Află de mai jos cum funcționează ciupercile în cosmeticele coreene și de ce pielea ta are nevoie disperată de ele. 🙂

Proprietățile principale ale utilizării de ciuperci fermentate în produsele cosmetice ale rutinei de înfrumusețare K-beauty sunt din cee în ce mai cercetate.

Produsele cosmetice coreene cu ciuperci sunt deosebit de importante pentru piele. 

De fapt, ciupercile conțin numeroși compuși benefici pentru piele, precum antioxidanți, vitamine, acizi grași esențiali și polizaharide. Dar mai sunt beneficii: ​​procesul de fermentație la care sunt supuse face ca puterea acțiunii lor să crească exponențial. Să aflăm de ce. 

Tema cosmeticelor coreene pe bază de ciuperci se leagă de o altă temă foarte dragă filosofiei K-Beauty, și anume cea a ingredientelor fermentate din cosmeticele coreene.

Proprietățile ciupercilor fermentate în produsele cosmetice

Să trecem direct la subiect. În general, utilizarea produselor cosmetice coreene cu ciuperci fermentate poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a pielii, oferind rezultate vizibile ca:

 • prevenirea inflamației
 • contracararea îmbătrânirii premature
 • combaterea deshidratării

De fapt, ciupercile sunt un ingredient comun în cosmeticele coreene datorită proprietăților lor benefice pentru piele. Totuși, ceea ce mulți oameni nu știu este că fermentarea ciupercilor este un proces important care le afectează proprietățile benefice pentru piele.

Aceste proprietăți le fac deosebit de potrivite pentru tratamente anti-îmbătrânire, cum ar fi cremele de noapte și măștile de față. Datorită capacității lor de a îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii, ciupercile fermentate sunt un ingredient-cheie în cosmeticele coreene.

Aceste produse sunt renumite pentru atenția acordată ingredientelor de calitate și pentru abordarea lor multidimensională în îngrijirea pielii.

În general, există multe moduri prin care ciupercile fermentate pot ajuta la îmbunătățirea sănătății și aspectului pielii tale. Fie că este vorba despre creme de noapte cu ciuperci fermentate, măști de față sau alte produse de îngrijire a pielii, fermentarea ciupercilor este o tehnică importantă care ajută la asigurarea eficacității produsului și a sănătății pielii.

„Fermentat” este întotdeauna mai bun: cum și de ce procesul de fermentare oferă ciupercilor superputeri pentru piele?

Pielea absoarbe ciupercile fermentate mai ușor. Fermentarea este o tehnică tradițional coreeană în care ciupercile suferă un proces natural de descompunere, care descompune moleculele complexe de proteine ​​în molecule mai simple, făcându-le mai ușor de absorbit de către piele. 

Ciupercile fermentate se hrănesc mai mult și mai bine. Acest proces permite ciupercilor să dezvolte enzime și substanțe nutritive benefice pielii, inclusiv vitamine, antioxidanți și acizi grași. 

Mai mult, fermentarea ciupercilor determină producerea de acid hialuronic, o substanță care apare în mod natural în piele și ajută la menținerea elasticității și hidratării acesteia. 

Acest acid face pielea mai strălucitoare și mai uniformă, reducând în același timp aspectul ridurilor și liniilor fine. 

Cosmeticele coreene pe bază de ingrediente fermentate oxigenează optim țesuturile. 

În general, ciupercile fermentate sunt cunoscute că îmbunătățesc tonusul pielii, reduc inflamația și previn îmbătrânirea prematură a pielii, așa cum am menționat mai sus. Contribuția lor minimizează de fapt stresul oxidativ, deoarece aduce mai mult oxigen țesuturilor. 

În special, ciupercile precum cordyceps și reishi sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antioxidante, care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire și la îmbunătățirea elasticității pielii.

Dar trebuie să fim conștienți de faptul că, atunci când vorbim despre ciuperci fermentate în Asia, vorbim în special de:

Proprietățile cosmeticelor pe bază de ciuperci Tremella Funciformis fermentate

Ciupercile Tremella sunt cunoscute a fi bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și acid hialuronic. Unele dintre beneficiile lor pentru piele includ: 

 • hidratarea pielii în profunzime
 • reducerea liniilor fine și a ridurilor adânci
 • exfolierea și curățarea pielii datorită enzimelor și acizilor organici
Ser Citrus Unshiu Fruit siTremella Fuciformis, Mary & May, 30 ml

Proprietățile cosmeticelor pe bază de Fungo Reishi fermentate

Se știe că ciupercile reishi fermentate din cosmetice au câteva proprietăți benefice pentru piele, printre care: 

 • Antioxidant: Ciupercile Reishi conțin numeroși compuși antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea daunelor celulare. 
 • Antiinflamator: Ciupercile Reishi sunt cunoscute ca având proprietăți antiinflamatorii naturale, care ajută la reducerea roșeții si a iritațiilor pielii.
 • Hidratare: Ciupercile reishi fermentate au capacitatea de a asigura o hidratare puternică pielii, lăsând-o moale și netedă. 
 • Reaprovizionare: Ciupercile Reishi pot ajuta la stimularea producției de colagen în piele, îmbunătățind elasticitatea și reducând aspectul liniilor fine și ridurilor. 
 • Antibacterian: Ciupercile Reishi conțin și proprietăți antibacteriene naturale, care ajută la prevenirea apariției infecțiilor cutanate. 
 • Protecție UV: ciupercile reishi fermentate sunt capabile să protejeze pielea de daunele cauzate de razele ultraviolete ale soarelui.

Proprietățile produselor cosmetice pe bază de ciuperci Shiitake

Ciupercile Shiitake sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și polizaharide care pot avea beneficii pentru piele. În special:

 • Reducerea inflamației: polizaharidele găsite în ciupercile fermentate pot reduce inflamația pielii, ajutând la prevenirea acneei și a altor afecțiuni inflamatorii ale pielii.
 • Îmbunătățesc textura pielii datorită acidului kojic, care poate reduce petele întunecate.
 • Sunt pline de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.
 • Hidratează pielea: ciupercile fermentate sunt capabile să rețină umiditatea în piele, menținând-o hidratată și strălucitoare.

Proprietățile produselor cosmetice pe bază de ciupercă Chaga fermentată

Ciupercile Chaga sunt printre cele mai populare ciuperci fermentate folosite de industria cosmetică coreeană și non-coreeană. 

 • Sunt bogate în antioxidanți, de trei ori mai eficiente decât fructele de Acai.
 • Acestea protejează pielea de daunele radicalilor liberi, cauzate de poluare, razele UV și stres.
 • Ele promovează o nuanță sănătoasă și uniformă a pielii.
Tratament anticosuri, AC Clean Up Pink Powder Spot 15ml

Proprietățile cosmeticelor pe bază de ciuperci Cordyceps fermentate

În medicina orientală, ciuperca cordyceps este ciuperca tinereții eterne. Își ia numele de la forma caracteristică a inimii. 

 • Are proprietăți antioxidante care pot fi benefice pentru piele. 
 • Crește energia și rezistența pielii. 
 • Influențează pozitiv asupra sistemului imunitar. 
 • Combate stresul oxidativ asupra pielii. 
 • Hidratează pielea și îi mărește producția de colagen și elastină. 
 • Combate afecțiunile inflamatorii ale pielii.
Spuma Fresh de curatare cu Coacaze NEOGEN DERMALOGY

Concluzii privind cosmeticele pe bază de ciuperci fermentate

In concluzie, putem spune că ale cosmetice coreene care folosesc ca ingredient principal ciupercile conțin extracte de ciuperci foarte concentrate, pentru a maximiza beneficiile pentru piele.

În plus, formulele produselor coreene sunt adesea îmbogățite cu ingrediente naturale și nu conțin substanțe chimice dăunătoare pielii, ceea ce le face potrivite chiar și pentru cea mai sensibilă și delicată piele.

Pe scurt, cosmeticele coreene cu ciuperci oferă o soluție naturală și sigură pentru a menține pielea sănătoasă și strălucitoare. Cea la care ai visat mereu și nu ai crezut niciodată că o poți obține.

Să trecem direct la subiect. În general, utilizarea produselor cosmetice coreene cu ciuperci fermentate poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a pielii, oferind rezultate vizibile:

 • ele previn inflamația
 • contracarează îmbătrânirea prematură
 • combat deshidratarea.

Sursă foto principală: Unsplash/Birgith Roosipuu