Acesta este primul produs Rituals pe care l-am încercat. Am ales în sezonul rece de anul trecut crema de corp The Ritual of Happy Buddha – Buddha Belly Body Cream, cu portocală dulce și lemn de cedru, cum se recomandă de pe recipient.
Iată mai jos review-ul meu!
De ce această cremă de corp The Ritual of Happy Buddha, mai ales ca prim produs încercat de mine de la Rituals? Well, am ales-o în sezonul rece de anul trecut, că aveam nevoie de o cremă de corp pentru picioarele mele cu piele uscată, de obicei. Ei, și voiam ceva și de sezon.
De altfel, cum portocalele și citricele, în general, îmi plac cel mai mult la nivel de parfum, am optat din prima pentru o cremă din această gamă Rituals: The Ritual of Happy Buddha, tocmai pentru că avea portocală. Cred că asta e gama Rituals care m-ar atrage din start, iar și iar, tocmai pentru componenta aceasta, de citrice.
Eram și în moodul de parfum mai de Crăciun, iar portocalele, mai ales în combinație cu aroma de lemn, mă duc adesea la mirosul Crăciunului – portocale amestecate cu miros de brad.
Nu mai spun de ce am ales în final Rituals; știam deja că sunt produse extrem de lăudate și căutate și am vrut să văd și eu de ce e un brand atât de… iubit.

❤️ Citește despre:
Cum mi s-a părut crema de corp The Ritual Of Happy Buddha
De când am deschis recipentul și am dat folia la o parte (apreciez că are folie de aluminiu tot așa, mai oranj, pentru o sigilare mai bună a produsului și să nu ajungă produsul pe capac, chiar și în interior), m-am îndrăgostit de aromă. Și fresh, de citrice, și dulceagă, de fructe, și ușor condimentată, de la diverse ingrediente ca scorțișoara, cumarina sau cedrul.

Rituals The Ritual Of Happy Buddha Belly Body Cream este o cremă de corp hrănitoare, bogată în ingrediente hidratante și arome (vezi lista mai jos), cu proprietăți calmante și de răcorire, îmbogățită cu sare de mare balineză și kelpi (alge brune).
Aceste efecte de răcorire m-au ajutat și pentru calmarea și hidratarea pielii după plajă, când am exagerat puțin cu expunerea la soare și pielea s-a înroșit. A calmat-o și hrănit-o suficient de bine pe moment.

Cu toate că e hidratantă și hrănitoare, Rituals The Ritual Of Happy Buddha Belly Body Cream are o textură lejeră, care pătrunde ușor în piele și o lasă non-lipicioasă, ca și cum n-ai fi aplicat nimic pe piele. Se absoarbe imediat, chiar și vara, când e caniculă și transpiri ușor.
Efectul, după aplicare, este și revigorant, destul de plăcut, tocmai pentru că aromele sale foarte revitalizante îți trezesc destul de bine simțurile și îți induc o stare grozavă. Iar efectul și aromele sunt de lungă durată.

Este o cremă potrivită pentru orice tip de piele, la bază. Dacă eu am aplicat-o și pe pielea „prinsă” ceva mai mult de soare, aș zice că pot confirma. Însă ai grijă totuși și fă un test în prealabil, dacă ai piele sensibilă sau care se irită ușor, de obicei.
Eu am utilizat-o și în masaj, ca un adevărat produs de spa, aproape zilnic. Este recomandată și pentru după bronzare, pentru că nu doar că hrănește și calmează pielea, îi conferă strălucire naturală și ajută și la prelungirea bronzului. Pot să confirm. 😉 Mi-a fost de un real folos în vacanța de vară, ca o mostră de spa oriunde după mine. 🙂

Lista de ingrediente din crema de corp The Ritual of Happy Buddha Belly Body Cream
Rituals e un brand cruelty-free, deci nu își testează niciun produs pe animale, în prealabil.
Lista de ingrediente de pe etichetă arată așa – unele denumiri științifice nu-mi sunt cunoscute, însă pe altele le-am mai găsit în cosmetice mișto, care îmi tratau pielea eficient:
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Propylheptyl Caprylate, Helianthus Annuus
(Sunflower) Hybrid Oil, Undecane, Parfum/Fragrance, Tridecane, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate,
Allantoin, Tocopherol, Ubiquinone, Cedrus Atlantica Bark Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract,
Olus Oil (Vegetable Oil), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Cetyl Palmitate, Ceteareth-20, Glyceryl
Stearate, Isohexadecane, Carbomer, Sodium Polyacrylate, Ceteareth-12, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol,
Potassium Sorbate, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Coumarin, Sodium Hydroxide.
Văd însă și destule ingrediente naturale și elemente parfumate sau uleiuri din diverse plante sau semințe.
Datorită conținutului bogat în vitamine, kelpii sunt cunoscuți pentru proprietățile de calmare a pielii și sunt adesea utilizați pentru a conferi o strălucire sănătoasă tenului.
Sarea de mare balineză are efect natural de purificare și e bogată și în minerale esențiale.
Cu ce nu sunt de acord ar fi parfumul ca ingredient sintetic și alcoolul. Se știe că pot irita, nu doar pielea sensibilă.
Apoi, pentru un brand ca Rituals, care îți promite că-ți aduce spa-ul oriunde te-ai afla, well, anumite ingrediente ca acestea s-ar putea să fie o dezamăgire. Și, în loc să hidrateze pielea, să o usuce mai mult sau, mai rău, să o irite.

Alte detalii pentru The Ritual of Happy Buddha Belly Body Cream
La nivel de ambalaj, trebuie să recunosc că am fost surprinsă că, de la un brand ca Rituals, care se vrea premium, borcănelul este, totuși, făcut din plastic. Și nu mai vine în alt ambalaj, ca o cutie cartonată, de pildă. Dar poate că e mai de bine, mai degrabă, această parte: nu mai investești, inutil, în carton în plus.
De plasticul recipientului, totuși, nu știu ce să zic… Poate că da, ar fi mai costisitor să le facă din sticlă, dar, hey, e brandul premium care îți promite spa la tine acasă sau oriunde ai alege să pui o lumânare parfumată sau un difuzor de cameră.
Să nu mai spunem că branduri românești, mai organice și senzaționale privind calitatea, ca iubar, își vând produsele la borcănele de sticlă, ce-i drept, în serie limitată.
Totuși, e de apreciat că, din ce văd, recipientul permite refill – e conceput astfel ca partea albă care conține crema (dublura tip container din interior) să poată fi scoasă și înlocuită cu o nouă… rezervă cu cremă. Rezervă am găsit aici. 🙂
Gama The Ritual of Happy Buddha este inspirată de Buddha Râzând / Laughing Buddha – antic. Și chiar pune un zâmbet pe fața ta, îți face ziua mai fericită și îți conferă un start foarte bun al zilei, mai ales dacă o utilizezi de dimineață.
Ajută mult la acest lucru aromele de portocală dulce și parfum de cedru. Nu doar că amintesc bine de zona Asiei, unde am folosit-o mult fiind în vacanță, dar trimit și înspre sărbătoarea Crăciunului, care îmi place cel mai mult.
Textura e lejeră, dar nu e spornică sau poate tocmai pentru că se absoarbe rapid în piele te face să tot mai adaugi, să mai masezi și să te mai răsfeți cu ea.

Eu, una, recunosc că am cam abuzat de ea în vacanță. În cam 1 lună jumătate am și consumat-o, aproape. Și mai mereu mi-a plăcut tocmai pentru aroma bogată și persistentă pe piele, care chiar îmi smulge zâmbete.
Deși am tot citit că ar fi spornică și economică și că te ține mult, fiind hrănitoare, dar totuși ușoară în formulă, eu pot să afirm, în schimb, că s-a dus destul de repede. Asta în varianta de recipient destul de mare, de 220 ml.
Bine, pentru ce efecte mi-a conferit în schimb, e fix ce trebuia și a ținut atât cât trebuie să te țină o cremă bună, utilizată pentru mai multe roluri, în vacanță: hrănirea pielii, calmarea pielii după plajă, prelungirea bronzului, strălucire naturală, masaj aproape ca la o experiență de spa… Și aș mai putea continua.
Din toate aceste puncte de vedere, și fiind și Rituals – un brand bine poziționat pe latura de wellness, pot spune că și-a meritat toți banii. Cum am luat-o la reducere, de un Black Friday, nu regret că am dat banii pe ea. Din contră, și-i merită! Și da, cred că mi-aș mai lua-o, deși poate, după ce voi încerca și alte creme și loțiuni pentru corp de la brandul olandez.
Mi-a plăcut mult experiența cu această cremă de corp The Ritual of Happy Buddha Belly Body Cream, în ciuda micilor lucruri mai puțin plăcute pe care le-am subliniat pe alocuri, mai sus. Chiar e faină și plăcută și merită! Eu o recomand, mai ales și dacă o prinzi la o ofertă bună, ca mine.