O rochie albă nu ar trebui ocolită și considerată potrivită doar ca rochie de mireasă! Sunt atâtea alte ocazii în care micuța rochie albă creează ținute wow! Iată mai jos 10 situații când poți purta cu încredere rochia albă!

Așa cum vorbim de rochie neagră, potrivită în atât de multe ocazii, așa e și cu rochia albă, care se pliază cam la orice eveniment și poate fi purtată lejer și cu stil în multe combinații.

O rochie albă e elegantă, fină, completează precum Yin și Yang piesele negre, elegante. Albul e simbol al începutului, dar și al sfârșitului, ca negrul, la multe popoare. 🙂 Sunt multe motive pentru care merită să ai o rochie albă în garderobă, precum se întâmplă cu negru.

Rochia albă simplă și versatilă de zi, în majoritatea ocaziilor, inspiră lux

La multe popoare, clasica rochie albă, mai scurtă, simplă și versatilă, e chiar reprezentativă. De pildă, australiencele poartă mult alb, în Sud. Iar în Europa, în multe locuri, chiar trimite la ideea de lux, de haute-couture.

rochii albe de zi simple și versatilerochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Deci da, dacă vrei să pari îmbrăcată mai scump, poartă alb și culori deschise.

Și da, o rochie albă simplă, nu foarte lungă, de lungime medie, mai cambrată pe corp, e foarte versatilă și senină. E perfectă pentru ocazii multiple, chiar și atunci când primăvara-vara alegi să te plimbi în jurul orașului.

Poți opta pentru un model de rochie stil sarafan.

Rochie albă de plajă în ținute de vară lejere și de vacanță

Cu niște espadrile confortabile ușoare, o geantă stil tote bag de plajă inspirată de mare și cer și o rochie albă de plajă, lungă, vaporoasă, eventual, ai ținuta perfectă pentru plajă!

rochii albe de plajă și vacanța de varărochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Un asemenea outfit lejer și comfy e perfect de vară, pentru vacanță la mare. E simplu, rafinat, numai bun în călătoriile de vara asta!

Rochie albă midi în ținuta pentru ceremonia de absolvire

De ce nu? O rochie albă simplă midi e minunată pentru ceremonia de absolvire a liceului sau a facultății. Simbolizează puritatea, sfârșitul unei etape și un nou început.

rochie albă pentru ceremonia de absolvire liceu facultaterochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Iar o ceremonie de absolvire e un moment perfect să porți alb pe sub robă. Împerecheaz-o cu cercei strălucitori și o mascara care îți va deschide mult privirea ca să ieși în evidență fix atât cât trebuie într-o zi atât de importantă ca ziua în care absolvi și vei încheia o parte importantă și esențială din viața ta: școala.

Petrecere în grădină, picnic sau grătar? Se cere o ținută confortabilă cu rochiță chic albă!

Ar trebui ca și de 1 Mai să ne răsfățăm cu o petrecere în grădină, un grătar, un picnic, ceva. Dar, oricum, vara va fi aici dacă nu, așa că tot ne vom bucura de minunea petrecerilor în aer liber, de soare, grătar, bucurii în aer liber!

Măcar să ieșim și la picnic și tot merită. Dar cu ce ne îmbrăcăm? Păi și aici avem bază în micuța rochie… albă. Pentru că e estivală, lejeră, chic, boho-boemă!

La fel ca o rochiță vaporoasă de plajă albă, încearcă și în cazul unui picnic sau al unei petreceri de grădină, să te joci cu o minune de rochie albă confortabilă, cu volănașe, eventual de inspirație retro/vintage.

rochie albă de picnic sau petrecere în grădină grătarrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

În astfel de cazuri, mixează totul cu pasteluri, culori deschise, și îți va ieși un outfit fresh, perfect și revigorant!

Rochie albă în ținuta pentru masa de Paști / brunch-ul de sărbătoare

Că tot e Paștele săptămâna viitoare, dar și pentru că, oricum, oricine mai are din când în când mese în familie sau reuniuni de sărbători diverse, cred că și aici se potrivește de minune o rochie albă, care să indice puritatea unui astfel de moment.

Cu o rochie albă pentru astfel de momente, vei obține un outfit ladylike, rafinat. Ia-ți tocuri în picioare, dar mergi pe un stil casual-elegant, de relaxare de duminică! Nu te împopoțăna, rămâi semiformal, ca să te poți mișca în voie încă! 🙂

rochii albe pentru masă de Paști sau sărbători în familierochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Te vei simți foarte bine la un brunch de sărbători în familie, într-o astfel de rochie albă. Mizează și pe un machiaj natural, simplu, ca să arăți elegant și rafinat prin simplitate. 🙂

Petrecere aniversară sau de majorat? Poartă alb!

Majoratul e un moment aparte, unic. De aceea, multe persoane aleg să îl sărbătorească prin fast, la un local sau cu o petrecere, cât de mică.

La fel ca la nuntă, eu îți recomand să optezi pentru rochia albă. E delicată, indică o inocență și franchețe a sa această culoare. Plus că ești tânără și, la majorat, practic intri într-o nouă viață, un nou început, în maturitate.

rochii albe de seară pentru majoratrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Dar poți purta o rochie albă superbă la orice petrecere de aniversare, inclusiv ca invitat.

Ținută de baby shower sau de botez ori tăierea moțului cu rochie albă

Ei bine, se practică și la noi acum party-ul de baby shower, care e un fel de petrecere dată în cinstea unui bebeluș care urmează să se nască, dar care mai are ceva până vine pe lume. Celebrezi, de fapt, bucuria veștii conceperii copilului.

La un baby shower, poți purta liniștită o rochie albă, mai ales dacă ești viitoarea mămică, dar nu neapărat. Albul simbolizează și aici inocența, puritatea, prospețimea. La fel, la Tăierea Moțului copilului sau la botez chiar, poți purta o rochie albă, fie că ești mămica sau nașa sau un simplu invitat.

rochii albe de botez și baby shower rochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Astfel de momente legate de viața fragedă a unui copil sunt perfecte pentru a opta pentru ținute elegante cu o rochie albă. Dar outfituri lejere și confortabile să fie, înainte de orice altceva.

Rochie albă la banchet

De ce nu? De ce să te chinui cu alegerea unei rochii pompoase, în culoare cât mai aparte, când ai atâtea opțiuni în ceea ce privește rochia albă?

Rochia albă care e foarte rafinată, fină, elegantă, un echivalent la fel de classy ca și negrul, doar că indică, la rândul său, mai multă lejeritate și confort, e o opțiune excelentă pentru banchet.

rochie albă de banchetrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

La fel ca în cazul unei ceremonii pentru banchet, rochia albă indică puritatea și naturalețea momentului, un sfârșit și un nou început, tot ca o renaștere, ca și la nuntă. Te va face să te simți specială micuța rochie albă în astfel de situații ca banchetul, fiind ca și la nuntă. 🙂

Petrecerea de cocktail + rochia albă = a great match!

Păi dacă nu la o petrecere de cocktail, când se impune un dress code chic, special, care poartă numele de cocktail dress code, atunci când? Când să porți o rochie albă cochetă, de lungime medie?

rochii albe de cocktailrochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Sigur va fi o alegere mai mult decât potrivită o astfel de rochie albă de cocktail pentru o astfel de petrecere! Simplă, elegantă, ea se poate apropia de ideea rochiei albe lejere și versatile de care îți spuneam mai sus, în primă fază. Sau poate fi chiar aceeași!

O rochie albă de cocktail poate să se apropie, prin design, de formatul unui sarafan simplu. Nici nu trebuie să fie prea decorată! O accesorizezi și personalizezi tu astfel, prin bijuterii și poșetă. 😉

O rochie albă la cununia civilă

La fel ca la nuntă, tu poți opta pentru a purta o rochie albă superbă aparte, și la cununia civilă. Te va fascina și pe tine, dar și pe ceilalți.

rochii albe pentru cununia civilărochii albe potrivite de petrecere în grădină și la picnic

Până la urmă, ca și la nuntă, și această zi e o ocazie specială de a purta alb și a arăta excelent. Căci alb, fiind non-culoare, ca și negrul, arată superb pe oricine.

Nu ocoli rochia albă, așadar, nici la cununia civilă! Ia-ți pantofi stiletto sau sandale delicate în picioare, care să sublinieze feminitatea ta și a rochiei!

Deși ai fi spus că e greu să porți o rochie albă, cu excepția celei de mireasă, iată că aceste situații, destul de numeroase, infirmă această preconcepție. 🙂 Nu e deloc greu, ci chiar mai ușor! Deci să nu subestimăm o piesă ca rochia albă! 😉

Sursă foto din colaj front page: Lavish Lawyer