Care este culoarea anului 2017 si ce simbolizează – verdele greenery.

Nu puteam avea prima postare de anul acesta fără să vorbim despre… culoarea anului 2017. Dacă anul trecut am avut două culori ale anului 2016, pastel:  una caldă și una rece, anul acesta, 2017, se va purta… verde, o singură culoare, așadar, dar nu orice nuanță de verde, ci una care să combine atât tonuri calde, cât și unele reci. Hai să vedem despre ce-i vorba. 😉

Culoarea anului 2017 – greenery – intre verde și galben

Ca în fiecare an, Institutul Pantone a ales o culoare reprezentativă pentru anul nou ce urmează să vină. Anul acesta a venit rândul verdelui, așadar în 2017 vom purta verde, dar nu orice fel de verde, ci… verde greenery. Sună puțin pleonastic, știu, dar e vorba de greenery, de fapt. S-ar traduce prin… verzui, un verde crud de iarbă „încălzit” cu puțin galben. Cam așa cum e verdele lime, culoarea lămâii verzi.

Prin urmare, culoarea anului 2017, verdele greenery va fi o culoare fresh, între verde și galben. E nuanța verdelui care prinde viață primăvara, când natura renaște și încep să apară mugurii și frunzulițele de flori. Deci culoarea acestui an ne întoarce mai mult spre natură, spre viață. Înseamnă oxigen, prospețime, viață, opulența naturii. Și, oriunde ne-am uita, nu avem cum să nu observăm această nuanță de verde. E prezentă parcă dintotdeauna în viața noastră cotidiană, ceea ce o face foarte versatilă și foarte ușor de găsit, purtat.

S-a speculat lunile trecute cum că noua culoare a anului 2017 va fi verdele kale (asemănător verdelui închis al pădurii, al mușchiului verde) – denumirea vine de la varza kale (un simplu search pe google îți va arăta că e vorba de aceeași nuanță cu varza kale). Well, nu e complet greșit, căci și aceasta va fi una dintre culorile anului 2017, mai precis în perioada primăverii 2017 și cu precădere în modă. Deja se poartă o altă nuanță de verde pământiu – verdele kaki / military. 🙂

culoarea-anului-2017-greenery-in-moda

Greenery – culoarea anului 2017 este versatilă și plină de vitalitate

Dar, că tot vine vorba, nu te gândi neapărat că verdele greenery merită ales doar în materie de modă și, eventual, make-up, ci ia-l în considerare și pentru amenajările interioare, unde, combinat cu alte culori mai neutre, aduce un suflu fresh și nou casei tale.

culoarea-anului-2017-in-amenajarea-casei
Ai zice că fiind vorba de verde, va fi foarte greu de combinat noua culoare a anului, însă nu e chiar cazul să-ți faci griji. Cum spuneam, are atât tonuri calde, cât și tonuri reci de culoare, ceea ce îți va lărgi puțin sortimentul de culori cu care îl poți îmbina.

Pe lângă non-culori, alb, negru și gri, cu care arată excelent, greenery – noua culoare a anului 2017 – poate fi combinată, spun specialiștii, cu alte culori vii (corai, fuchsia deschis, mov lila, albastru marin, mov simplu, galben, portocaliu, albastru aprins, roz deschi, turcoaz, galben pal etc.), dar și cu nuanțe de pământ și naturale, sobre, ca: verde închis, nuanțe de marouri, nude, bej, cărămiziu, mahogany, mov prună, kaki, roz pudră, alb gălbui, galben muștar, albastru închis, griuri ș.a. Se potrivește perfect și cu pasteluri de diferite culori, printre care și culorile anului trecut, roz cuarț și bleu serenity.

Alege și tu verdele lime anul acesta și nu numai că vei fi în ton cu tendințele, dar te vei umple instant de vitalitate. 🙂