Declar deschis sezonul estival odată cu colecția online ASOS plină de genți și poșete din paie sau împletite ori croșetate în stil coș, din rafie sau sfoară, ba chiar tip casete din fâșii de lemn / bambus, care amintesc de poșetele-semnătură ale brandului Cult Gaia, super emblematice și pline de personalitate.

Dacă și tu, ca și mine, ești una dintre acele persoane care, la sfârșitul verii trecute murea de ciudă că nu mai poate purta coșulețe de paie, genți și poșete din rafie, împletite, din paie sau fâșii de lemn, cu aspect de coș de Scufița Roșie, chiar apropiate de cele de picnic, s-ar putea să te bucure vestea de acum:

ASOS a lansat cea mai mișto colecție de genți și poșete din paie tip coșuri de rafie și împletite!

Astfel, declarăm deschis sezonul estival și ne grăbim să facem listele de coșuri, poșete și genți împletite din paie sau rafie, precum coșurile de răchită ale bunicilor.

Și că tot vine vorba, le asociem noi mult cu vara, plaja și soarele, dar astfel de genți nu fac decât să ne amintească încă o dată de vremurile apuse, fiind retro, vintage style chiar, cum se purtau de mult. Și asta le mai conferă un plus de valoare, de chic și le fac mult-mult iubite.

genți și poșete din paie împletite sau tip coșuri croșetate din rafie sau sfoară ASOS

Arată de minune în combinație cu rochia midi, eventual cu umeri goi stil Bardot, o altă emblemă a modei retro. Ia-ți espadrilele preferate în picioare și ai obținut cel mai mișto look de Rivieră Franceză! À la française, biensûr! Oui, oui! 🙂

Dar să nu mai divaghez de la subiect; cum spuneam, la Asos online sunt cele mai frumoase genți din paie și rafie / sfoară împletită din câte am văzut până acum. Și în modele și dimensiuni, forme variate! De săptămâna asta mă tot uit cu jind la ele și nu cred că mă voi potoli curând. Chiar și de mi-aș lua mai multe variante. ♥

Poșete chic împletite din paie: preferatele verii pe ASOS

Doamnee, nu știu aici pe care să le selectez mai întâi. Toate formele, împletiturile, dimensiunile, chiar și culori variate, dincolo de galben-pai obișnuit și atât de drăguț – atâtea modele că leșin de drag! 😀

Și ce e mai nice e că multe astfel de poșete (pătrățoase, dreptunghiulare, circulare) au o căptușeală drăguț imprimată în interior, care te atrag și mai mult să le porți și îți înseninează ziua și outfitul!

Unele, din fâșii de lemn sau bambus, amintesc de niște cutii de bijuterii chair! Altele, sunt tip plicuri micuțe, delicate, dar simpatice, ori chiar clutch-uri din paie.

poșete din paie împletite sau din fâșii de lemn

Unele sunt stil săculețe sau traiste rustice, cum regăsim la țară sau la unele popoare arabe (în Maroc, de exemplu). De altfel, astfel de poșete din paie sau rafie împletită, indiferent de formă, sunt în mare parte inspirate de motive etnice, de culturi și popoare mari, cu influență mare și la nivelul artei.

Altele sunt și cusute sau brodate cu anumite simboluri simpatice, cu flori sau alte forme drăgălașe. Iar unele sunt chiar croșetate din sfoară sau paie. Adorabile, indiferent de design! ♥ Ceea ce face foarte-foarte grea alegerea unui singur model.

Poșeta celebră – simbol Cult Gaia, reinterpretată de ASOS: știrbește valoarea fashion iconului mult iubit sau o intensifică?

Și, cel mai interesant: au reinterpretat și celebra poșetă a Cult Gaia, atât de frenetic promovată încă de acum 2 ani. Dar, firește, la ASOS e mult mai ieftină. Și aș îndrăzni să spun și că mult mai mișto ca model. De fapt, ca modele, căci e în mai multe variante.

Frumoasă reinterpretare… mișto creativitatea, chiar de ideea nu e 100% originală, ci inspirată!  Dar tot e de apreciat, le-a ieșit excelent, au evoluat mult de la modelul original, păstrând încă esența și legătura notabilă cu Cult Gaia. Pentru că, nah, imaginație, imaginație, dar să ne păstrăm recunoscute modelele.

poșete stil Cult Gaia reproduse de Asos

De fapt, astfel de redări ale unui icon în fashion, atât de bine înfipt în valurile trendurilor și mentalului, nu fac decât să sporească, iată, Cultul 😉 și valoarea cuvenită acelui simbol inițial.

Poșeta – jumătate de cerc a lui Cult Gaia – e, astfel, din punctul meu de vedere, încă menținută la rangul cuvenit: de idee genială și, iată, inspirație. I se menține valoarea încă prin ce a făcut ASOS și cred că asta era ideea. În niciun caz nu cred că e vorba de a duplica o idee originală. Ci de a o spori ca importanță și valoare, astfel, de a-i impune și mai bine patternul patentat, semnătură deja. 😉

Nici să vrei, nu mai uiți de Cult Gaia nici anul acesta, nici mulți ani de acum încolo. Și uite, poți să ai și tu ceva similar. 🙂

Coșuri drăgălașe de-a dreptul din rafie sau chiar lemn / bambus de la diverse branduri – în loc de genți banale

Fă un statement de-a dreptul și afișează-te cu un coș împletit din rafie și chiar fâșii de lemn  bambus pe post de geantă obișnuită. Chiar și la ținute office!

Vei adăuga personalitate și ludic outfitului, vei fi remarcată și simpatică, fără să exagerezi. Un pic de ludic nu strică nicicui, indiferent de circumstanță. Ba chiar smulge zâmbete, inspiră.

genți tip coșuri din paie împletite pe ASOS online

Aduci vara, dinamismul, solarul mai repede, rusticul și cochetul anilor apuși, când bunica era divă, în tinerețe. Mie, recunosc, îmi plac mult și pentru că amintesc de stilul Shabby Chic, mult iubit și îndrăgit de mine. Te trimit instant la căsuța de la țară sau la o căbănuță rustică, chic.

Poșetele și gențile împletite tip coșuri de Scufiță sau amintind de picnic sunt feerice și deosebite. Ne fac zilele mult mai dulci și optimiste.

În plus, gențile tip coș împletit de paie sunt perfecte chiar la o ieșire la iarbă verde sau la plajă! Oleeee!

UPDATE: Este posibil ca mare parte din modelele de poșete din paie prezentate mai sus să nu mai fie disponibile la ASOS – ele pueau fi comandate la momentul redactării materialului. Între timp însă, mai găsești poșete împletite și coșuri din ratan și paie online la:

Tu pe care le preferi? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii, dacă ai astfel de genți sau poșete din paie inspirate de coșuri rustice din rafie sau sfoară împletită. Și cum le porți?