M-am învățat cu corectoarele premium și… foarte bine! Pentru că sunt foarte importante – sunt cel mai aproape de piele, după crema hidratantă, și trebuie să mascheze bine imperfecțiunile.
Și cum de Shiseido am auzit numai de bine, am zis să încerc și eu produsele cosmetice ale acestui brand japonez. Am acordat credit din prima tocmai acestui concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing, căruia m-am gândit să îi fac și un review pe bune, mai jos. 😉

Cum spuneam: după ce te obișnuiești cu un corector premium, ca, în cazul meu, acest Guerlain Multi-Perfecting Concealer Hydrating Blurring Effect, vrei ceva cel puțin la fel de bun.

Iar motivul pentru care eu, una, nu îl aleg pe același, deși e probat și bătut în cuie că e excelent, e că vreau să testez cât mai multe, să am mai multe opțiuni la fel de bune în viitor.

Tot auzind că produsele de machiaj Shiseido sunt atât de bune și foarte lăudate, am zis să încerc și eu, că tot aveam nevoie de un nou concealer.

Am citit mai multe despre opțiunile de corector din acel moment, dar m-am oprit la corectorul Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing, care e foarte prețuit de cine l-a încercat și îl folosește.

Corectorul lichid Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing: primele impresii

L-am cumpărat de pe internet, și, ca la orice astfel de tranzacții, primul lucru pe care vrei să îl vezi e dacă ai nimerit cu nuanța. Așa că, după ce m-am asigurat și liniștit că nuanța aleasă – 103 Fair / Très Clair a acestui concealer Shiseido e potrivită la culoarea tenului meu, am vrut să văd care e textura și cum se adaptează pe piele.

Ce m-a frapat și mi-a plăcut din prima a fost recipientul pătrățos care dă impresia de mai mult produs la interior. Are 5.8 ml totuși; ca idee, corectorul Guerlain la tub are 12 ml. Dar acest recipient te face să crezi că e mai mult, mai ales că e o sticluță transparentă cu margini drepte, prin care vezi produsul. Și asta e grozav!

concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing review și păreri

Cred că e singurul meu corector în această formă de recipient. Arată ca un fond de ten. Și, că tot vine vorba, Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing ar avea și fond de ten, în aceeași colecție și tip de ambalare.

Trecând peste ambalaj, pot spune că în momentul în care treci cu burețelul peste piele, te încearcă o senzație minunată de confort. E foarte plăcută această atingere. Cu niciun produs de machiaj nu am mai simțit acest lucru, până acum.

În loc de pensulă, din căpăcelul tubului se prelungește un bețișor cu un aplicator tip burețel fin în formă ca de clepsidră, ceea ce asigură posibilitatea întinderii de produs chiar și în zone mai rotunjite sau denivelate precum zona nărilor sau zona din jurul buzelor.

Textura produsului e foarte fină, nici prea lichidă, nici prea cremoasă. Acoperă bine și se întinde bine, fuzionând de minune cu pielea. Totuși, pe piele devine ca un corector pudrat sau care are și ceva parte pudră în el. Asta ca să „țină” peste.

concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing review și păreri cu swatch și foto

Consistența, textura și rezistența concealerului Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing

Corectorul Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing rezistă destul de mult timp pe piele, cât o zi lucrătoare mai aglomerată – peste 8 ore bune adică. 🙂 Nu l-am folosit încă și pe post de anticearcăn, ca să acopăr zona ochilor, dar sunt convinsă că ar funcționa de minune.

De altfel, produsul se laudă că are acoperire și rezistență de la medie spre totală. Și cam are dreptate. 🙂 Nici nu se simte greoi pe piele, nu „ține” pielea, deși spuneam că, la final, ca aspect pe piele, pare a fi ușor pudrat în consistență. Se întinde totuși bine și ușor, fiind destul de lichid.

Culoarea aceasta pe care am ales-o (103 Fair / Très Clair) se adaptează de minune la tenul meu, ambele nuanțe intră în sincron, ca în aceeași culoare (de aici și denumirea Synchro Skin). Rezultatul e unul natural – nu se observă că ai avut tenul acoperit cu ceva. Nu arată ca și cum ți-ai fi pus o mască.

concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing review și păreri_swatch_nuanța Fair_TresClair103

Cică ar fi disponibil în vreo 16 nuanțe – eu nu le-am găsit pe toate la un loc, aici în România. Dar mă bucur că nuanța aleasă îmi e potrivită.

Bine pigmentat așadar, dar lejer și comod, „light”, fără să pară că ai pus o mască peste: cam așa ar fi acest concealer Shiseido. Și cam așa ar trebui să fie orice concealer, mai ales că mai vii peste el și cu alte produse de makeup, precum fondul de ten.

Nu-mi plac corectoarele care usucă zona pe care le aplici. Acest concealer are o consistență destul de lichidă și, chiar dacă pare pudrat, rezultatul final e echivalent cu cel al unei creme. Nu încarcă și nici nu usucă, așadar, chiar dacă nu e el conceput să hidrateze – nici nu presupune acest lucru un corector.

L-am folosit ca să acopăr niște coșuri și inclusiv pete și urme roșii de la acnee și a funcționat de minune. Acoperă excelent și fuzionează bine cu zona. Nu l-am pus încă pe zona ochilor, deci nu pot garanta cum se comportă acolo, dar am citit că e minunat și ca anticearcăn, ca să acopere inclusiv cearcănele.

câteva mostre de acoperire și swatches pe față pentru concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing review_nuanța Fair_TresClair103

Alte detalii despre corectorul lichid Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing

Prețul său, pentru o cantitate mai redusă, deși pare mai mult în recipient decât la un corector obișnuit, este destul de mare – peste 150 lei (verifică aici prețul actual), dar obișnuit pentru un produs premium, cum sunt și acestea de la brandul japonez Shiseido.

Am citit și că varianta de fond de ten Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing este la fel de faină ca și formula acestui concealer din colecție. Nu l-am testat, dar cine știe – nu zic nu. 🙂 Că tot m-am învățat acum și cu brandul Shiseido. 😉

Nu vă scriu lista de ingrediente, pentru că nici eu nu prea înțeleg nimic din ea. Pot să spun doar că nu conține parabeni, ftalați și are mai puțin de 1% arome sintetice. Și am văzut și cuvinte ca „apă, glicerină” în lista de ingrediente, cae știu că sunt benefice pielii.

concealer Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing păreri după testare_listă de ingrediente

Nu irită pielea, la mine cel puțin nu mi s-a întâmplat și nici nu am citit cum că ar fi iritat pe careva.

Înțeleg de la ce vine denumirea Synchro Skin, care indică faptul că acest corector chiar se adaptează și se „sincronizează” cu pielea ta, ca nuanță și textură. Self-Refreshing nu prea am înțeles la ce se referă, dar cred că are legătură cu rezistența produsului pe timpul zilei, care nu ar necesita reaplicare sau „așezare” cu pudră – se descurcă și se refresh-uiește singur.

Concluzii după utilizarea corectorului lichid Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing

Acoperire bună, timp destul de îndelungat. Nu degeaba brandul japonez Shiseido este atât de lăudat. Ca și alte cosmetice asiatice, cum sunt cele coreene, mult timp în trend.

De asemenea, ador senzația de confort pe care mi-o asigură aplicarea sa, prin pensula tip burețel. E foarte plăcută. Și, mai ales, e inteligent gândită prin forma sa de clepsidră, ca să poată permite aplicarea corectorului pe orice zonă, chiar și a celor mai rotunjite.

Din păcate, prețul e cam mare, chiar dacă vorbim de un produs premium. Dar mă bucur că am încercat acest corector Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing și că e pe măsura laudelor. Cu siguranță l-aș mai lua încă o dată, acum că știu ce poate. 🙂