Experienta mea cu prima comanda online din magazinul online Zara.

Acum o lună și ceva, când încă vremea se anunța frumoasă și era aproape vară, am dat de pantofii superbi tip stiletto cu toc scurt (de 9 cm) și vârf ascuțit de la Zara, în culori faine: îmi plăceau cel mai mult cei galbeni și cei nude. În plus, pantofii galbeni erau o nuanță mai pastelată de galben, nu foarte aprinsă, exact ceea ce îmi doream de câțiva ani. Nici tocul nu e prea mare și sunt astfel suficient de confortabili. I-am testat într-un weekend și, sinceră să fiu, nu știu de ce nu i-am și cumpărat tot atunci. M-am trezit după câteva zile să merg să îi iau, dar, în locația unde m-am dus, diferită de cea în care i-am încercat, nu mai aveau mărimea mea. De cei roz nude nici nu se mai punea problema să mai fie. Ca de obicei. Nu e prima oară când încerc ceva, îmi place la nebunie, stau să mă mai gândesc și, când mă hotărăsc, nu mai găsesc produsul respectiv. Nehotărârea e un defect, nu te lăsa pe mâna ei deci. 🙂

Așa că, foarte dezamăgită, m-am gândit și, acasă, nu am mai stat mult și m-am hotărât să-mi iau pantofii online, văzând că au mărimea mea acolo cu siguranță. Zis și făcut! Nu a durat mult comanda. Plătești deja cu cardul, tranzacție online – e singura modalitate de plată (Visa, Mastercard sau American Express); nu merge cu ramburs ori transfer bancar în prealabil. Dar e OK. Ca să nu plătești transportul (19 lei pentru livrare standard și 49 lei pentru livrare expres), poți selecta ridicare dintr-unul din magazinele Zara din apropiere ori pe care le frecventezi des. Eu am ales această variantă din urmă și am fost mulțumită.

Poți să te înregistrezi pe site ori poți să finalizezi comanda fără înregistrare, ca să nu mai pierzi vremea să îți faci cont. Inconvenientul, dacă nu îți creezi cont, e că nu poți repeta o comandă, continua vreo comandă suspendată, dar cu produse rămase în coș, ori nu poți beneficia de oferte sau chestii de fidelizare etc.Oricum, mult mai multe detalii de acest tip găsești pe site-ul lor, la secțiunile aferente.

În orice caz, odată ce ai plasat comanda și ai efectuat plata, totodată, vei primi pe mail o confirmare a comenzii. Tot pe mail vei fi notificat(ă) despre statusul comenzii tale (am primit mail când produsul a plecat din depozit, deci când a fost expediat, și, un ultim mail, când m-au notificat că a ajuns coletul în magazinul selectat de mine). Am plasat comanda pe la jumătatea săptămânii, cred, și vineri am primit mailul cum că a fost expediat coletul. Fiindcă eram în apropierea magazinului unde am ales să îmi fie livrat coletul, duminică am mers să întreb de el. Mi-au spus cei de la casă să vin doar atunci când primesc mailul de confirmare că a ajuns coletul acolo unde am solicitat să ajungă. Și asta s-a întâmplat luni – când eu nu am mai putut ajunge să îl ridic. L-am ridicat abia marți seara, dar a fost foarte bine și așa. A meritat așeptarea, deși îmi pare că a durat, totuși, ceva vreme – aproape o săptămână ca să am pantofii în mână.

Când ridici coletul de la casa unuia din magazinele de unde ai solicitat preluarea coletului (pentru a evita costurile de transport), e bine să ai numărul comenzii (eu am prezentat detaliile din ultimul mail primit – cel de notificare cum că pachetul a ajuns în magazinul de unde doream să îl ridic). E bine să ai și cartea de identitate cu tine. Ai opțiunea să deschizi coletul direct în magazin ori poți face asta acasă. Oricum, legea îți permite să returnezi produsul, dacă nu ești mulțumit – aceste lucruri le afli tot de la ei din magazinul online Zara.

colet comanda online Zara

Am fost foarte încântată de modul în care au ambalat coletul, pe care l-au pus într-o pungă transparentă cu mâner, tip plasă, ca să îl poți lua comod acasă. 🙂 Cutia de protecție din carton, simplă și rafinată, pe care scrie simplu Zara, are un sistem de deschidere care, odată desfăcută, nu mai permite reetanșarea. În interiorul acesteia era cutia compactă și simpatică a pantofilor, pantofii din cutie, la rândul lor, ambalați frumos în pungi sigilate. Vedeți mai multe în fotografii:

comanda de pantofi Zara online

Sunt foarte încântată de comanda plasată în magazinul online Zara. E de departe cel mai frumos colet care mi-a fost livrat, chiar dacă nu a venit direct acasă. Mai ceva ca un cadou. 😀 Poate că mi-aș fi dorit totuși să se livreze mai rapid, însă a fost bine și așa, mai ales că, după, au urmat zile cu vreme ploioasă și nu prea am avut când să port pantofii. De asemenea, ar fi o idee bună dacă ar introduce și posibilitatea de plată ramburs, ca să crească posibilitățile de a comanda. Totodată, costurile de livrare sunt cam măricele, dat fiind faptul că, dacă nu ai norocul să te afli într-un oraș cu magazin fizic Zara, ești nevoit să plătești ceva în plus pentru livrarea acasă.

pantofi galbeni comanda online Zara

Acum abia aștept să scot în lume pantofii! 🙂 Sunt foarte mulțumită de ei și cu siguranță nu mă voi opri doar la această comandă online din magazinul Zara. Iau în serios și o comandă din celelalte magazine proprii Inditex: Stradivarius, Bershka, Pull & Bear și nu numai: H&M, de exemplu. Avantajul este că primești produsul sigilat, nu a mai pus nimeni mâna pe el înainte, decât cel ce l-a ambalat și, astfel, nu riști să cumperi ceva probat deja de cineva și cu eventuale urme. 😉

În orice caz, haine, încălțăminte și accesorii Zara (și nu numai) la prețuri excelente găsești și în acest outlet online. 🙂