Îmi dau seama că de ceva ani buni mă bucur de protecția solară oferită de produsele specifice din gama Bioderma Photoderm, dar nu am apucat să vă vorbesc despre crema pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+ încă: o folosesc mai ales pentru față. Dar hai să aflăm mai multe despre ea în acest review!

Da, deși le-am luat împreună acum ceva vreme, când am făcut cunoștință cu ele, well, doar la spray-ul de protecție solară tip mist Bioderma Photoderm Max Brume SPF 50+ am apucat să fac review complet.

Cumva, crema pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+, achiziționată împreună cu acest spray, și utilizată concomitent, mai ales pentru față, mi-a scăpat din a-i face un review.

Dar nu-i problemă, iată, că (ne) revenim, mai ales după încă o vară în care m-am bucurat de protecția ei solară.

Cremă pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+: primele impresii

Acest produs cu puternic filtru solar a fost creat pentru pielea sensibilă și pentru tipurile de piele normală și uscată; dar chiar nu am observat că are chiar forma unei creme, când l-am achiziționat. Ca o cremă de mâini.

Cremă de față pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_review

Era ambalat într-o altă cutie de carton, tot portocaliu. Acasă, am observat că are forma unui tubuleț mic portocaliu, de 40 ml. Oricum, l-am luat ca să am o cremă de plajă pentru față, cu protecție ridicată.

La o primă impresie, poate părea că e cam grasă formula și ușor strălucitoare, aplicată pe piele, însă depinde de ce produse de îngrijire a tenului mai folosești pe sub acest produs – vezi și sugestiile de mai jos, dacă alegi să o folosești zilnic, ca SPF constant de zi cu zi.

Cremă de față pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_review

S-a întâmplat ca o dată să-mi arate fața foarte lucioasă și grasă, dar pentru că, anterior aplicării ei, am aplicat și o cremă hidratantă (loțiunea de față Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion +), ceea ce a ajuns să fie prea mult pentru pielea mea mixtă.

În alte dăți, am aplicat, în combinație, produse care erau mai lejere în consistență, iar altele erau menite să țină sub control sebumul, ceea ce a făcut ca această cremă de protecție solară să arate cu adevărat mult mai bine.

Acest aspect e foarte important și de avut în vedere.

În general, la aplicare, lasă o ușoară urmă albicioasă (cam ca orice SPF pe care aleg să-l folosesc pe plajă cu preponderență), dar arată strălucitoare într-un mod natural, se simte însă și ușor lipicioasă.

Dar acest aspect de lipicios și dâră ușor albă dispar, de regulă, după 20-30 de minute.

În fapt, chiar îmi place complexul acela și textura, care oferă un aspect strălucitor ca o brumă, ca o rouă (cum îi spun englezii: „dewy”), însă simt că asta e mai degrabă dată de partea ei mai grasă ca formulă, care, ca să fiu realistă, cam acaparează partea „înrourată” a lookului final. Așa că, pentru uz zilnic, nu sunt chiar împăcată mereu de cum stă și arată pe pielea mea.

Cremă de față pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_textură_review

Dar am un truc foarte simplu pentru a „repara” acest aspect, ceea ce funcționează pentru mine: foile de hârtie cu rol matifiant, care au rolul de a absorbi sebumul tenului. Ideal, ar fi să le utilizezi cu 20 de minute după aplicarea cremei de protecție solară.

Ia o astfel de hârtie matifiantă și, foarte ușor, așaz-o pe piele și mângâie pielea ușor cu ea. Nu folosi o mișcare de ștergere sau tras deasupra feței.

Când mai aplic această cremă de protecție solară Bioderma, ca SPF uzual, zilnic, deci nu ca produs exclusiv de plajă, mai utilizez BB cream sau fond de ten cu pernuță (formule lejere de vară), ca pas final de finisare a pielii.

Cum folosesc crema pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+

După cum transmite încă și de pe ambalaj, această cremă de protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+ oferă protecție la nivel înalt, cu SPF 50+, la fel ca și spray-ul de protecție solară menționat la început de articol.

Am ales-o tocmai pentru că am avut parte de arsuri solare, din prostie proprie, că nu am folosit SPF cât mai mare. Așa că acum chiar suflu și-n iaurt… de după, aplicat pe arsură. :)) Glumesc, dar ați prins ideea. E foarte importantă protecția solară, cea mai importantă. 🙂

Crema aceasta de protecție solară Bioderma Photoderm are și PPD 42. PPD e acronimul de la Persistent Pigment Darkening – „întunecarea persistentă a pigmentului” (ca traducere mot-a-mot), adică măsoară factorul de protecție UVA. UVA penetrează mult mai adânc în piele și poate cauza îmbătrânirea prematură.

Protecția UVA în acest produs cu ecran de protecție solară e chiar la un nivel ridicat, ceea ce e superb dacă te arzi ușor de obicei și te prinde soarele rapid. De asemenea, ai siguranța că protejează împotriva îmbătrânirii pielii, cauzate de soare, iar apariția ridurilor este întârziată.

De aceea, de aplicat, eu am aplicat-o pe față, în special la plajă, înainte de expunerea la soare. Chiar și pe alte zone decât față, dată fiind formula ei de cremă, destul de densă și creând o peliculă protectoare care se simte.

Cremă de față pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_formulă_review

Dar ea poate fi utilizată zilnic, mai ales vara, ca produs de protecție solară. În acest caz, poți s-o aplici după ce ți-ai aplicat produsele de îngrijire a tenului punctual, conform rutinei tale de îngrijire, sau înainte de machiaj.

Nu aplica uleiuri sau creme hidratante grase deasupra, înainte de aplicarea acestei creme cu SPF. Acestea pot crea un film deasupra tenului, iar protecția solară nu mai aderă bine la piele, iar uleiurile acelea o vor face să se miște în jur, la suprafață, și să nu se aplice uniform. De aici, protecția ta solară va scădea în putere.

Alte detalii pentru crema de protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+

Crema de față Bioderma Photoderm Max SPF 50+ are o textură cremoasă mai fluidă, albă, și gliseazăchiar bine pe piele. Intră în piele și se usucă destul de repede. Sau, mai degrabă, aderă repede, astfel că s-ar putea să fie nevoie să o aplici rapid și să eviți suprafuzionarea ei / blendingul în piele, pentru că poate deveni foarte „murdară” treaba.

Lasă o ușoară dâră albă (probabil din cauza Tinosorb M pe care îl conține – vezi și lista de ingrediente). Eu am piele mai deschisă la culoare, iar dacă o ai străvezie, poate să o facă și pe a ta să pară un pic mai plină de culoare, cu un ton nițel mai închisă. Și mai luminoasă, dar nu într-un mod aiurea. Din contră, arată foarte sănătos și natural.

Cremă pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_review și păreri

Ea nu se mai găsește (sau se găsește mai greu) în forma testată de mine – cremă de față Bioderma Photoderm Max SPF 50+ pentru piele sensibilă, dar am văzut formule mult îmbunătățite, apărute între timp: cremă colorantă, la fel ca aceasta, dar cu rol ușor nuanțator, bronzant; fluid mai lejer Aquafluide – poate acesta are o formulă și mai ușoară, ca o loțiune de față mai degrabă, potrivită și celor cu ten mai gras.

Crema cu protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+: ingrediente

Lista de ingrediente a acestei creme de protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+ arată așa:

Aqua/water/eau, Dicaprylyl Carbonate, Octocrylene, Methylene Bis-benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [nano], Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cyclopentasiloxane, C20-22 Alkyl Phosphate, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Ectoin, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, C20-22 Alcohols, Decyl Glucoside, Cyclohexasiloxane, Hydroxyethyl Acrylate/ Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Pentylene Glycol, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Citric Acid, Caprylic/capric Triglyceride, Sodium Hydroxide, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Chlorphenesin. [bi543]

Ingrediente active pentru protecția solară / Filtre: Octocrylene (UVB/ Shortwave UVA), Tinosorb M (UVA/UVB) , Avobenzone (UVA), Tinosorb S (UVA/UVB), Bisoctrizole (UVA/UVB).

Crema de față pentru protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+_pentru piele sensibilă_ cum este

Conține, așadar, filtre mai noi, superioare, care sunt fotostabile. Nu conține parfum sau parabeni, ceea ce o face ideală ca formulă pentru cei cu tenul sensibil. E, oricum, o formulă hipoalergenică și non-comedogenică.

Pe mine nu m-a iritat absolut deloc și nici nu mi-a produs vreo izbucnire locală pe piele, precum coșuri etc. Nu am simțit decât pelicula aceea de cremă mai densă, cum sunt acestea cu protecție solară, nițel mai grase/groase.

Miroase doar ca un simplu cosmetic cu protecție solară.

Concluzii pentru crema cu protecție solară Bioderma Photoderm Max SPF 50+

Dacă ar fi să-i acord niște bile albe, pentru această cremă de față cu protecție solară aș opta pentru:

  • protecție foarte ridicată UVB & UVA
  • se distribuie și glisează ușor pe piele
  • conferă un finish delicat, lasă pielea moale
  • potrivită pentru piele sensibilă
  • se absoarbe foarte bine în piele, inclusiv în cazul tenului foarte uscat
  • nu are efecte precum acneea, coșuri ocazionale; nu irită deloc pielea.

Totuși aș putea să-i dau și câteva bile negre pentru:

  • arată destul de gras, uneori cu aspect lucios și „înrourat” și ia o vreme să se absoarbă în piele (în cazul tenului gras).
  • în funcție de ce alte produse de îngrijire a pielii utilizezi în prealabil, poate deveni tot mai grasă pe față și oferă senzația de lipicios.
  • lasă o ușoară dâră albă, ca orice produs de plajă sub formă de cremă/loțiune, motiv pentru care trebuie masată mai mult și mai insistent în piele.

Chiar dacă nu e chiar potrivită perfect, cu utilizare zilnică, pentru pielea mai grasă, din cauza efectului lucios pe care îl are, chiar îmi place acest produs pentru protecție solară. Pe plajă e ideal!

Nu mi-a iritat deloc pielea, mai ales care devine sensibilă vara, nu mi-a provocat coșuri. Oferă un spectru grozav, larg, de protecție.

Acel nivel de protecție UVA este minunat! Puternic, protejează bine chiar și în plin soare, pe plajă. Totuși dacă vrei să aplici fond de ten peste el, simt că ar fi puțin cam prea mult.

Cei cu tonuri de piele mai închise la culoare ar trebui să fie atenți puțin la dâra aceea ușoară, albă, pe care o lasă, ca mai toate produsele de plajă sub formă de cremă. Sau își pot alege din formulele mai actuale, existente în prezent pe piață, cu o tentă ușor nuanțatoare, în nuanțe și mai închise.

Și, în general, aș recomanda-o mai ales celor cu ten uscat sau mixt. Poate așa, o poți folosi și ca SPF uzual, fără a avea vreo problemă să aplici apoi machiaj peste ea.

În ansamblu, sunt super încântată de această cremă de protecție solară și recomand Bioderma Photoderm MAX Cream SPF 50+. E mai scumpă decât produsele similare medium-end (vezi aici oferta actuală la varianta testată de mine – pentru pielea sensibilă). Dar să nu uităm că vorbim de dermatocosmetice deja, de la un brand cu atenție mereu la problemele și nevoile pielii: Bioderma.

Tu ai testat această cremă de protecție solară Biderma? Sau ce alte creme de față protectoare, cu SPF, folosești? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Experiența ta contează cel mai mult pentru noi.