Cu toate aparatele de coafat revoluționare la îndemână, cu toate tendințele avansate și tehnologia pe care o controlăm, noi, femeile, ne uităm mult încă în urmă, dorindu-ne coafuri retro cu bucle perfecte, dar simplu și rapid de utilizat. Culmea, nu mai vrem să aplicăm tratamente termice părului, chiar dacă avem multe tipuri de ondulatoare și plăci de ultimă generație.
Așa că uite cum să faci niște coafuri retro simple, rapide și atât de seducătoare că nu te va crede nimeni că nu ai fost la coafor. 😛

Toate admirăm coafurile retro, clasice, dar încă mult îndrăgite și dorite pentru lookuri actuale, moderne. Și ne fâstâcim adesea când vine vorba de a le realiza, că, deh, cică ar implica multă atenție și răbdare, că ar fi prea sofisticate etc.

Ne gândim des că femeile pe timpuri aveau vreme să-și elaboreze și finiseze acele bucle perfecte. Ei bine, nimic mai greșit. Gândește-te că inclusiv mamele noastre erau atât de ocupate cu treburile casei, când nu erau atâtea mașinării să le facă muncile măcar pe jumătate, tehnologia într-ale coafurii nu avansase atât de mult.

Așadar, dacă femeile pe vremuri reușeau să-și facă niște coafuri cu bucle perfecte, fără să aibă prea multe la îndemână, de aparate de coafat revoluționare nemaifiind vorba, clar putem și noi!

Iată, așadar, două coafuri retro cu bucle, super ușor și rapid de realizat! Ba chiar una derivă din cealaltă și… implică un câștig de timp.

1. Coafură cu bucle retro romantice lejere

Vrei să arăți super chic și impecabil fără să depui un minim de efort? Această coafură lejeră cu bucle retro îți va conferi o notă romantică. În plus, este atât de ușor de executat!

Pentru această coafură cu bucle retro romantice, folosește bigudiurile mici sau ondulatorul.

Nu pieptăna buclele. Pentru volum, folosește spumă de coafat.

coafură retro cu bucle lejere lăsate libere

Aranjează cu mâna liberă coafura, apoi piaptănă ușor părul din zona creștetului. Poți opta pentru cărare într-o parte sau pe mijlocul capului.

Folosește un produs cu fixare puternică.

Mai poți încerca această coafură și printr-o metodă mai puțin rapidă: vezi mai jos cum începe prima parte a coafurii a doua și aplic-o drept tehnică pentru aceasta.

2. Coafură cu bucle retro rebele prinse în stil glamour

Vrei să ai o coafură foarte sexy și rafinată cu bucle retro, în timp super rapid? Mergi la sigur cu această coafură:

Pune părul proaspăt spălat și încă umed pe bigudiuri mari sau elastice. Fă acest procedeu seara și dormi așa, cu bigudiurile, pentru un succes mai mare. 😉

După ce scoți bigudiurile, nu pieptăna părul. Folosește multă spumă de păr, pentru a aranja buclele cu mâna liberă. 

Poți opta pentru o cărare simplă, într-o parte sau pe mijlocul capului, după cum dorești.

Ridică părul la spate, lăsând liberă ceafa, și prinde-l cu agrafe, ca într-un coc lejer. Lasă și câteva șuvițe ondulate libere.

coafură retro cu bucle lejere prinse la spate foarte seducătoare de seară

Ca să faci această coafură în timp record, poți să o transformi pe prima propusă. Practic, din buclele propuse prin prima coafură, aduni cu agrafe părul deasupra cefei. Taa-daa! Gata, ai o coafură glam foarte elegantă, de ocazie!

Practic, ți-am propus aici două coafuri strâns legate una de cealaltă (un fel de coafură 2 in 1, în care a doua se poate dezvolta facil din prima, iar prima poate fi realizată inclusiv prin prima parte a celei de-a doua :D):

Dacă vrei, poți foarte simplu ca prima coafură să o faci de zi, la birou, iar pentru a doua, să o transformi practic pe prima într-una elegantă, rafinată, de seară. Un lucru super tare când trebuie să pleci direct la un eveniment sau party ori la o cină romantică, de la birou.

Uite așa reușim să evităm aparatele de coafat cu tratament termic, uneori destul de dur cu părul nostru, și obținem bucle ca la salon doar cu niște simple și minunate bigudiuri! 🙂

Tu pe care dintre aceste două coafuri retro cu bucle lejere o preferi? Sau ai o variantă mai simplă și rapidă de a crea un astfel de look glam-chic stil vintage? Povestește-ne în comentarii, în josul paginii! Părerea ta chiar ajută și e foarte importantă. 😉

Surse foto: Pixabay/ventu_99/oliana_gruzdeva

produse de par profesionale magazin cu produse de par profesionale si cosmetice extensii de par si produse profesionale pentru hairstyling produse de par profesionale aparate de coafat si extensii Image Map