Pentru mine, unghiile perfecte și frumoase au fost mereu un vis mai greu de atins, pentru că am cuticule dificile și încăpățânate, greu de curățat. Însă Essence are o gamă bună (și) de îngrijire a unghiilor și, acum câțiva ani, am dat peste un dispozitiv de îndepărtare a cuticulelor de la ei, iar recenzia de astăzi este despre acest creion pentru îndepărtarea cuticulelor de unghii Essence Studio Nails.

Eu mi-am luat de mult această versiune de creion, în forma și lookul din acest review. Am văzut acum că are o prezentare ceva mai diferită, nu mai arată chiar identic, dar tot formă de creion are. În plus, l-am descoperit recent și în alte arome – dar acest lucru deja nu e ceva atât de important.

Essence e un brand de drogherie, cu produse cosmetice variate, nu doar pentru unghii, ci și de îngrijire și machiaj. Cosmeticele Essence sunt ieftine și, cu toate acestea, foarte bune – până acum, tot ce am folosit de la ei a fost suficient de calitativ, dat fiind prețul mic. 😉

Cum se prezintă creionul de cuticule Essence Studio Nails Nail Cuticle Remover Pen?

Creionul de îndepărtare a cuticulelor Essence Studio Nails Nail Cuticle Remover Pen vine chiar sub forma unui stilou / unei carioci, de culoare galben-lămâie, cu un capăt de o formă de silicon care permite alipirea de patul unghiei, și aplatizată, dar ascuțită/precisă la vârf.

creion pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails_păreri

De altfel, miroase a lămâie, foarte fresh, iar asta se datorează uleiului din coajă de lămâie din compoziție. Este similar cu un stilou cu capac. Capacul se închide cu un clic și, prin urmare, este ușor de luat cu tine oriunde, chiar și în călătorie.

Vârful creionului, tip peniță, din ceva silicon tarae, este un jumbo stick. Are un vârf de tip spongios, cauciucat și un vârf negru dur care acționează ca un împingător de cuticulă. Forma este, de asemenea, concepută așa. Capacul previne uscarea vârfului.

creion pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails_cum mi s-a părut

Creionul conține 5 ml de produs.

Creionul îndepărtează ușor cuticulele, printr-o experiență plăcută și la nivel senzorial (are un ulei care înmoaie și hidratează pielea din jurul unghiei și unghia în sine; miroase a citrice – yummy).

Are și ulei în el și astfel, în timp ce îndepărtează cuticula, hrănește și unghiile. Produsul este foarte ușor de folosit. Trebuie să înmoi cuticulele cu ulei și apoi să împingi cuticulele cu vârful acestui creion.

Cuticulele sunt împinse cu ușurință și, de asemenea, dacă există multă creștere a lor pe unghie, le poți rupe încet cu vârful.

creion pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails_review_cum mi s-a părut

Pur și simplu aplici, lași să acționeze câteva momente și apoi împingi cuticulele înapoi cu capătul special. Este potrivit pentru toate tipurile de unghii, inclusiv pentru cele cu cuticule atât de încăpățânate, tari și scorțoase ca ale mele.

Ingrediente în creionul pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails

Știu că, la fel cam ca majoritatea produselor de îngrijire a cuticulelor, și creionul acesta Essence Studio Nails, se bazează pe câteva ingrediente de tipul uleiurilor din diverse plante și fructe.

Așa arată lista sa de ingrediente:

Ethylhexyl Stearate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Parfum (Fragrance), Aleurites Moluccana Seed Oil, Oleyl Erucate, Tocopherol, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Retinyl Palmitate, Limonene, Citral, Linalool, Citronellol, Geraniol.

Deci are la bază, în compoziție, câteva uleiuri naturale importante pentru piele: ulei de avocado, ulei de migdale dulci, ulei de nuci indiene, ulei din coajă de lămâie. Acestea sunt menite să hrănească și să întărească unghiile.

vârf de creion pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails_review_cum mi s-a părut

Cum mi s-a părut mie experiența cu creionul pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails

Nu am mai încercat niciodată anterior un creion cu rol de a împinge cuticulele.

Abia când încercam să îmi mai fac câte o manichiură singură, acasă, acum un an și ceva, mi-am dat seama că am nevoie de unul, dar, fiind prima dată, nu am vrut să investesc într-unul scump și am dat peste acest produs de la Essence și am decis să-l iau.

Știam că trebuie să fie destul de bun, ca majoritatea celorlalte produse ale lor, pe care le mai încercasem. Și așa s-a dovedit.

A făcut față cu brio unor cuticule foarte încăpățânate precum ale mele, iar aici, dacă ai și tu cuticulele dificile ca ale mele, trebuie să faci mult efort pentru a le îndepărta, dar pentru o manichiură normală, acest produs este suficient.

vârf de creion pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails_ediție veche_review_cum mi se pare

De asemenea, uleiul din compoziție se absoarbe foarte repede și nu lasă reziduuri grase. Acesta adaugă o strălucire plăcută unghiilor și, după manichiura cu el, poți lăsa unghiile fără a aplica vreun lac de unghii, doar cu uleiul hrănitor care funcționează ca o magie.

Nu numai că așază eficient chiar și cuticulele încăpățânate, dar uleiul său adaugă o strălucire sănătoasă, naturală, unghiilor. Deși nu face nicio magie, la modul să dispară cuticulele dintr-o singură mișcare, sunt mulțumită de produs, iar stiloul care elibeerează uleiurile funcționează ca un „împingător de cuticule” foarte bun.

Concluzii după utilizarea creionului pentru îndepărtarea cuticulelor Essence Studio Nails

Nu am nimic contra de spus despre acest produs. Îmi place mult să-l folosesc, fiind foarte ușor de utilizat, practic, și îmi place la nebunie că îl pot lua după mine cam în orice poșetă, oriunde e călătoresc. Pentru prețul mic pe care îl are, e grozav chiar.

Cu siguranță este o achiziție bună și, la un asemenea preț, aproape insesizabilă. 😉

Îl mai găsești online în prezent la 1001 cosmetice – în ediție actuală – și cu aromă de caise

Îl recomand. E cel mai bun produs pe care l-am utilizat până acum pentru îndepărtarea cuticulelor și îngrijirea unghiilor. Sunt cea mai happy că l-am descoperit… și cum eu am cuticule dificil de îndepărtat, ce să mai spun… a trecut testul cu mare succes!