Am descoperit cosmeticele de păr și hairstyling profesionale Davines, în gamă variată și pentru orice nevoie. Află și tu mai multe și încearcă-le când ai ocazia! Iată de ce!

Acum câteva luni am primit spre testare niște produse de păr profesionale (și nu numai) marca Davines de la Hair Care.

Din păcate, unele probleme m-au oprit să vi le prezint mai devreme. Dar niciodată nu e prea târziu, să sperăm încă. 😀

E vorba de o cutie măricică de cosmetice Davines, care în proporție de 99% sunt pentru păr și hair-styling.

produse de păr profesionale davines

Cum am descoperit eu marca de cosmetice Davines

Marca Davines este una italiană, iar (și) la nivel de cosmetice și, mai ales, produse pentru păr, italienii stau atât de bine! Și tocmai de aceea aveam să mă întâlnesc cu ea și peste hotare, unde marca aceasta de produse pentru păr este mult mai cunoscută și foarte apreciată chiar.

Din păcate, până acum nu am avut șansa să o cunosc mai bine și e motivul pentru care atunci când am fost la mama ei, în Italia, nu am descoperit produsele, pentru că nu știam de firmă. Însă mai mult ca sigur ele erau acolo în toate magazinele de cosmetice, doar eu eram mai ignorantă! 😀

Am dat însă de ele în New York, de curând, pe când începusem să le folosesc chiar; erau la un raion întreg Davines al unui magazin cu specific italienesc, cu produse de brand bun din Italia, tocmai la World Trade Center (vă inserez poze pe aici ca să vedeți).

Magazinul se numește Eataly și e predominant cu mâncare și produse alimentare italienești – de aici și numele. Erau însă și cosmetice, precum celebrele și parfumatele săpunuri artizanale toscane și aceste cosmetice pentru păr și styling Davines.

cosmetice de par profesionale si de hairstyling davines

Dar hai să vă povestesc mai bine ce am primit eu mai exact în cutia cu cosmetice Davines, niște produse, vedeți bine, cunoscute și comercializate chiar și în SUA.

Apoi, nu doar că sunt acolo prezente, într-un magazin important, într-unul dintre cele mai cunoscute locuri ale Americii, dar am citit deja pe foarte multe site-uri cunoscute din afară recomandări ori review-uri de produse de păr și hair-styling de la Davines. Deci vorbim deja de niște cosmetice bune-bune. 🙂

Ce am primit în cutia cu produse cosmetice de păr Davines?

În primul rând, pentru că Davines se remarcă prin produse de îngrijire a părului și hair-styling, trebuie să vă spun că în cutia primită s-au regăsit, în majoritatea lor, astfel de cosmetice.

Dar hai să le enumăr pe rând, ca să înțelegeți mai bine. Scriu câte un pic pentru fiecare, în dreptul lor, ca să știți fiecare pentru ce este destinat.

Înainte de a începe, vreau să vă spun că mi s-a părut extrem de drăguț modul de ambalare, întrucât aproape fiecare lucru a fost împachetat în hârtie calitativă drăguță pe care, în interiorul ambalajului, erau mesaje în care se explica pentru ce este destinat produsul respectiv (vedeți voi mai multe în foto).

În exterior, se regăsea mesajul More inside. Sunt foarte convinsă că astfel vin ambalate direct de la furnizor (Davines), căci și în magazinul online Hair Care, care le comercializează la noi de mult, apar fotografii cu produsele respective ambalate.

Cutia mare, la fel, destul de asigurată și zdravănă, ca să nu se destrame nimic în caz de lovire sau mișcări bruște pe timpul transportului.

produse de păr și hairstyling Davines

Așadar, în cutie am găsit:

 • șampon Davines OI Roucou Absolute Shampoo nutritiv și restructurant – o sticlă de 280 ml cu dop cu înfiletare. Are ulei roucou natural (ingredient activ pur), cu efecte de restructurare a firului de păr. Este pentru toate tipurile de păr, curăță bine, îndepărtează impuritățile și lasă volum. Părul devine mătăsos, dar puternic, strălucitor și hidratat.
 • balsam de păr Davines OI Roucou Absolute din aceeași gamă cu șamponul și la fel, nutritiv și restructurant. Acesta e aproape ca un tratament pentru firul de păr.
  Eu l-am folosit ca o mască, aplicat după spălarea părului, lăsat puțin să își facă efectul (vreo 3-5 minute) și apoi clătit. Lasă părul într-o stare excelentă, ca și cum ar fi fost îngrijit la salon. Eu am rămas foarte încântată de el. Să nu mai spun când îl folosesc împreună cu șamponul din aceeași gamă.
 • gel de duș Davines OI Body Wash – cumva ieșind din sfera produselor specifice pentru îngrijirea părului, dar la fel de bun, acesta este un gel de duș hidratant excelent de hrănitor pentru piele, dar pe care nu-l mai găsesc disponibil online nicăieri în România.
  E un produs ca de spa, din punctul meu de vedere. Lasă pielea foarte plăcută la atingere, chiar și pe aceea foarte uscată.

cosmetice de par profesionale Davines

 • ulei de păr non-gras pentru înfrumusețare Davines OI Absolute Potion – lasă părul extrem de frumos, repară firele despicate la vârfuri și conferă un aspect vizibil îmbunătățit al părului tern, uscat și agresat.
  Părul strălucește și arată sănătos. Chiar e o poțiune de înfrumusețare, după cum îi spune și numele, cu uleiuri naturale (de roucou și din semințe de floarea soarelui), care creează o barieră protectoare peste firul de păr. Încă un mare plus: reduce timpul de uscare al coafării. 😉
 • gel de păr modelator pentru coafarea părului Davines – un gel cu fixare medie (după cum e descris), dar care are o aromă excelentă. Încă nu l-am testat, dar urmează soon. Și vă pun exact cum e. Momentan, de la prima impresie, vă transmit că e un gel de păr transparent, de o consistență de gel destul de lichid, nu foarte vâscos.
 • spray de păr cu sare marină Davines pentru texturare – pentru bucle lejere tip beach waves, ca pe plajă. Fixează perfect părul, are efectul ca de pudră de volum care, în același timp, absoarbe și excesul de sebum.
  Nu trebuie utilizat decât în cantitate mică, pentru că va conferi părului un aspect foarte mat și „țepos”, ca un fixativ puternic. Chiar are rol de fixativ, ori gel.
  E un produs puternic, care merită folosit, dar cu moderație, și nu doar pentru obținerea ca de bucle după plajă, ci chiar și pe post de fixativ, pentru că fixează destul de bine părul. Totodată, e bun și pentru că funcționează ca un șampon uscat, care absoarbe excesul de sebum și conferă prospețime și volum părului gras, lipsit de vlagă și personalitate.
 • spray de păr pentru strălucire și fixare ușoară Davines Invisible No Gas – e un spray de păr care conferă un aspect sănătos părului, cu o aromă dulceagă subtilă, precum cea a spray-ului de păr cu sare.
  Nu trebuie utilizat în cantitate mare. Fixarea de care dă dovadă este sesizabilă mai degrabă la nivelul șuvițelor, pe care le așază mai bine. La fel, combate efectul frizz al părului care se ridică obraznic în unele fire deasupra capului.
 • cremă de mâini Davines OI Hand Balm – foarte hidratantă și deja testată de câteva ori, chiar face minuni inclusiv pentru cuticulele și pielițele obraznice din jurul degetelor, ca să nu mai spun de pielea sensibilă, agresată de factori externi.
  La fel ca gelul de duș, face parte din cosmeticele Davines din afara celor specifice îngrijirii părului, pentru care este îndeosebi cunoscut brandul italienesc Davines.

Produsele profesionale și cosmeticele de păr și styling Davines au fie ambalaje minimaliste, ca de spa, simple, dar cu aspect luxos (în special cele profesionale din gama Davines OI), fie design și aspect jucăuș, cu etichete simpatice, precum cele destinate coafării (de ex., spray-urile de stălucire, spray-ul pentru texturare tip beach waves cu sare marină ori gelul de păr).

Ba chiar și la nivel de miros diferă: cele mai profesionale sunt ca de spa, duc înspre arome de plante și flori, organice (așa cum sunt cele de la L’Occitane), iar cele mai „jucăușe”, pentru coafare, au un miros dulceag, ceea ce le face mai potrivite și mai agreate probabil de tinere / tineri și de adolescente, mai degrabă.

Voi reveni cu o serie de review-uri, separat, pentru fiecare dintre aceste produse pentru păr și nu numai, de la Davines. Căci sunt prea bune pentru a fi ignorate. Și sunt profi, inedite în anumite cazuri și chiar fac minuni!

Dacă nu ai aflat încă de brandul italienesc de cosmetice (mai ales pentru păr și hair styling) Davines, îți spun că ar fi cazul să începi să îl descoperi și să folosești aceste produse! Eu mă bucur mult că am aflat de ele, iar pe această cale mulțumesc încă o dată haircare.ro. 🙂