Cele mai ciudate modele de cizme ale momentului: cizme din plastic transparent, cizmee ciorap, cizme din denim, cizme cu șireturi sau tip sandale.

În modă se cunosc foarte multe ciudățenii, se lansează tot soiul de nebunii și articole vestimentare care nu doar că îți pot părea hilare, dar uneori sunt chiar imposibil de… purtat. Noi am găsit chiar în magazine de la noi multe piese vestimentare ciudate, dintre cele mai nebunești, pe care poate doar artiștii le-ar putea purta sau avea pe scenă sau în anumite spectacole.

Pentru că mi-e greu să cred că cineva obișnuit, o persoană oarecare, ar purta așa ceva în viața de zi cu zi, chiar și la ținute ocazionale, pentru evenimente speciale. De-aia zic, pentru evenimente mondene, pentru ținute deosebite de vedete, care vor să șocheze mai ales, mă gândesc că astfel de articole de modă pot să epateze.

Well, de curând am descoperit în tot mai multe magazine online cele mai ciudate modele de cizme, pe care nu știm dacă le-am purta în vreo ocazie, fie ea și de fun. Sau hai, fie, poate ar merge într-un outfit la o petrecere tematică precum de Halloween sau orice alt party cu o anumită temă funny, cu costumație obligatorie.

Iată-le mai jos:

Cizme din plastic transparent prin care se vede piciorul

Cea mai ciudată tendință în materie de cizme de ploaie din cauciuc vine chiar de la casa de modă Chanel, care prin creatorul său Karl Lagerfeld, a lansat în colecția de primăvară 2018 și cizmele de plastic / cauciuc transparent pentru ploaie.

Nu ar fi o problemă să vrei să lansezi, ca o casă de modă celebră, cizme de cauciuc / plastic pentru ploaie – au mai făcut asta și alții (Salvatore Ferragamo e unul din alți creatori de modă care au avut și au cizme de cauciuc pentru ploaie printre colecții; Burberry, Armani Jeans, Ted Baker, Michael Kors la fel). Dar să fie cizme de ploaie din plastic transparent, prin care să se vadă tot piciorul din cizmă (chiar si gamba sau pulpa, la cizmele înalte peste genunchi) sau chiar și doar porțiuni din acesta, asta e chiar șocant și chiar atipic, de-a dreptul. Mai ales pentru o casă de modă ca Chanel…

Trendul acesta de plastic transparent în articole vestimentare nu e chiar nou – s-au mai purtat chiar și pantofi cu detalii din plastic transparent, dar nu complet transparenți, iar alți designeri și alte case de modă au folosit bucăți de plastic transparent în tot felul de piese de modă prêt-à-porter. Acesta trimite spre moda anilor ‘90 și nu arată chiar rău uneori.

Da, transparențele sunt poate „jucate” mult prea extrem, dar pot oare ele să fie din plastic și să rămână și stilate și classy totodată. Și, mai ales, realist vorbind, pot fi confortabile; chiar nu se vor supraîncălzi și vor ține la distanță… transpirația picioarelor și mirosul provocat de aceasta? 😀 Ooops..

În caz că vă întrebați cum e posibil ca aceste cizme de plastic transparent prin care se văd picioarele, cel mai adesea în varianta cu toc și lungi peste genunchi, să intre în trend și să fie puse în vânzare, ei, bine…nu e chiar așa de șocant deja. Țineți-vă bine, ele au apărut deja și la noi – nu, nu-s de la Chanel, dar arată aproape identic și conceptul de bază rămâne acela: plastic transparent pe tot piciorul. 😛 Iată-le!

Unele sunt și mai ciudate, cu fermoar la spate, chiar colorat, și cu decupaj la nivelul degetelor, ca la sandale. 😀 Bineînțeles, pentru a purta astfel de cizme, igiena picioarelor și pedichiura sunt obligatorii. 😀 Și credem că ar arăta bine cu niște dresuri cu model pe sub sau dresuri plasă, ca să creeze un efect mai de mister. Grijă mare însă ce porți în rest, ca să nu arăți prea vulgară!

cizme de plastic transparent prin care se vad picioarele

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4166946 target=blank icon=arrow-right-3]Vezi aici mai multe detalii.[/button]

Cizme tip șosete lungi

Un alt trend în materie de cizme și care e destul de ciudat – poate nu chiar într-atât precum cizmele transparente de mai sus, este cel al încălțămintei tip ciorapi: de la pantofi și botine până la cizme tip șosete lungi și înalte, anul trecut, în 2017, și-au făcut apariția chiar cele mai inedite tipuri de încălțăminte care arată ca un… ciorap / o șosetă cu toc.

Trendul a luat cu asalt de la început lumea vedetelor și dacă la început botinele și pantofii care arătau pe de-a întregul mai normal, ca fiind create integral dintr-un material lucios elastic tip neopren ce îmbrăcau piciorul până la gambă cel mult (Zara a avut o bună perioadă de timp la vânzare niște botine negre cu toc cui dintr-un astfel de material – vezi în colajul de mai jos cizme similare – cele negre simple și cele indigo), acum tendința asta a degenerat până într-acolo încât unele vedete și chiar bloggerițe de fashion și nu numai au ajuns să tragă pur și simplu șosete peste pantofi cu toc, creând un mic orificiu pentru scoaterea tocului prin șosete – aveau astfel niște botine tip șosete cu toc, la modă. 🙂

Acum găsești nu doar botine, ci și ciudățenii de cizme tip șosete lungi cu toc, chiar și în magazinele noastre. Recunoaștem, unele sunt modele destul de drăguțe, în funcție și de materialul din care sunt realizate (unele sunt tricotate ca niște șosete).

Și dacă trendul ar fi rămas la nivelul botinelor despre care spuneam că le găseai și la Zara (vezi și mai jos în colaj 2 astfel de variante – pe negru simple și pe indigo), chiar și sub formă de cizme, era poate mult mai bine. Dar a degenerat destul de mult, după cum vedeți. Și toate modelele sunt cizme lungi peste genunchi.

cizme tip ciorapi lungi cu toc

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=8e6000c80&redirect_to=https%253A//zappatos.ro/cizme-dama/&st=FR%20art%20cizme%20ciudate target=blank icon=arrow-right-3]Vezi și alte modele[/button]

Cizme lungi din lac în culori metalice, cu toc stiletto

Cizmele din lac cu toc cui tip stiletto nu mai sunt de mult atât de șocante. Le-a purtat și Julia Roberts în Pretty Woman, în rolul de prostituată, în varianta pe negru. De aceea, au un look trashy, sunt extrem de vulgare.

Și dacă varianta de cizme negre din lac peste genunchi încă este uimitoare și blamată, p alte culori, cizmele lungi din lac s-ar putea să ducă înspre altă zonă, mai pop, mai funky, mai futuristică și totuși modernă, actuală. Pe noi acolo ne duc cu gândul în acest moment cel puțin, aceste cizme peste genunchi din lac, în culori metalice ca auriu și argintiu. Le găsești, bineînțeles, și în România, online, inclusiv în varianta din lac negru.

cizme peste genunchi cu toc din lac in culori metalice

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4167017 target=blank icon=arrow-right-3]Alte modele de cizme din lac[/button]

Cizme din denim

Trăim cu adevărat era denimului. Este peste tot, purtăm ca niciodată, cel mai mult, piese de blugi, nu contează despre ce vorbim. Și atunci de ce n-ar fi deja pe piață și cizme din denim? Am găsit o groază de astfel de cizme, inclusiv din denim rupt, ba chiar și decupate la nivelul degetelor.

Unele modele de cizme din denim sunt lungi până la genunchi sau peste genunchi, au toc mediu sau înalt, subțire sau gros. Unele modele nu par însă la fel de ciudate precum cizmele prezentate mai sus, ba chiar par mai „cizelate”, însă tot nu prea vedem cum ar putea fi purtate ca să obții un look original, actual și fresh. Totuși, nu ar trebui să fie așa de greu să le porți, dat fiind faptul că, după cm spuneam, noi suntem chiar în perioada denimului absolut.

cizme din denim

[button url=http://l.profitshare.ro/l/4167122 target=blank icon=arrow-right-3]Vezi mai multe modele.[/button]

Trimit și ele înspre moda anilor ‘90. Așadar, trebuie să fii foarte atentă cum le combini, ca să nu dai în prost gust și nici să nu pari  demodată. Dar știi cum e, depinde și de model.

Cizme decupate cu șireturi

Cizmele decupate cu șireturi nu sunt chiar o noutate, sigur ai mai văzut – sunt deja de câțiva ani pe piață. Unele sunt de tip sandale, cu toc (nu am văzut astfel de cizme cu talpă joasă), sunt decupate așadar în zona degetelor. Altele mai pot fi decupate și/sau la spate, în zona călcâiului.

Șireturile sunt de regulă în față, unde există o fâșie lipsă de material în locul căreia există șireturile care leagă cele două bucăți despărțite ale cizmei. Ele sunt de obicei pe toată lungimea cizmei, încă de la bază, de unde începe cizma. Se poate întâmpla să găsești cizme cu șireturile care se leagă la spate, la fel de decupate și în partea aceea. Sau pot fi decupate și cu șireturi și în față, dar și în spate.

Trebuie să fii atentă cum le porți, pentru că pot să șocheze destul de tare și, dacă nu combini piesele cu stil, s-ar putea să-ți iasă un look prea vulgar. Bineînțeles, acestea se potrivesc vara sau în spații închise, la anumite evenimente. Și credem că se potrivesc foarte bine în stiluri boho, mai spre gipsy, cu volănașe și layere multe.

Unele modele combină chiar mai multe detalii de bază din tipurile de cizme prezentate mai sus.

cizme lungi cu sireturi

[button url=http://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=15b6bd058&redirect_to=https%253A//www.depurtat.ro/catalog/cizme-217445%257Epg6&st=FR%20art%20cizme%20ciudate target=blank icon=arrow-right-3]Vezi mai multe.[/button]

Ar mai fi și cizmele lungi care au aspect de sandale în partea de la bază, întrucât sunt decupate la nivelul degetelor sau la călcâie, ori în ambele părți și nu numai. Nu mai insistăm pe acest model, deoarece chiar nu mai sunt o noutate, sunt deja destul de purtate, au apărut și ele inițial sub formă de cizme scurte / botine și sunt destul de purtate deja. Acestea se regăsesc oricum adesea și în rândul modelelor prezentate deja mai sus.

Ție care din cizmele de care vă spuneam mai sus ți se pare cele mai ciudate sau cele mai pretabile spre a fi purtate? Ai purta vreunul din aceste modele? Dacă da, unde și cum, în ce combinații de ținute?