Am pielea dificilă și deshidratată în special în timpul iernii, așa că încerc de obicei toate tipurile de creme și loțiuni de corp hidratante. Așa am ajuns și la cremele de corp Herbagen cu extracte naturale de plante și unt sau ulei de tot felul.

Până acum, am ajuns să golesc un recipient de cremă de corp cu ulei de măsline & jojoba și vitaminele A+E. Ceea ce e de bine, dacă e gol.

Astfel, am aflat că Herbagen e o firmă românească de cosmetice, exact ca Elmiplant, Farmec, doar că mai recentă. Produsele lor sunt naturale, de proveniență organică în cea mai mare parte.

În prezent, am ajuns la varianta de cremă de corp Herbagen cu apă de lavandă și unt de shea. Am vrut să aleg și altă variantă, ca să văd cum se comportă în general astfel de creme. Mi-a plăcut și aceasta mult. Miroase a ulei esențial de lavandă, o aromă foarte plăcută și reconfortantă.

Și varianta cu ulei de măsline și jojoba are o aromă naturală, plăcută, de cosmetice obișnuite, dar mă liniștește mai mult mirosul de lavandă, care e cunoscut ca fiind calmant.

Cum se comportă pe pielea mea crema de corp Herbagen

Având în vedere că sunt la al doilea recipient de cremă de corp Herbagen, aș putea spune că funcționează. Mai ales pe pielea mea uscată, de regulă. Mi-a plăcut prima experiență, așa că am repetat-o.

Crema de corp Herbagen cu ulei de măsline și de jojoba + vitaminele A și E m-a surprins că e foarte hidratantă (a trecut acest test cu brio până și pe pielea mea), în timp ce a rămas lejeră pe pielea mea, fără să creeze vreo peliculă grasă, aderentă și neplăcută.

creme de corp Herbagen cu lavandă și cu măsline_review

Crema de corp Herbagen intră rapid în piele și rezistă ca efect timp îndelungat. Conferă și un confort în plus pielii, dar și stării tale de spirit, în general, fiind din ingrediente organice, naturale, cu uleiuri de plante și fructe.

O cremă de corp simplă, ușoară, care își face treaba. Un răsfăț pentru piele. Sincer, aveam temerea că nu îmi va hrăni suficient pielea uscată și sensibilă, care se descuamează adesea după duș și în sezonul rece sau după iarnă.

Pielea mea chiar a căpătat un aspect catifelat, mai fin, timp îndelungat. E foarte plăcută la atingere și se observă vizibil îmbunătățirile.

Am inclus rapid această cremă de corp Herbagen în ritualul meu de îngrijire, mai ales după duș / baie. E clar în top preferate printre loțiunile și cremele de corp pentru pielea uscată, după crema de corp pentru piele sensibilă inclusiv Bioderma Atoderm.

Și că tot vine vorba, crema de corp de la Herbagen, fiind într-o compoziție 95% organică, e perfectă și pentru pielea sensibilă, predispusă la iritații. Mie mi-a calmat bine și pielea mai atacată și sensibilizată de soare. 😉

consistență creme hidratante Herbagen

Compoziție 95% de proveniență naturală în cremele de corp Herbagen

Am punctat deja de câteva ori că aceste creme de corp de la Herbagen sunt în 95% parte naturală, organică. Și se simte asta de când deschizi cutia și te întâmpină aroma din interior.

Iată cum arată lista de ingrediente pentru ambele creme Herbagen încercate:

Cremă de față Herbagen cu ulei de măsline și jojoba + vitaminele A și E:

uleiuri de jojoba și măsline, vitaminele A și E, ceară carnauba și de albine

ingrediente cremă de corp Herbagen cu ulei de măsline și jojoba _ingrediente

Cremă de față Herbagen cu apă de lavandă și unt de shea:

unt de shea bio, glicerină vegetală, apă de lavandă

Nu conțin parabeni, uleiuri minerale (parafine), sulfați (sls).

ingrediente cremă de corp Herbagen cu apă de lavandă și unt de shea

Până și recipientul e fin la atingere, ca și satinat. E și ușor. Alb, curat, foarte plăcut.

Alte lucruri de punctat despre cremele Herbagen

Citez puțin direct de pe ambalajul produselor – ce sunt și cum sunt adresate cremele Herbagen încercate de mine până acum:

Cremă de față Herbagen cu ulei de măsline și jojoba + vitaminele A și E:

„Cremă de corp cu ulei de jojoba, măsline și vitaminele A și E pentru o piele hidratată, protejată și strălucitoare.
Combinația de substanțe de origine naturală, formată din uleiuri de jojoba, măsline, ricin, ceară de carnauba și albine, vitaminele A și E, previne pierderea apei transdermale și hrănirea celulară. Pielea devine mai fină și cu un aspect îmbunătățit.”

Cremă de față Herbagen cu apă de lavandă și unt de shea:

„Cremă ce oferă pielii sensibile a feței și corpului o îngrijire optimă datorită formulei cu ingrediente naturale, organice, netoxice și sigure.

Hidratează epiderma în profunzime și îi îmbunătățește tonusul, calmează iritațiile cutanate, stimulează regenerarea celulară și o lasă netedă și catifelată datorită conținutului de substanțe emoliente, unt de shea bio, glicerină vegetală și apă de lavandă. Nu conține parabeni, uleiuri minerale sau sulfați.”

cremă de corp și față cu apă de lavandă și unt de shea_review

Prima cremă Herbagen, pe care am și luat-o și folosit-o prima dată, a fost cea cu măsline și jojoba, care e dedicată pielii corpului. Fiind și mai hidratantă, mi-a prins bine pe pielea uscată de pe picioare mai ales. Am și terminat-o aproape imediat, pe nesimțite. Asta și pentru că pielea se satură cu greu de ea. 🙂

Apoi, pe a doua am luat-o tocmai pentru efectul calmant pe care îl are lavanda și din dorința de a încerca și altă variantă ca să îmi pot forma o opinie cât mai clară despre cremele Herbagen, la general.

În plus, crema cu apă de lavandă și unt de shea Herbagen este potrivită nu doar pentru pielea corpului, ci și a feței. Fiind din ingrediente organice, bazată pe lavandă, e ideală pentru față, inclusiv pentru pielea delicată, chiar sensibilă.

Eu nu am încercat-o însă pe față încă, dar nu aș vedea o problemă să încep să o fac, având în vedere compoziția sa bio în 95% din parte. Doar că momentan, pe partea hidratării tenului am deja produse specifice și nu am nevoie de ceva dedicat.

Anyway, fiind ideală și pentru față, inclusiv pentru ten sensibil sau porțiuni delicate așadar, era clar că va face echipă bună cu mine și în hidratarea corpului, mai ales a picioarelor foarte uscate și sensibilizate din această cauză, așadar. Și așa a și fost.

creme de corp Herbagen ingrediente

Consistența cremei e lejeră, deloc grasă, nu încarcă pielea și nu lasă pe piele vreo peliculă grasă. Textura mai degrabă ca de loțiune: nu prea densă, deloc lichidă. E albă, arată ca o cremă obișnuită. 😉

Concluzii după utilizarea cremelor de corp Herbagen

Cu siguranță nu mă voi opri doar la aceste două variante de cremă de corp Herbagen. Vreau să văd cum sunt și celelalte creme și loțiuni ale acestui brand românesc, care a fost, în ambele dăți, o reală surpriză plăcută pentru mine și pielea mea.

cremă de corp Herbagen cu apă de lavandă și unt de shea_review

Hidratează foarte bine și calmează deminune chiar și pielea foarte uscată, descuamată. Îi oferă un confort anume și o stare de bine în general. Efectul de hidratare e prelungit, fără să încarce pielea.

Recomand clar!

Tu ce părere ai? Ai încercat cremele Herbagen? Cum ți se par? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează mult pentru mine.