De mult timp știu brandul de cosmetice naturale toscane Bottega Verde. Însă târziu am început să-l folosesc sau să-i testez din produse. Așa am ajuns și la colecția lor de top și foarte iubită, Vaniglia Nera, cu vanilie neagră, după cum vă dați seama din denumire. Și am zis să vă povestesc și vouă experiența.

Despre gama cu vanilie neagră Bottega Verde Vaniglia Nera am tot auzit și am mai citit. Am fost foarte curioasă să o încerc și eu prin crema de corp cu extract de vanilie neagră și unt de shea Vaniglia Nera.

Am luat varianta mică întâi, cea travel size, ca să nu dau rateu mare dacă nu-mi place. 😀

Crema de corp Bottega Verde Vaniglia Nera: textură și compoziție

Are în compoziție vanilie neagră și unt de shea, cum îi spune și denumirea, adică ingrediente naturale și hrănitoare pentru piele, care plac multor persoane.

crema de corp Bottega Verde Vaniglia Nera cu vanilie neagră și unt de shea_review și păreri_compoziție

Din ce am văzut, e chiar o cremă naturală, nu indică alte ingrediente artificiale, iar producătorul specifică:

– Fără parabeni
– Fără uleiuri minerale
– Fără formaldehidă

Crema are o textură între cremă și loțiune, nici prea fluidă, nici prea densă, e albă, fină și bine parfumată. Hrănește foarte bine pielea și o lasă moale, catifelată. O cremă foarte emolientă.

crema de corp Bottega Verde Vaniglia Nera cu vanilie neagră și unt de shea_textură_review

Aspectul e delicat, intră ușor și rapid în piele, nu o irită, nu o încarcă și conferă confort și stare de bine pielii. Untul de shea pe care se bazează chiar și aroma de vanilie neagră combate deshidratarea pielii și e perfectă vara, ajutând la hrănirea pielii.

Vanilia e mai dulceagă, dar vanilia neagră are un flavour cumva mai intens și mai elegant, mai aspru puțin. Poate e doar părerea mea, dar e altceva.

Îmi place cum acest miros mă însoțește și în restul zilei și că persistă, fiind totuși o aromă intensă ca vanilia. Combinată și cu un parfum în ton, e perfectă.

Crema intră repede în piele și chiar hidratează bine și intens. Este o gamă care se potrivește celor care iubesc vanilia, dar nu doar lor, întrucât parfumul este special: e sofisticat, un amestec de dulce cu oriental, ca un parfum bun și elegant, așa îl simt eu cel puțin.

Alte lucruri despre gama Bottega Verde Vaniglia Nera

Produsele cu vanile neagră Bottega Verde Vaniglia Nera sunt multe, au de la geluri de duș și uleiuri de corp până la difuzoare de parfum pentru cameră sau lumânări aromate.

Parfumul Vaniglia Nera by Bottega Verde, de pildă, foarte apreciat, e deja listat de ceva vreme pe Fragrantica, fiind lansat în anii 2000, și e destinat pentru femei, fiind un parfum cu note de ambră-vanilie.

crema de corp Bottega Verde Vaniglia Nera cu vanilie neagră și unt de shea_review și păreri

Notele de top sunt floarea de vanilie, laptele de cocos și cafea; notele de mijloc – heliotrop, zmeură, piersică și tuberoză; notele de bază sunt vanilia, malțul, moscul și paciuli. Deci sună chiar yummy, ar fi mișto ca și crema să aibă atâtea note interesante, dar, până la urmă, e doar o cremă.

Concluzii pentru crema de corp Vaniglia Nera Bottega Verde

O cremă de corp perfectă pentru orice anotimp, chiar și vara, pe caniculă, datorită texturii fine, lejere, ușor de absorbit în piele. Are o aromă senzuală și caldă de vanilie, dar ceva mai aparte, fiind vanilie… neagră.

Prețul e bun pentru varianta full size, de 200 ml, mai ales dacă o găsești la reducere (vezi aici oferta actuală).