De apropae o lună, folosesc un eyeliner – creion de ochi nou: Clinique Cream Shaper For Eyes – nuanța Egyptian 103. Și cred că e timpul să vă povestesc și vouă despre el. Iată mai jos review-ul.

Cred că eyelinerul e produsul de machiaj fără de care eu nu ies din casă, în mod normal. Pur și simplu simt că fără conturarea ochilor într-o nuanță închisă, negru, de preferință, nu arăt bine, ci palidă sau obosită, oricum mi-ai machia ochii.

Ei, așa că am ales creionul de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes în nuanța Egyptian 103, pe când mai aveam un Max Factor ca eyeliner, dar nah, am zis să fie. Știind că, oricum, Clinique are produse mișto și deja având experiență plăcută cu ele. Uite ce am apucat să folosesc până acum de la Clinique:

Dar hai să vedem de ce e bun cu adevărat acest creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes, în nuanța Egyptian 103.

Cum mi se pare mie creionul pentru ochi Clinique Cream Shaper For Eyes

Nuanța aceasta e OK, deși nu e un negru intens, ci un gri-închis perlat/sidefat, cu irizații mici lucioase (cică ar fi aurii – eu nu le văd chiar atât de detaliate). Nu e clar negrul cu care sunt eu obișnuită pentru ochi, de fel.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_ păreri

Întâmplarea face să încep să-l folosesc când mi-am pus din nou și lentile de contact albastre – sunt cele cu dioptrii Adore Bi Tone Bi Blue. Și mi se pare că se combină de minune, că-mi scoate acel albastru-închis al lentilelor foarte frumos în evidență.

Dar se vede că are ceva sidef/sclipici, chiar și pe ochi, că își captează lumina din unghiuri diferite și pare altceva decât suntem obișnuiți pentru un creion de ochi, nu un negru obișnuit. Deși brandul l-a numit Egyptian – un negru „înverzit” cu particule de sidef (vezi și mai jos discuția)…

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_ textură mină_review

Eu îl văd gri interesant, argintiu închis chiar… mai difuz, mai diluat, mai jucăuș în lumini, datorită aspectului perlat. Clar e ceva nou și pentru mine. Pigmentarea e bună, deși nu are intensitatea unui clasic negru de creion de ochi.

Un singur strat conferă un contur destul de plăcut și vizibil ochilor. Linia ochilor se colorează ușor, creionul pur și simplu glisează și nu simt nevoia să apăs prea tare sau să revin ca să obțin acea nuanță de care vă vorbeam, chiar dacă pare un negru diluat. Până la urmă nu e negru, să ne înțelegem.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanță Egyptian 103_swatch_review și păreri

Cu toate astea, poți ușor construi culoarea pe ochi și, chiar dacă e un gri-închis, cu străluciri, în opinia mea, el se poate intensifica ușor din a doua trasare peste liniile inițiale. Cumva, se mai intensifică și mai ascute și privirea.

În plus, pentru retușuri sau efecte de difuzie a culorii, textura cremoasă, moale și fină a creionului, chiar și pe ochi, îți acordă câteva minute pentru a împrăștia creionul sau liniile trasate cu el pe ochi, înainte ca produsul să se așeze ți fixeze.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_ review_cum arată pe ochi

Lucirile acelea din particulele de sidef nu mi se par foarte pronunțate și așa de observabile pe ochi, dar clar se vede ceva și că da, repet, e ceva diferit de un creion negru de ochi, clasicul dermatograf.

Sunt străluciri foarte fine și chiar nu le simți sau vezi așa de bine nici în timpul aplicării creionului pe ochi. Dar, în final, parcă dau aspectul pe ochi de creion mai apos, de ceva produs lichid sau sub formă de gel. Cam ca un highlighter tip gel. Dar nu mă deranjează.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanță Egyptian 103_cum arată pe ochi

Nu se simte deloc ascuțit sau tăios pe ochi. Din contră, e foarte moale și fin, dar fără a se rupe. Alunecă ușor și plăcut pe ochi. Experiența în aplicare e una super faină; sea plică rapid, ușor, se retușează simplu și fără bătăi de cap.

Chiar oferă un anumit confort în aplicare. Îmi place mult cum se comportă din acest punct de vedere, că se și ascute bine și ușor. Nu am mai avut o mină atât de bună de la creionul de ochi L′Oreal Paris Silkissime.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_review și păreri

Arată bine și se simte și bine pe ochi. Arată bine și pe linia de jos a ochilor, și pe conjunctivă.

Rezistența acestui creion de ochi este bună. Se așază bine și stă destul de OK și bine pe ochi, atât pe linia de jos a ochilor (conjuncivă), cât și pe linia superioară (linia genelor).

creion de ochi cremos Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanță Egyptian 103_swatch pe ochi

Îmi place că nu se împrăștie, nu se prelinge / scurge. Și, sincer, aveam această emoție când am văzut că e un creion de ochi cremos. Dar aici face notă distinctivă calitatea produsului, care se vede că e una excelentă.

L-am purtat pe ochi și peste 10 ore și s-a comportat de minune, cu excepția unei ușoare „diluări” a culorii.

machiaj de ochi cu creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_swatch pe ochi_review

Am ochii sensibili, dar acest produs se vede că e făcut bine (doar e Clinique): nu mi-a produs niciun fel de iritație.

Chiar și când mi se umezesc ochii, uneori și de la o ploaie inopinată sau pentru că-i am sensibili sau de la alergii, el chiar se ține bine și se menține. Ba chiar parcă i se intensifică și din acel luciu dat de micile particule sidefate.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_mină și textură_review

Apoi, face față de minune și la pleoapele mele, de regulă uleioase; nu se transferă pe piele mai sus pe pleoapă, de pe linia superioară a genelor. Wow! Deși, repet, e un produs cremos, ba chiar pare lichid uneori sau, cel puțin, gel. Bine, trebuie să recunosc, m-am obișnuit să aplic pudră sau primer pe zona pleoapelor superioare, ca să previn oricum astfel de situații. Clar ajută și asta acest produs de ochi de la Clinique.

Produsul se ascute foarte ușor și nu am observat să se rupă ceva în timpul procesului. Din contră, totul e fin și cremos, plăcut și pentru ascuțitoare, probabil.

Dar, ce-i drept, se pierde ceva din produs și din cauza asta, a ascuțirii, fiind și o mină mai cremoasă. Deh, cam asta e cu astfel de creioane de ochi, e un dezavantaj, în general, aici. Față de creioanele retractabile, de care am mai avut, dar mi s-a întâmplat ca și acolo să se rupă mult din produs, la un moment dat, și să pierd.

Produsul se demachiază foarte ușor cu un demachiant pentru ochi, dar am observat că nu se îndepărtează ușor doar cu un demachiant/cleanser de față obișnuit.

Creionul de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes: cum se prezintă

Un creion pentru ochi de tip eyeliner cremos și fin cu un pic de strălucire.

Dă formă și definește cu o culoare intensă, care rezistă și „nu pleacă la plimbare” de pe ochi, deși zona respectivă, știm bine, poate face produsele să se îndepărteze ușor.

Dar Clinique Cream Shaper For Eyes se laudă că nu se împrăștie, nu te lasă cu ochii de panda 🙂 și e rezistent la transfer și la apă. De asemenea, e ușor de ascuțit.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_listă de ingrediente pe ambalaj

E testat oftalmologic și, oricum, vine de la Clinique, nu îmi fac griji din acest punct de vedere, fiind un brand care e dezvoltat de un medic, din ce bine țin minte, și se ține cont de indicațiile medicale în alegerea ingredientelor din cosmeticele lor.

Nuanța pe care am ales-o eu, fiind cea mai negricioasă din gamă (eu neru prefer la ochi, de obicei, ca eyeliner), deși nu e chiar atât de negru: Egyptian 103 – ei îi spun un fel de verde înnegrit cu aspect perlat auriu.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103

Well, ca să fiu sinceră, mai degrabă am reperat gri sidefat, sclipicios de la aspecul perlat, și nu vreo nuanță de… verde. Alții îl descriu drept kaki. Eu îl văd drept gri-închis perlat, sidefat, poate cel mult în irizații să surprinzi, vag, vreun verzui.

Și nici negru nu prea are, deși, pe ochi, bate într-acolo. E, oricum, cred că cel mai interesant creion de ochi pe care l-am avut, din acest punct de vedere, al cromaticii. Pe ochi se vede mult mai închis și pare că ar avea negru cu irizații argintii/gri perlate.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_ingrediente

Observați că nuanța e denumită Egyptian: trimite la ideea de creion/cărbune eyeliner de bază, de unde a pornit, de fapt, și ca regiune (Egipt) acest tip de produs cosmetic. 😉 Acolo s-a folosit prima oară ideea de creion de ochi sau eyeliner, cum îl denumim noi azi. Mai precis, conturarea ochilor cu negru…

Clinique Cream Shaper For Eyes vine sub forma unui creion de culoare gri-închis, petrol, perlat, cam ca nuanța minei, cu elemente, capac și scris argintii. Arată foarte drăguț și curat ca design, ușor scientific.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanță Egyptian 103_swatch_review

E, la rândul lui, ambalat într-o cutiuță cartonată pastelată gălbuie cu model de camuflaj floral parcă, așa cum vine și pudra pulbere Clinique Blended Face Powder & Brush – mai mult ca sigur e aceeași colecție: de produse de makeup Clinique. Oricum, cartonul respectiv e atât de fin și mătăsos, l-aș atinge întruna.

Are 1.2 grame de produs tot creionul.

creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanța Egyptian 103_ambalaj cartonat

Creionul vine deja ascuțit și se ascute foarte ușor, fără ca „lemnul” din jur (că nu cred că e lemn) să se rupă/desprindă în așchii, fără ca mina să se crape/rupă.

Capacul se închide foarte bine, fără să existe riscul ca produsul să se împrăștie prin geanta ta, de pildă.

creion de ochi cremos Clinique Cream Shaper For Eyes - nuanță Egyptian 103_review

Clinique Cream Shaper For Eyes: concluzii

Deși nu e negru cum sunt eu obișnuită, acest creion de ochi este printre preferatele mele și chiar o să mi-l mai iau.

În mod normal, m-aș fi ferit de această nuanță, dar acum îmi place și mă bucur să o am și pe ea în colecția de eyelinere tip dermatografe. Iar cu ochii mei recent albaștri face pereche excelentă.

Este minunată textura cremoasă și, totuși, foarte rezistentă pe ochi, timp îndelungat (cam toată ziua), chiar și în condiții de umezeală, a acestui creion de ochi Clinique Cream Shaper For Eyes.

Se aplică și se distribuie excelent, tocmai datorită textulii moale și fine, ajutându-mă chiar să obțin un look wet, sexy, sau să-l distribui nice pe pleoape pentru a crea chiar un smoky eyes, cu foarte puțin efort.

Nu se împrăștie, nu se adună, nu îți „murdărește” ochii nici după 9 ore de purtare. Culoarea se așază bine, se construiește frumos și chiar din două aplicări consecutive, o poți intensifica ușor. Se retușează simplu.

Rezistă mult pe ochi, cam toată ziua de lucru, chiar și în condiții de umezeală ridicate. Chiar și dacă plângi, nu se duce, nu se împrăștie urât. Rimelul ar fi mai mult problema în acest context. 🙂

Se demachiază cu ușurință, în ciuda rezistenței și a longevității de tip waterproof, cum se laudă brandul că ar fi acest creion de ochi.

Merită pentru ce oferă și pentru calitate. Iar prețul e destul de bun, mai ales dacă-l prinzi și într-o ofertă (verifică aici prețul actual). Cred că data viitoare îmi iau totuși nuanța 101 – Black Diamond, am văzut-o recent. Nu o găsisem când l-am luat pe acesta Egyptian. Vă dați seama cât de tare ar fi acela?