Eu am ochi sensibili și port lentile de contact, așa că, până acum, abia am găsit câteva demachiante care să fie și eficiente, dar să se poarte și blând cu ochii mei pretențioși. Însă am dat peste ceva mai puțin obișnuit din acest punct de vedere: cleanser tip balsam solid demachiant Clinique Take the Day Off.

Nu doar că numele lui e diferit și metaforic: Take the Day Off (pe care îl traduc „dă ziua jos”… de pe fața ta), dar și formula e aparte în acest balsam demachiant Clinique Take the Day Off.

E un demachiant solid, pe bază de uleiuri care, în contact cu pielea caldă, se topește, odată cu machiajul, pe care îl îndepărtează, fără probleme, și dacă e waterproof / rezistent la apă.

Și da, într-adevăr, e denumit astfel pentru că dă jos machiajul întregii zile, oricât de rezistent și de încăpățânat ar fi. La final de zi, elimină astfel, metaforic, „masca” zilei respective. 

Eu l-am descoperit dintr-un vlog, prezentat de Andreea Balaban, acum câțiva ani. Ea sublinia atunci că îl caută să îl ia din duty free, căci nu îl găsea în altă parte, că are nevoie de el de ceva vreme, pentru că e foarte bun. 😉

Mi s-a părut foarte interesant produsul de atunci, deși eu nu-s fan demachiante în mod obișnuit, indiferent de formulă, după cum v-am spus. Anyway, ca multe alte produse prezentate de Andreea, și acesta s-a dovedit a fi bun.

Balsamul demachiant Clinique Take the Day Off: primele impresii

Prin formula sa, solidă, acest demachiant e mult mult mai economic, întrucât te ține și mai mult, ca timp, pentru multiple utilizări.

Este, într-adevăr, foarte spornic, fiind o cantitate suficientă pentru cel puțin 2 luni de folosire zilnică.

Apoi, faptul că se transformă în ulei la contactul cu pielea mi se pare iar foarte grozav. E o formulă hidratantă pentru ten, nu doar că demachiază. Deci un produs 2 in 1 aproape / multifuncțional, ceea ce ador.

Și, chiar dacă e pe bază de uleiuri, nu lasă pielea grasă sau uleioasă. Din contră, e foarte fină și plăcută, vizibil curățată și hrănită.

cum e demachiantul balsam Clinique Take the Day Off

Cum se folosește balsamul demachiant Take the Day Off de la Clinique?

Prima dată când l-am folosit am făcut prostia să-l pun întâi pe o cotonetă și să încep să șterg cu el machiajul de pe ochi, ca și cu un demachiant clasic. Big mistake! Nu doar că mi-am iritat ochii astfel, dar am și consumat destul din produs și acesta nu a avut eficiența așteptată.

Chiar dacă, teoretic, văzusem cum se folosește, am făcut prostia de mai sus. Parte și pentru că, nefiind obișnuită cu demachiante, tendința e să folosești unul așa cum se folosesc ele în mod obișnuit. Doar că, în mod clar, balsamul demachiant Clinique Take the Day Off nu e un demachiant obișnuit. Apoi, parcă nu-mi venea să cred că te dai pur și simplu cu el pe față și… „topește” efectiv machiajul. Wow!

Când am început să-l folosesc așa cum se utilizează el ca produs demachiant tip balsam, am dezvoltat o relație de prietenie mare cu Take the Day Off. E pur și simplu bun și loial. 🙂 Apoi, chiar e prietenos și hrănitor cu tenul.

cum e balsamul demachiant Clinique Take the Day Off

A intrat în top 3 demachiante pentru mine, aia care, v-am spus, nu are o relație bună cu demachiantele, în mod normal. Eu sunt fan șervețele demachiante, oricât de blamate ar fi de makeup artiști și cosmeticieni, mai ales.

? Morala aici:

Citiți cum trebuie ambalajul produsului, lucruri despre el, până să începeți să-l utilizați. Asta ca să îl folosiți așa cum e indicat și la capacitățile sale maxime. Ca să vă ajute, să fie folositor și să vă facă și bine. Altfel, puteți ajunge să trageți concluzii pripite, adesea greșite, cum începusem eu cu acest Clinique Take the Day Off.

El se aplică, așadar, pe tenul uscat și se masează până la absorbția în piele. Cred că 30 de secunde sunt suficiente, însă depinde și de tipul și cantitatea de machiaj de îndepărtat.

Apoi, umezești fața, masezi cu mișcări circulare și speli produsul cu apă călduță.

Se poate folosi, cu succes pentru curățarea tenului, inclusiv ca primă fază în double cleanse, apoi se curăță tenul cu un cleanser obișnuit pentru tipul tău de ten.

Alte beneficii ale demachiantului solid tip balsam Clinique Take the Day Off

Oricum, acest demachiant, prin formula inovatoare de balsam solid care se topește în piele și topește machiajul, bazându-se pe niște uleiuri care trec în stare lichidă din stare solidă (exact ca untul / uleiul de cocos), la contactul cu pielea, curăță foarte bine și pielea, hidratând-o și reconfortând-o.

Deci nu îndepărtează doar machiajul, ci și impuritățile, lăsând pielea vizibil mai curată.

review balsamul demachiant Clinique Take the Day Off

Chiar dacă formula se bazează pe uleiuri și textura sa e onctuoasă, Clinique Take The Day Off nu lasă o peliculă grasă.

Cel mai important: nu irită pielea și, astfel, pare să fie destinat oricărui tip de piele, chiar și celei sensibile. Acest lucru se datorează și faptului că nu conține parfum.

În privința ochilor, trebuie să menționez că, deși îmi mai intră în ochi soluție și îmi dă o ușoară senzație de disconfort, ca atunci când ai ceva în ochi – de data asta ceva uleios, nu-mi irită ochii și, odată clătiți bine cu apă și eliminat demachiantul, totul e bine și acolo. 🙂

(Am înțeles însă că mai există o variantă a acestui tip de demachiant Clinique Take the Day Off care e destinată demachierii buzelor și ochilor, deci s-ar putea ca aceea să fie și mai bună pentru zona sensibilă a ochilor, mai ales.
Însă și acesta, de bază, general, este mai mult decât ideal și pentru demachierea ochilor. Tenul, în schimb, îl curăță în profunzime.)

Așadar, e un balsam demachiant care, odată transformat în uleiuri care dizolvă întregul machiaj, chiar și waterproof, este foarte delicat cu pielea și cu ochii.

Ce-mi mai place e că formula sa uleioasă / onctuoasă previne deshidratarea și, totodată, e non-comedogenică – nu astupă porii.

Balsamul demachiant Take the Day Off de la Clinique se găsește și în varianta miniatură travel size. Până acum, l-am văzut astfel în seturi cu mascara sau în seturi cu mascara + creion de ochi Clinique.

De asemenea, în timp ce scriam acest material, am descoperit că demachiantul Clinique Take the Day Off se mai găsește și în varianta mea preferată, și anume de șervețele demachiante pentru față și ochi Clinique Take the Day Off.

Ingrediente ale balsamului demachiant Take the Day Off de la Clinique

De curând, am aflat că acest balsam demachiant este vegan. 🙂

Nu conține parfum și ftalați, ceea ce e grozav.

Lista sa de ingrediente arată astfel:

Ethylhexyl Palmitate , ulei din semințe de Carthamus Tinctorius (floare de șofrănel), Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate , Polyethylene , Peg-5 Glyceryl Triisostearate , Water , Tocopherol , Phenoxyethanol <ILN30654>, emulsificator E472e.

Așadar, are o formulă naturală (de altfel, Clinique știu că e un brand dezvoltat din grija pentru piele, dacă nu mă înșel chiar de un medic dermatolog) și l-am verificat puțin din punctul de vedere al ingredientelor, pe site-ul whatsinmyjar.com, unde iată ce „verdict” i s-a dat:

  • Eficiență: 100/100
  • Grad de iritabilitate: jos
  • „Își face treaba bine. Cel mai bun privind clasa de ingrediente detectată.”
  • 90% din ingredientele active sunt non-iritante, iar restul de 10% sunt ingrediente care să susțină formula.
IngredientEficiență ConcentrațieIritare
Datem (E472e)ridicatămeets thresholdIrritancy
Peg-5 Glyceryl Triisostearateridicatămeets thresholdIrritancy
Sorbeth-30 Tetraoleate ridicatămeets thresholdIrritancy

Ingredientele analizate după volum

PozițieIngredient Descriere
1Ethylhexyl Palmitateun emolient care lasă pielea moale, fină și creează o textură foarte plăcută a produsului
2Ulei din semințe de Carthamus Tinctorius (floare de șofrănel)un emolient care face pielea fină și poate ajuta la calmarea ei în caz de inflamații
3Caprylic / Capric Triglycerideun amestec bun de acizi grași care formează un strat protector pe piele. Îmbunătătește și durata de viață la raft a produselor. Este derivat din nucă de cocos și glicerină.
4Sorbeth-30 Tetraoleateajută ca apa și uleiurile să se amestece împreună
5Polyethylenefolosit pentru a îngroșa textura produsului
6Peg-5 Glyceryl Triisostearateajută ca apa și uleiurile să se amestece împreună
7Water / Aqua / Eauapă obișnuită cu beneficiile cunoscute
8Tocopherolforma pură a vitaminei E. Poate ajuta la hidratarea și protecția pielii de radicalii liberi. Adesea, e utilizată pentru a ajuta la stabilizarea altor ingrediente sau formula în sine.
9Phenoxyethanolun conservant. Ajută la prevenirea creșterii de bacterii în produsele cosmetice.
Sursa analizei ingredientelor: whatsinmyjar.com
Clinique Take the Day Off_review și păreri după testare

Unde găsești balsamul demachiant Take the Day Off la preț bun?

Ultima oară când am căutat acest produs, nu prea dădeam prea des de el online la noi, în România. Așa că ultima dată m-am bucurat să-l găsesc în ofertă bună în duty free-ul românesc online.

Dar, în prezent, se găsește online, la preț bun, în oferta mai multor magazine online:

Concluzii pentru demachiantul Clinique Take the Day Off

Balsamul demachiant Clinique e exact ce ai nevoie pentru ten, la final de zi, simplificându-ți rutina de îngrijire a pielii. E un demachiant de bază pentru mine, de când l-am descoperit.

Cu el, nu îndepărtezi doar machiajul, ci și, metaforic, „ziua întreagă de pe chip”, cu factori care pot afecta tenul.

Chiar își merită toți banii!

Inițial poate părea scump, însă, având în vedere că îl poți utiliza luni bune și e benefic și în curățarea tenului, nu doar în simpla îndepărtare a machiajului, având o formulă vegană, naturală, pot spune că se „amortizează” rapid costurile cu el.

E chiar economic, nu mai spun dacă mai ai ocazia să îl mai găsești și la reducere. 😉

Tu ce părere ai? Ai încercat vreodată un balsam demachiant sau chiar pe acesta de la Clinique? Cum ți se pare? Dacă nu, ce metodă de demachiere preferi?
Povestește-ne experiența în secțiunea de comentarii din josul paginii! Părerea ta contează mult pentru noi.