Anul acesta are loc cea de-a 100-a aniversare a, posibil, celui mai iconic parfum – Chanel No. 5. Casa de modă celebrează prin lansarea unei noi colecții în ediție limitată, care reinterpretează, la nivel vizual, gama No. 5, sub forma unor obiecte de uz zilnic, unele cu rol cosmetic.

„Poate fi la fel de multă valoare în produsele pe care le folosim regulat, precum în acelea pe care le folosim la ocazii foarte speciale. Totul este despre experiența pe care aceste produse ne-o oferă”, spune Thomas du Pré de Saint Maur, Head of Global Creative Resources Fragrance and Beauty Chanel.

„Prin scoaterea din contextul lor a pieselor populare printre consumatori și îmbrăcarea lor în estetica N°5, ne întoarcem la primul gest creativ al CHANEL: acela al transformării unui obiect funcțional într-o piesă de lux dorită. Despre asta e vorba în CHANEL FACTORY 5: a oferi experiența luxului în viața de zi cu zi”.

De asemenea, aceasta este un nod cu arta Pop, care transformă obiectele de zi cu zi în opere de artă.

„Cum N°5 celebrează a 100-a aniversare, CHANEL FACTORY 5 ne reamintește, totodată, că tinerețea este, înainte de orice, o stare de spirit: a îndrăzni să pășești în afara turmei, să ai libertatea să fii tu însuți/însăți în ciuda convențiilor, fără a te lua în serios; să fii lejer(ă) fără frivolitate. Să ai îndrăzneala să preferi tinerețea imaginației în defavoarea bătrâneții obiceiurilor, cutumelor. Asta ne spune colecția aceasta,” spune Thomas du Pré de Saint Maur.

Din 29 iunie 2021, Chanel a implementat această scenografie industrială în cele mai mari orașe din lume. Aceste vitrine și magazine tip pop-up, imaginate ca parcuri tematice dedicate iconicului parfum Chanel N°5, ne cufundă într-o lume care mixează identitatea alb-negru a N°5, precum și culorile vii ale culturii pop.

Experiența pe care dorește Chanel să o ofere este una distractivă și conferă o călătorie în jurul celor 17 produse din cadrul colecției aniversare în ediție limitată.

Într-un decor ca de fabrică, industrial, publicul urmărește produsul prin diversele stații de lucru ale liniei de producție și își încheie călătoria cu o vizită la magazinul din „fabrică”, unde pot urmări demonstrații jucăușe și neobișnuite.

Pentru cei care nu au cum să viziteze aceste magazine și să se bucure de experiențele oferite în aceste pop-up-uri, este deja disponibilă și o versiune online pe website-ul oficial Chanel.

Sursă foto