Cum să faci coafuri simple moderne cu împletituri tradiționale obișnuite, care îți vor transforma lookul fără să mergi la coafor. Află și cum să împletești o coadă „spic” simplu și fără efort!

De fiecare dată altfel! Așa ar trebui să sune mottoul primăverii care urmează să ne bată la ușă. Asta nu înseamnă însă că trebuie să bătătorești drumul la un salon de frumusețe pentru a-ți schimba coafura. Surprinde-ți colegii și prietenii cu diferite moduri în care îți împletești părul. E suficient să ai puțină îndemânare și răbdare, iar look-ul tău va avea numai de câștigat. Cum? Afli imediat!

Cele mai la îndemână și simple coafuri care îți pot schimba instant înfățișarea sunt cele cu împletituri. Simple sau complexe, „cuminți” sau nebunești, toate arată demențial, în funcție de ținută și ocazie. Așa că, draga mea, dacă ai păr lung sau mediu, iată 5 coafuri cu împletituri simple care îți vor transforma look-ul instant!

Look de școlăriță cu câteva codițe împletite

În vacanța asta am răsfoit mai multe reviste vechi de-ale mele pentru adolescenți, printre care Bravo Girl / Cool Girl. Eu mai păstrez din colecția asta. Erau unele materiale chiar utile acolo, unele dintre ele foarte aplicabile și astăzi. Well, a fost o plăcere să le răsfoiesc și să mai re-aflu lucruri utile de care uitasem. Revenind, așa am descoperit și această coafură de școlăriță cu codițe împletite. Nu e acea coafură clasică cu 2 codițe împletite, de o parte și de a alta a lateralelor capului – tip pig tails, ca la Lolita. E cumva mai diferită, dar la fel de copilăroasă și potrivită adolescentelor și fetițelor. Sau în casă, la un pijama party, de ce nu? Vă las o poză din revistă, ca să vă lămuriți mai bine ce și cum. 😉

Pentru început, trebuie neapărat să ai părul bine spălat, cu un șampon adecvat tipului tău de păr. Mai departe, ai nevoie de mai multe elastice subțiri, de diferite culori și de multă, multă răbdare. Sfatul meu e să apelezi la ajutorul cuiva.

Așadar, codițele trebuie să pornească din creștetul capului și se împletesc cât mai subțiri. Atenție! Nu este obligatoriu să fie egale. În final, adună-le, separă-le în mod egal și prinde-le în două cozi. Cool, nu?

coafura cu codite impletite prinse in doua cozi ca de scolarita

Coafură romantică cu codițe împletite

Pentru momentele tale de romantism, este suficient să-ți împletești câteva codițe cât mai subțiri, pe care să le prinzi apoi la vârf cu câte un elastic colorat, în funcție de hainele pe care le vei purta.

Câte 3-5 codițe de o parte și de alta a capului sunt suficiente. Garantat, poți să-ți faci singură această coafură. Sau, dacă te plictisești, poți apela la cea mai bună prietenă a ta. Puteți chiar să vă faceți părul reciproc. 😉

E o coafură potrivită indiferent de vârstă, deși ceva mai jucăușă. O poți purta inclusiv la birou sau la școală, după caz, sau la ieșirile în oraș ori ocaziile speciale, când nu ai timp să te coafezi, dar nu vrei nici să te prezinți prea simplu, cu părul dezlegat căzut pur și simplu pe umeri.

Dacă nu vrei să te trezești cu părul „frumos” electrizat după ce tocmai ți-ai terminat coafura, folosește un lapte anti-frizz pentru păr electrizat. Îți recomand produse specifice anti electrizare, din gama FX Studio de la L′Oreal.

coafura romantica cu par impletit

Coafură cu coadă împletită spic

Deși pare complicat – și mie mi s-a părut multă vreme super greu de făcut, nu te speria, o coadă în spic chiar e simplu de împletit!

Cum se face coada împletită spic?

Ideea e următoarea: împletitura normală se realizează din trei șuvițe. Cea tip spic e tot din trei, dar împletitura începe din creștetul capului. Iei o șuviță groasă, cât mai de sus, imediat de după breton (dacă ai, dacă nu, de acolo de unde ar trebui să înceapă bretonul tău). Împarți această șuviță în trei. Apoi începi să le împletești între ele fără să uiți că, de fiecare dată când aduci una dintre șuvițe în față, să iei și din părțile laterale câte o șuviță subțire. Astfel, cele trei șuvițe cu care ai pornit se îngroașă pe măsură ce înaintezi spre ceafă, până când se „epuizează” tot părul de împletit. Secretul este să lucrezi curat și destul de strâns.

tutorial cum se face coada impletita in spic

Această coafură este ușor de realizat și perfectă dacă te-ai hotărât să mergi într-un club unde să dansezi până dimineața. Este genul acela de coafură cu împletitură tip „spic” care rezistă de dimineața până seara, potrivită în absolut orice ocazie, de la o zi întreagă la birou până la o ținută de ocazie specială, la un eveniment sau, după cum spuneam, în club.

Din păcate, ca să îți faci o coadă spic, nu prea ai cum să te descurci singură de data aceasta, așa că roagă pe cineva să-ți împletească o coadă în spic, doar până în vârful capului. Prinde apoi tot părul la spate, într-o coadă de cal, cu ajutorul unui elastic de păr. Gata, acum ești pregătită să faci ravagii cu un hair styling tradițional, dar cu touch proaspăt, modern, super cool!

Coafură cu Două codițe împletite spic

Că tot vorbeam de coada „spic” simpatică: pentru școală și nu numai, când nu vrei să se ia profii de tine sau să pari ieșită din comun, dar mici banală nu vrei să fii, roagă pe cea mai îndemânatică prietenă a ta să-ți facă două codițe împletite „spic” și ai scăpat de grija coafurii!

Dacă vrei să fii și mai originală, leagă-ți părul cu două elastice în culori diferite și ai adus un touch fresh și actual coafurii tale.

Tips: Dacă ai părul vopsit sau șuvițat, trebuie să folosești o gamă specială, concepută să aibă grijă de acest tip de păr. De asemenea, ideal ar fi să folosești produse numai din aceeași gamă – și șamponul, și balsamul, și masca etc. – pentru maximum de efect.

doua cozi impletite tip spic

Coafură de club cu codițe împletite și „țepișori”

Timpul petrecerilor abia începe! Și dacă gașca iese în club, optează și tu pentru un altfel de look trăsnit și mergi cu ei! Ai nevoie și aici de cineva care știe să realizeze o împletitură spic. Sau dacă te pricepi și ai îndemânare, poți să încerci și singură.

Prima codiță „spic” împletită pornește din mijlocul capului, apoi următoarea se răsucește. Se continuă alternativ cu o șuviță răsucită, una împletită, de o parte și de alta a capului. Vârfurile se prind bine în creștet, cu agrafe pentru păr. Aplică pe fiecare vârf ceară sau gel pentru păr, apoi, cu ajutorul unui pieptene, transformă-l în țepi. Astfel, nu numai că vei atrage toate privirile, dar vei și seduce.

coafura cu codite impletite si tepi

Îți trebuie puțin curaj și îndrăzneală să adopți o astfel de coafură! Dar vei stârni multă admirație. E o coafură originală cu împletituri din anii ′90-începutul anilor 2000, potrivită stilului pop-disco și funky.

Șuvițele sau „țepișorii” nu țin la distracție decât dacă-i tratezi cu un gel cu fixare puternică sau o ceară cu efect de textură și strălucire ca de mătase.