclusiv pentru aromă.

Well, nu doar că are unul dintre cele mai atractive parfumuri de pe piață, ca un parfum de casă de modă chiar (Guerlain oricum e una din casele de parfumerii și cosmetice celebre, lider pe piața în domeniu), dar este de departe cel mai bine parfumat autobronzant existent până acum pe piață!

Autobronzantul pentru corp Guerlain Terracotta Sunless Tanner este de departe cel mai lăudat produs în privința culorii bronzului pe care îl relevă. Urmează foarte bine nuanța naturală a pielii tale și se adaptează perfect pentru a crea cel mai natural bronz pe care l-ai văzut vreodată la un autobronzant.

Se dezvoltă inițial cu o nuanță ușoară de bronz luminos care îți lasă un aspect de milioane pe piele, dar el continuă să se dezvolte surprinzător!

Și nu doar aroma perfect parfumată este cel mai plăcut lucru la acest autobronzant, ci și textura pe care cei care au utilizat produsul spun că nu au mai găsit-o în altă parte. Este singurul produs de pe piață în acest moment creat cu ulei de argan de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că are foarte mulți nutrienți pentru hidratarea pielii.

De aceea, autobronzantul pentru corp Guerlain Terracotta Sunless Tanner este votat în lumea întreagă drept cel mai bun autobronzant de corp pentru piele uscată. Și chiar este: formula sa nutritivă o demonstrează, astfel că poate fi utilizat de către oricine, indiferent de tipul de piele.

Relevă un bronz aproape natural, perfect, strălucitor și cu un aspect al pielii foarte sănătos. Nici vorbă de pete și fulgi de piele în timp ce folosești Guerlain Terracotta Sunless Tanner! Pur și simplu nu e deloc ca un autobronzant obișnuit! E un deliciu pentru pielea ta!

gel autobronzant Guerlain Terracotta Sunless Tanner

Dezavantajul acestui autobronzant însă, căci are și el, derivă tocmai din calitatea sa cea mai mare: fiind atât de îmbogățit cu substanțe hidratante și cu efect emolient, necesită un timp de uscare mult mai lung, spre deosebire de alte autobronzante.

Tot un alt dezavantaj ar fi durata bronzului pe piele: pe cât de plăcut este atunci când îl aplici pe piele, pe atât de repede se estompează și dispare de pe piele.

Durata efectivă de rezistență pe piele a efectului autobronzant este de doar 2 zile. Dacă vrei să menții culoarea, trebuie să aplici autobronzant Guerlain Terracotta Sunless Tanner de 2-3 ori pe săptămână. Ceea ce nu ar trebui să deranjeze foarte tare, fiind de un asemenea răsfăț pentru piele și simțuri!

Culoarea este perfectă ca de bronz perfect obținut în soare! Fără tonuri de culoare non-naturală! Ca și cum soarele te-a sărutat pe întreg corpul cu delicatețe! Merită.

Combinat cu Vita Liberata Skin Care Mască de noapte autobronzantă și hidratantă pentru ten uscat – de care îți scriam inițial în acest material, poți obține un bronz perfect, ca și cel natural, pe întreg corpul.

Ca și autobronzantul de la Institut Esthederm de care ți-am vorbit mai sus, autobronzantul pentru corp Guerlain Terracotta Sunless Tanner conține un ton de roz natural în pigmenții săi precum bronzul imediat obținut după expunerea la soare.

Această combinație de nuanțe auriu-roz creează unul dintre cele mai realistice efecte de bronzare pe care le-ai obținut vreodată cu un autobronzant. 😉

Concluzii pentru gel autobronzant Guerlain Terracotta Sunless Tanner 

 • parfum: 10 din 10 (aroma florală tropicală – minunată)
 • ușurință în utilizare: 10 din 10
 • rezistență în timp: 3 din 10 – trebuie reaplicat de 2-3 ori e săptămână pentru ca nuanța intensă să reziste mai mult pe piele.
 • timp de uscare / intrare în piele: 3 din 10 (pentru că are o formulă hidratantă emolientă, intră mai greu în piele și durează mai mult până se usucă)
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 8 din 10
 • intensitate a culorii: 10/10
 • timp de dezvoltare a bronzului: 4 ore

Cel mai rezistent și durabil autobronzant: spumă autobronzantă Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium ?

Ca și primul autobronzant – pentru ten -, pe care ți l-am prezentat mai sus, spuma autobronzantă care ocupă mult râvnitul loc 1 în produse de bronzare este tot de la Vita Liberata.

De ce? Pentru că, fără niciun fel de excepție, oamenii laudă spuma autobronzantă Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium ca fiind autobronzantul care rezistă pe piele până la 3 săptămâni. Cu cea mai mare rezistență de pe piață.

Pe lângă acest fapt, această spumă autobronzantă dispune de un ghid de culori pentru bronzare intensă care face aplicarea facilă și plăcută. Astfel, poți ști pe ce porțiuni de piele ai aplicat produs și cât ai aplicat.

Atenție că ghidul pentru nuanța închisă Dark este foarte intens și arată foarte ciudat, așa că nu vei vrea să pleci din casă până când procesul de bronzare nu se dezvoltă în întregime. De aceea, îți recomand varianta Medium, pentru un bronz mai domol, pe piele albă și/sau palidă ori mai deschisă la culoare.

Un alt plus pentru spuma autobronzantă Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium este că, fiind în formula de spumă, se usucă aproape instant. Astfel, devine autobronzantul perfect pentru cei cu piele mai uleioasă sau pentru cei care se grăbesc și au nevoie de o uscare cât mai rapidă a pielii.

Mai mult chiar: pătrunde atât de bine în piele, încât are zero transfer. Este perfect pentru aplicare vara, pentru că nu lasă senzația de lipicios și gras pe piele și nu se transferă astfel pe haine atunci când transpiri.

Nu are niciun fel de aromă care să amintească de un autobronzant. De fapt, nu are nici un alt fel de aromă.

Odată ce te speli, rămâne acel aspect de bronz intens, dar dezvăluie și un ton măsliniu, natural de bronz. Deloc nuanțe de portocaliu! O culoare excelentă pentru persoanele cu piele măslinie sau care preferă un bronz cu aspect mai închis și ușor „murdar, noroios” decât cel auriu, strălucitor.

spuma autobronzanta pentru corp Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium

Spuma autobronzantă Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tan Mousse Medium  a primit, în urma multiplelor review-uri din lumea întreagă, următoarele note:

 • parfum: 9 din 10 (nu are niciun fel de aromă)
 • ușurință în utilizare: 5 din 10 (mai greu de aplicat pentru persoanele cu piele uscată)
 • rezistență în timp: 9 din 10
 • timp de uscare / intrare în piele: 9 din 10
 • rezistența la transfer (nu se ia pe haine): 10 din 10
 • intensitate a culorii: 9/10 (depinde ce categorie de produs Vita Liberata alegi: Medium/Dark)
 • timp de dezvoltare a bronzului: 4 ore

Din câte poți vedea, acest top a fost conturat în jurul celor mai cunoscute și calitative branduri de cosmetice, unele exclusiv  autobronzante. Am selectat produse cât mai variate, pentru cerințe cât mai diverse, în funcție de tipul de piele și nevoile fiecăruia.

Cam din fiecare categorie de bază, am ales cel mai bun produs sau cel mai bine votat orii cel mai reprezentativ.

Îmi doresc foarte mult ca acest material să fie unul util, să vă ajute să alegeți cel mai bun autobronzant pentru pielea voastră, ca să vă creați cel mai natural și plăcut bronz – mult râvnit mai ales vara. Fără pete, fără să dispară rapid, fără să păteze hainele.

Voi ce autobronzant folosiți? Care vă ajută cel mai bine să obțineți un bronz cât mai aproape de cel de la soare? Ați utilizat vreo categorie de autobronzante din cele descrise mai sus? Scrieți-ne în comentarii  ]n josul paginii care este cel mai bun autobronzant testat de voi, astfel încât să ajutați și alte persoane interesate să aleagă cel mai bun produs pentru tipul lor de piele.

Sursa info si foto: Notino, The Perfume Expert

Surse foto front page: Pixabay / Hans / monicore / Bru-nO