Nu am cum să nu declar din prima: apa de parfum Chloé Nomade este de departe unul dintre parfumurile mele preferate. Orice altă „îndrăgostire” de parfumuri aș avea, mă întorc mereu cu drag la acest parfum, perfect în orice sezon și cu orice ocazie: Nomade!

Deși a cunoscut în ultima vreme câteva declinări, eu rămân încă fidelă versiunii inițiale Chloé Nomade Eau de Parfum.

Am făcut cunoștință prima dată încă din anul lansării acestui minunat parfum, în 2018, când, în urma unei comenzi online de la un magazin de beauty, mi s-a livrat în colet și o mostră de Chloé Nomade Eau de Parfum. A fost dragoste la primul… miros!

Chloé Nomade Eau de Parfum: prezentare generală

Parfumul Nomade, lansat de Chloé în 2018, a trezit interesul multor oameni și e deja un bestseller al celebrei case de modă. Creatorul său este Quentin Bisch.

apa de parfum Chloé Nomade_păreri și review

Parfumurile brandului Chloé sunt, în general, parfumuri cu aromă de tipul săpunului, proaspete și florale, care creează un sentiment de „curat” în general. Deși nu e o casă consacrată în crearea de parfumuri (cum sunt Guerlain, Givenchy etc.), Chloé reușește să aducă în industrie creații olfactive minunate, persistente, distinctive.

Eu am o predilecție spre parfumurile de la case de modă care nu sunt atât de încetățenite pe sectorul de parfumuri, așa cum e cazul cu Chloé Nomade Eau de Parfum, dar și cu cele de la Bottega Veneta, de exemplu, care îmi plac la nebunie iarăși, cam toate. 🙂

apa de parfum Chloé Nomade_păreri

Iar acest parfum Chloé, Nomade apă de parfum pentru femei, lasă deoparte așteptările tradiționale și creează o aromă cu totul nouă. Pentru mine, este un parfum romantic, dar într-o aură aventurieră, conectat cu natura.

Din punctul de vedere al casei de modă Chloé, Nomade este noua interpretare a feminității: o combinație de forță și delicatețe, de libertate și pasiune de a descoperi lumea, în toate formele sale. Ideal pentru femeia independentă.

Imaginea pentru promovarea parfumului Nomade este actrița franceză Ariane Labed.

Este construit astfel, cu:

  • Note de vârf: Prune Mirabelle/corcodușe, Bergamotă, Lămâie, Portocală
  • Note de mijloc: frezie, iasomie, piersici, trandafir
  • Note de bază: mușchi din lemn de stejar/lichen, lemn ambrat, paciuli, lemn de santal, mosc alb

Când pulverizezi parfumul, cu siguranță simți amestecul de fructe din notele de vârf și acest mix de arome te face fericit. În special, cred că portocala și pruna Mirabelle/corcodușele din notele de vârf sunt mai dominante.

apa de parfum Chloé Nomade_review și păreri

Aromele florale ale notelor de mijloc adaugă prospețime parfumului, în special frezia; dar cred că tot aromele fructate (i.e. piersicile) sunt mai dominante acolo.

Notele moi, lemnoase, de la bază sunt destul de bune. Majoritatea parfumurilor bune și care îmi plac sunt de obicei pe bază de paciuli, lemn de santal și mosc, iar acest parfum le are și el, așa că poate și de aceea m-a atras în plus.

Chloé Nomade face parte din clasa de parfumuri Chypre Floral, categoria de parfumuri Chypre (Neroli) fiind preferata mea. 🙂

apa de parfum Chloé Nomade_review și păreri_cum este

Pentru că a devenit deja, în câțiva ani de la lansare, atât de apreciat și de iubit, parfumul Nomade cunoaște deja mai multe versiuni, care merită la fel de mult atenția noastră:

Designul flaconului de parfum Nomade sugerează populara geantă iconică din colecția de modă Chloé. Șnurul și nodul care însoțesc gâtul sticlei, dar și cu detalii pe capac, au o nuanță caldă, bej, de alună, fiind realizate din piele întoarsă și indicând conexiunea cu natura, în stilul nomad caracteristic.

Impresiile mele despre Chloé Nomade Eau de Parfum

Am iubit extrem de mult Nomade, de când l-am mirosit prima dată, și l-am găsit diferit de multe parfumuri pe care le mai întâlnisem până atunci, deși sunt destule care au aceleași note în compoziția lor. Pur și simplu abia așteptam să mi-l cumpăr și să îl port. Deși atunci traversam o perioadă mai dificilă, în care nu mi-l permiteam… L-am pus însă pe lista de dorințe și, cu prima ocazie, mi l-am luat.

apa de parfum pentru femei Chloé Nomade_review și păreri

Eu încă îl ador și rămâne în top cele mai mișto parfumuri preferate de mine. Îmi place la nebunie că, în zilele când mă dau cu el, îmi face pur și simplu ziua mai bună, zici că aduce soarele pe stradă. 🙂

Și, btw, deși e pentru orice anotimp, eu îl percep ca pe un parfum solar, potrivit mai ales vara și primăvara. Mă trimite instant cu gândul la o vacanță însorită și e încă un factor prin care îmi creează bucurie.

Și că tot vine vorba, să știți că, pentru mine, dacă ar fi un sentiment cu care să asociez parfumul Chloé Nomade, aș spune că e 100% bucuria. Pur și simplu asta îmi determină mie de fiecare dată când îl simt: bucurie. E parfumul care mă încântă și mă face fericită oricând.

apa de parfum pentru femei Chloé Nomade_review și păreri_cum este

Pe mine apa de parfum Chloé Nomade m-a cucerit instant datorită notelor fructate de vârf și mai ales prin aromele de citrice. Parfumurile pe bază de portocale și din clasa Chypre (și / sau Chypre Neroli) sunt preferatele mele de departe.

Impresia pe care mi-a lăsat-o parfumul, în termeni generali, este că se menține între fructat dulceag-pudrat-acrișor si lemnos. Nu înțelege că prin „dulceag” mă refer că ar fi dulce, nu este un parfum dulce (mie nu prea îmi plac acestea dulci oricum), ci mai degrabă proaspăt și diferit de multe parfumuri de pe piață.

Are nota dulceagă de la fructe, dar e un dulce temperat, tot datorită notelor fructate și citrice.

cum este apa de parfum Chloé Nomade_păreri și review

Deși parfumurile casei Chloé sunt adesea „săpunoase” și cu arome de prospețime și de „curat”, Nomade sparge acest clișeu într-un mod grozav. 🙂 În el simt, în schimb, încă, ceva elemente pudrate, fine (probabil de la mușchi), dar, în combinație cu celelalte note, în special cu citricele și fructele acrișoare, dar și cu moscul, iese un parfum atât de wow, că nu mă mai satur mirosindu-l!

Cum se menține apa de parfum Chloé Nomade

Cred că persistența și durata în care se menține un parfum, rezistența sa în mai mult de 5 ore de la pulverizare este foarte importantă. Mai ales că la noi parfumurile nu sunt deloc ieftine, așa că e firesc să ne dorim ca parfumurile noastre preferate să rămână cu noi cât mai mult timp.

cum este apa de parfum pentru femei Chloé Nomade_păreri și review

Iar ca să vorbesc și despre alți factori care fac un parfum să fie bun și preferat, în general, trebuie să vă spun că, unul dintre motivele pentru care mă întorc la parfumul Chloé Nomade oricând și pentru care aș spune că e preferatul meu mai tot timpul, este dat de puterea sa: e un parfum care se menține atât de mult timp și bine, nu e nevoie să pulverizez mult, căci e puternic și are un siaj bun.

Efectul mirosului său continuă pe tot parcursul zilei, inclusiv când mă dau dimineața cu el. Chiar și în zilele când mai ies seara în oraș și sunt dată de dimineața cu Chloé Nomade, să mă întâlnesc cu prietenii, lumea încă îmi spune că miros grozav si asta mă bucură :).

cum este apa de parfum pentru femei Chloé Nomade_păreri_review

De fapt, ca să nu mai lungesc vorba, cred că e al treilea cel mai persistent brand de parfumuri de masă din colecția mea de parfumuri. Și am ceva, pe locul 1 și 2 ca persistență numărându-se parfumuri de la Chanel și Dior. Deci concurează cu best of the best în acest plan. Și nu exagerez deloc. Încearcă-l (dacă nu ai făcut-o deja) și te vei convinge tu singură!

Și îți vând un pont: am observat că parfumurile, în general, dar mai ales cele de la Chloé, se mențin atât de bine pe durata întregii zile mai ales dacă le pulverizezi și în păr.

Iar parfumul Nomade nu face excepție: își îndeplinește promisiunile și este însoțit de toate notele pe care le conține și am observat că ele se mențin și se simt întreaga zi, mai ales când pulverizez pe păr parfumul. Încă un motiv să apreciezi brandul Chloé (și) pentru parfumuri.

cum este parfumul Chloé Nomade_păreri

Cât despre siajul bun, ar mai trebui să adaug că parfumul Chloé Nomade este mai mereu remarcat și de către persoanele din jurul meu, tocmai pentru că se simte și persistă timp îndelungat. Adesea îl mai simt și a doua zi de la pulverizare!

În plus, e un parfum pe care îl place mai toată lumea în jurul meu, multe persoane mi-l remarcă și mă întreabă despre el. Și asta se datorează atât compoziției olfactive minunate, cât și puterii și persistenței sale.

Pentru mine, ca raport calitate-preț, Nomade e un parfum perfect și merită chiar mai mulți bani pentru ce oferă, fiind de top și comparabil prin calități cu case mari de parfumuri ca Dior, Chanel. Și că tot vine vorba, iată unde găsești Chloé Nomade în oferte bune de preț online:

cum se prezintă și cum este apa de parfum Chloé Nomade_review și păreri

Concluzii pentru apa de parfum pentru femei Chloé Nomade

Pe scurt, parfumul Nomade, care aduce un suflu diferit parfumurilor tradiționale Chloé, este trecut de mine la top 3 parfumuri preferate. Până și designul și cromatica lui nude, prăfuit, m-au cucerit instant. 🙂

Îl văd ca pe un parfum care poate fi folosit mai ales în perioadele de primăvară și vară, deși e perfect în orice anotimp. Și e un parfum cu un siaj puternic, care se menține bine chiar și pe a doua zi de la pulverizare. Un parfum persistent, dar fără a încărca și a fi greu, un parfum proaspăt și aparte, o combinație de arome pe care o vei adora și despre care vei fi mereu întrebată. 😉

Dacă ești în căutarea unui alt parfum în colecția ta, îți recomand să-i dai o șansă apei de parfum Chloé Nomade. Desigur, trebuie mai întâi să încerci pe pielea ta parfumul, să aștepți câteva ore și să testezi efectul lui asupra pielii tale pe durata întregii zile. Poți începe cu un eșantion, ca și mine, să vezi întâi dacă ți se potrivește.

Tu ai folosit apa de parfum Chloé Nomade? Cum ți se pare? Dacă nu ai încercat-o până acum, ce spui, te-ar atrage? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Mi-ar plăcea foarte mult să cunosc și din experiențele și preferințele tale. 😉