Cum să-ți faci o coafură cu împletitură: câteva tutoriale de împletit părul și moduri de a realiza o împletitură simplă a părului, cu efect chic.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale lookului tău este părul și sunt convinsă că știi deja asta. Iar dintre coafurile cele mai stilate și mereu la modă sunt cele care implică împletituri ale părului. Așa că m-am gândit să selectez câteva dintre cele mai simple și de efect tutoriale de împletituri ale părului.

Alege-ți tipul de împletitură preferată și joacă-te și tu până îl obții pe cel mai potrivit și preferat de tine!

Împletitura tip sfoară adunată în coc chignon

Sună ea pretențios această coafură, dar nu e deloc așa. O poți realiza chiar foarte simplu și arată incredibil de sofisticat, plină de farmec! E o coafură potrivită pentru păr lung în general, dar cred că funcționează foarte bine și la păr relativ mediu. Cum o poți realiza fără probleme și prea mult timp pierdut? Urmează sfaturile și pașii de mai jos. Imaginea colaj e relevantă și te ajută mult în acest sens.

  • Adună-ți părul înainte într-un coc tipic, de balerină, răsucit eventual pe un burete special pentru coc. Acest lucru va ajuta să obții un păr cu onduleuri naturale, un look cu bucle lejere tip beach waves, iar părul să se răsucească mai bine în funcție de coafura pe care dorești să o realizezi cu împletitura de tip sfoară.
  • Adună niște agrafe simple de păr, de acelea clasice, gen sârmă îndoită. Alege o culoare cât mai apropiată de nuanța părului tău.
  • Folosește o cremă texturizantă sau un produs de styling care să așeze părul, să-i dea volum și strălucire și, eventual, să confere protecție antitermică. Aplic-o conform indicațiilor de pe ambalaj, insistând în special pe zona de la rădăcină.
  • Folosește un ondulator electric obișnuit pentru a crea câteva bucle lejere. Astfel îți pregătești părul pentru „răsucire” naturală – procedeu de bază pentru împletitura tip sfoară.
  • Ia două șuvițe mai groase de păr din lateral și începe să le răsucești una în jurul alteia până capătă aspectul de „sfoară”. Răsucește-le până la nivelul de la ceafă. Creează o astfel de „împletitură” în ambele părți laterale: una pe partea dreaptă a chipului, una pe partea stângă. Încearcă să faci să arate identice, adică să aibă cam aceeași grosime, așadar fii atentă când alegi grosimea șuvițelor în fiecare parte.
  • Fixează fiecare împletitură de restul părului cu câte o agrafă (sau mai multe) dintre cele despre care îți spuneam mai sus.
  • Părul astfel rămas neîmpletit răsucește-l într-o coadă lejeră, dar cu volum. Prinde această coadă într-un soi de coc „dezordonat”, rotund, tot precum cel de balerină. Fixează acest coc cu același tip de agrafe. Dacă ies șuvițe din el, lasă-le în pace: sunt naturale și creează un efect de diafan și feminin. Când arată așa cum te așteptai, ca un coc chignon simplu, cu împletituri pe margine, aplică fixativ ca să fixezi coafura cât mai bine, dar natural. Voila! Ești gata de petrecere și vei arăta foarte stilată! 😉

impletitura tip sfoara cu coc chignon

Împletitură cu șuvițe laterale

Poate că ai văzut atâtea fete și femei cu câte două împletituri din ambele părți laterale care traversează jumătate din linia capului și se unesc într-o coadă legată pe mijlocul părului, la spate. Această coafură cu împletituri e relativ simplă și de efect. Se potrivește inclusiv pentru părul mediu.

Cum o realizezi? Iată mai jos:

  • Ai nevoie de niște agrafe obișnuite și un elastic de păr cât mai subțire.
  • Alege 3 șuvițe de păr relativ groase din aceeași parte laterală a părului. Începe să le împletești, dar, din loc în loc, unește două dintre șuvițe într-una singură și ia a treia șuviță din locul în care ai ajuns cu împletitura (vezi foto reprezentativ). Împletești normal în trei părți doar că de fiecare dată, din loc în loc, unești două șuvițe și mai iei pe a treia din părul din dreptul în care ai ajuns cu împletitura în acel moment. Procedează astfel pe ambele părți laterale ale capului. Fixează cele două cozi împletite cu agrafe, cel puțin temporar.
  • Încearcă să tragi din loc în loc de fiecare împletitură pentru a-i conferi volum și a o face să pară chic și mai naturală.
  • Când arată fiecare împletitură laterală așa cum ți-ai dorit, leagă cele două cozi laterale cu un elastic de păr subțire. Poți renunța după la agrafele cu care ai fixat cele două cozi împletite.
  • Ca să maschezi elasticul, poți lua o șuviță din dreptul cozii neîmpletite și o poți rula în jurul nodului cozii, peste elastic. O poți fixa cu o agrafă cât mai mică, în culoarea părului tău.
  • Nu ai nevoie de fixativ sau alte produse de styling. Doar de puțină răbdare și îndemânare! 😀

tutorial cozi impletite laterale

 

Tutorial împletitură coadă de spic sau coadă de pește „fishtail”

Probabil împletitura în coadă de spic este cea de care ai auzit cel mai adesea. În copilăria mea, cine reușea să o realizeze era admirat ca un adevărat „hair-stylist”. Bunica și femeile în vârstă știau să împletească cel mai bine în coadă de spic. Iată că vremea a trecut și… moda a revenit. Sau, oricum, s-a creat o modă a împletiturilor în general în ultimii ani. Ceea ce-i bine, îmi amintește de copilăria la țară. 🙂 Singurul meu regret adevărat e că nu am învățat nici până azi să împletesc în coadă de spic / fishtailCa multe altele de fapt.

O coafură cu coadă împletită spic e potrivită numai pentru păr relativ lung.

Dar nu-i nimic, există tutoriale și pentru așa ceva. Secretele unei cozi împletite în spic:

  • tapează puțin părul înainte de împleti coada spic.
  • Pornește de la două șuvițe de bază, de grosime medie, pe mijlocul capului.
  • Le suprapui una peste alta, luând de fiecare dată câte o altă șuviță din lateral și îmbinând-o cu cele de bază. Dacă ai asistat măcar o dată la realizarea unei astfel de împletituri, sigur îți vei aduce aminte cum se face. Dacă nu, urmărește oricum imaginile de mai jos.
  • Pe măsură ce avansezi, ia șuvițe din lateral cât mai subțiri. Coada trebuie să se subțieze puțin câte puțin spre final / vârf.
  • Leagă coada cu un elastic când nu mai ai ce împleti și ai ajuns la final.
  • Mai răsfiră din loc în loc suvițele împletite, trage puțin de ele în exterior pentru a crea un aer natural și a conferi volum cozii împletite.
  •  Enjoy! 🙂
    E o coafură ideală și la ocazii speciale, dar și la un festival sau la o ținută casual. Este practică, simplă, odată ce ai învățat să o realizezi. În orice caz, dacă nu ai mai făcut mai ales sau dacă crezi că nu te descurci, cere ajutorul cuiva care știe acest tip de împletitură să îți facă coada împletită în spic.
    N-ai nevoie de fixativ sau alt tip de fixare.

coadă împletită în spic sau coafură coadă de pește

Care coafură cu împletitură îți place sau ți se pare cel mai simplu de realizat? Tu ce coafuri cu împletituri știi să faci? Scrie-ne în comentarii! 😉