Colier statement elegant, stil vintage, auriu, cu aspect embosat de dantela, cu motive florale, linii fine, din aliaj metalic, colier statement dantelat la baza gâtului, lanț reglabil.

Urmărind acest magazin on-line cu haine și accesorii, care îmi place foarte mult și unde, de altfel, găsești haine la modă foarte cool și cute, precum și accesorii frumoase, am dat peste un colier elegant foarte finuț și atent lucrat, care mi-a atras foarte mult atenția, mai ales că în ultima vreme sunt o fană a… dantelei. Știu, sună ciudat în primă fază, însă acest colier, deși e destul de mare ca dimensiune, e deosebit de delicat și drăguț, păstrându-și rafinamentul, prin simplul fapt că are un aspect dantelat bine redat. Eu l-am găsit aici. L-am mai căutat și prin alte părți, dar nu l-am mai văzut și la alții.

colier statement-stil-vintage-auriu- aspect dantelat

Dacă ești fană a colierelor statement și îți mai place și auriul, acest colier te va încânta cu siguranță. În plus, faptul că e un model dantelat îl face mult mai delicat și elegant decât alte coliere statement. Auriul nu e unul aprins și comun, ci dă spre alamă, având un aspect patinat, de aer vintage și învechit, atât de la modă și de iubit în vremurile actuale, ceea ce îl face și să se potrivească cu foarte multe outfituri de bun gust. Și că tot veni de outfit, datorită aspectului, l-aș combina cu o rochie cât mai simplă, care să îl scoată pe el în evidență și nu alte detalii – eu aș miza pe o micuță rochie neagră, mulată pe corp, dar merge și cu alb, mai ales alb gălbui/unt – bluzițe, cămăși… În niciun caz, nu purta un astfel de colier tot cu o rochie din dantelă, căci ar putea deveni prea mult. În schimb, cred că la un outfit cu doar câteva detalii dantelate, ar face echipă foarte bună și s-ar potrivi de minune.

Acest colier are un model ce pare ca o dantelă metalică, de parcă ar fi turnat cineva metalul peste o aplicație dantelată fină, ceea ce denotă faptul că e lucrat cu grijă și atenție – se văd, datorită acestui lucru, inclusiv liniuțele fine, tip macrame, ale unei dantele textile. Aspectul e embosat, ca la un filigran în relief, chiar și în porțiunile foarte minuscule. Superb! Am mai văzut coliere care să reproducă un model de dantelă, însă atât de bine și frumos lucrate, nu. Această „dantelă metalică” prezintă și niște motive florale, foarte delicate. E conceput dintr-un aliaj metalic, auriu, cu aspect învechit, obținut printr-un proces de antichizare a metalului. Acest aliaj pare destul de calitativ și sper să se comporte bine în caz de căldură mare și caniculă – când se lasă cu transpirații -, să nu irite pielea și să lase urme. În caz de însă, urmați sfaturile unei prietene, înainte de purtarea colierului, sfaturi cu privire la un truc foarte util privind purtarea bijuteriilor care nu sunt dinmetale prețioase, astfel încât să nu te irite, mai ales dacă ești predispusă la alergii – citește articolul ei de aici despre această temă.

Pentru mine, acest colier este exact pe gusturile mele și mă reprezintă. Ce m-a atras cel mai mult la el față de alte coliere statement, este atenția cu care a fost realizat, așadar, deși se aseamănă clar cu o dantelă, nu exprimă chiar aceeași fragilitate și nu e făcut ca să fie, cum sunt multe coliere în prezent… adică dantela nu e trântită acolo cât să arate cât de cât a dantelă, ci se văd foarte bine cu ochiul liber toate liniuțele unei dantele, ca și cum ar fi reală, din fire de macrame împletite. 🙂 Iar detaliile contează atât de mult; pozele sunt cât se poate de reale, nu trucate, căci cu greu ai putea obține în fiecare aceleași linii fine de dantelă, ca la o dantelă textilă.

Colierul dantelat, cu aspect vintage, e de dimensiuni mari, fiind statement; baza metalică dantelată măsoară 13 x 11 cm, iar lungimea e reglabilă, în funcție și de circumferința gâtului tău deci. Însă deși e un accesoriu statement, așadar masiv, tocmai acest aspect dantelat este cel prin care compensează și prin care obține rafinament. Iar metalul asigură o anumită rezistență a accesoriului. Se așază bine la baza gâtului și creează într-adevăr un efect de wow, categoric! 🙂

colier-auriu-stil-vintage

Elegant, de efect, tocmai datorită contrastului dintre dur și delicat, metal-dantelă, acest colier îți va scoate cu siguranță orice outfit din banal, iar dacă ai o rochie mai veche, purtată cu un astfel de colier, va muta atenția de pe ea pe accesoriu și va reîmprospăta ținuta, creând același rezultat ca și atunci când ai o rochie nouă! Merge perfect la ocazii speciale, dar combinat cum trebuie, nu arată deloc rău nici la ținute de zi. 😉