Ce creion de ochi negru bun să alegi pentru un contur de ochi rezistent și sexy? Află ce branduri merită atenția pentru un clasic al machiajului în trusa ta de make up!

Vreau să vă vorbesc azi despre creionul de ochi sau dermatograf. Încă de la 14 ani, nu ies din casă fără creion de ochi. Sunt efectiv obsedată; am impresia că am ochii mici și că fără machiaj nu exist :). Plus că sunt megafană machiaj.

De aceea am hotărât să și fac din această pasiune o meserie (să pot merge cu drag la lucru, ca și cum aș merge la distracție). Deci, de fiecare dată când mă vede cineva, am liniuța trasată de creion negru.

Creionul de ochi pentru ochi de pisică precum Audrey Hepburn

Îmi place mult Audrey Hepburn și nu știu dacă aveți în minte imaginea cu ea și ochișorii ei tip cat eyes. Eu, personal, doar cu creionul de ochi negru reușesc acel efect…

Să nu uităm nici ce zicea Harry Winston: „People will stare, make it worth their while.” (Oamenii se vor holba, fă-i să merite acest răstimp).

Audrey Hepburn si un machiaj clasic cu creion negru
Audrey Hepburn și un machiaj clasic cu creion negru

Să vă spun însă câte ceva despre creionul negru. Există din Egiptul Antic; inclusiv Cleopatra îl folosea (ea folosea mesdemet).

Cred că în general toate femeile (inclusiv bărbații, pentru că și ei îl utilizau) îl foloseau mai ales pentru a avea o privire cât mai seducătoare, intensă – cam ca și în zilele noastre.

Poți realiza tot felul de look-uri cu el. Poți crea cat eyes, poți să-ți alungești privirea, să îți mărești ochiul, poți să-ți corectezi forma ochiului, poti face codiță de randunică sau poți face sexy eyes 🙂 .

De exemplu, eu îl folosesc mai mult în colțul exterior al ochiului pentru că am ochiul mic și consider că așa îl alungesc.

Poți crea diverse stiluri; îl poți aplica și apoi estompa ușor ca să arate mai natural. Îl poți aplica super intens și să pui mai multe straturi sau poți face o linie foarte fină pe linia genelor.

Creionul de ochi – un indispensabil în machiaj, în multiple culori

Cred că toate îl iubim, majoritatea pe cel negru; unele fete îl folosesc pe cel maro.

Cel mai oribil este când îl aplici și după câteva ore vezi că ți se scurge în colțul ochiului. Și prietena ta spune că nu vede și mergi la o oglindă și vezi tu și îi spui: „de ce nu mi-ai zis?”. Și ea: „păi, nu l-am văzut”… Și te gândești: „cred că am mers cel puțin o oră și m-au văzut toți cu creionul scurs”. Oribil!

Ca să eviți asemenea situații, trebuie să înveți câteva trucuri când îl aplici și să verifici pe parcurs, mai ales dacă trec multe ore de la realizarea machiajului.

Trucuri ca să nu ți se scurgă creionul de ochi există destule. În primul rând, te sfătuiesc să folosești un primer de pleoape sau, daca nu ai primer, e ok și fond de ten, însă cu un strop de pudră pentru fixare.

După aplicarea creionului, poți aplica pe o pensulă oblică/teșită niște fard negru mat și îl aplici peste creion. Astfel, creionul este fixat și nu alunecă, nu se scurge.

Un alt truc, pe care-l folosește și Alexandru Abagiu (am văzut într-un video că face asta): treci vârful creionului prin focul unei brichete, de câteva ori. Astfel, creionul este puțin mai moale și dezinfectat și îl poți aplica fără grijă pe linia lacrimală a ochiului. Se zice că ar fi indicat pe conjunctivă să aplici creion khol (cum e creionul tip kohl Color Riche de la L′Oreal Paris Midnight Black).

Eu peste cel de la L’Oreal aplic mereu și fard. De exemplu, ca să mă asigur că ține, câteodată îl estompez puțin – se estompează destul de ușor cu ajutorul unui fard pentru pleoape, cum e negrul din mini paleta Deborah.

Folosesc o pensulă cu fire sintetice și mă „joc” puțin cu ea. Acest creion de la L’Oreal este destul de rezistent. Eu am fost mulțumită de el și, credeți-mă, am încercat o grămadă! 🙂

Tipuri de creioane de ochi pentru un contur sexy

Adesea mai folosesc și creioane colorate. De exemplu, deasupra aplic creionul negru (Midnight Black) și sub ochișor – albastru intens (Deep Sea Blue), mov (Breezy Lavender) sau verde, cum ar fi, de pildă, creioanele tip kohl din gama Color Riche de la L′Oreal Paris.

În funcție de culoarea ochiului, poți folosi diverse culori, dar și în funcție de intensitate, la fel.

Mai nou, a apărut o nouă generație de creioane de ochi tip gel eyeliner pencil. Există și la Avon (Supershock), dar și L’Oreal tocmai a scos pe piață unul care ține foarte-foarte mult, iar albastrul este superb.

Și Max Factor are unul care e foarte bun, în competiție cu cele profesionale. Gel-eyelinerele țin mai mult, sunt cremoase și efectiv nu se scurg, nici dacă plângi. Eu le iubesc și am trecut la ele, folosindu-le zilnic.

Cel de la Max Factor există în mai multe culori, așa că poți schimba mereu culoarea. Dacă vrei să mergi pe un look classic, dar sexy, alege întotdeauna nuanța negru (black fire), pentru culori îndrăznețe alege verdele (green glow -love it!!). La ochii albaștri, încearcă maro (brown blaze), la ochii verzi încearcă violet (violet voltage).  Mai sunt și nuanțele Silver Spark și Lilac Flame.

Brandul Max Factor se remarcă foarte bine prin acest tip de creioane, așa-numite „liquid”, care, potrivit și producătorului, oferă intensitate puternică ochilor. Look-ul de eyeliner lichid adaugă intensitate privirii tale și te ajută să ai un smokey eye sexy, cu rezultate asemănătoare experților.

Cu burețelul din celălalt capat al creionului poți estompa culoarea, pentru diverse efecte. Se aplică lin pe linia ochiului și există în diverse culori.

Creion pentru conturul ochilor Max Factor Liquid Effect black fire

Vezi detalii creion Max Factor

Alte modele de creioane negre pentru ochi, bune, sunt: Creion de ochi Rimmel Scandaleyes, asemănător unui gel eyeliner (printre favorite); Creion de ochi Essence long lasting.

Pentru culoare, îmi plac acestea: Creion de ochi Automatic Astor Volume Definer (Navy 04) și Creion pentru conturul ochilor Max Factor Liquid Effect (green glow – o culoare mai neon).

Când nu folosesc creion de ochi tip kohl (clasic), folosesc gel eyeliner precum cele de care v-am spus mai sus sau tuș la borcănaș/tubuleț. Acestea sunt și cele mai bune și rezistente, plus că îți ajung pe o perioadă foarte lungă de timp.