Institutul Culorilor Pantone a anunțat că nuanța anului 2020 este Classic Blue, o culoare stilată care inspiră calm și încredere.

Ca la fiecare final de an, Pantone anunță culoarea anului viitor, iar de data aceasta ne așteaptă un an plin de… serenitate, precum albastrul. Culoarea anului 2020 e chiar Classic Blue și aduce stilul odată cu ea.

E o culoare a conexiunii și acest ton de albastru rezistent subliniază dorința noastră pentru o bază stabilă pe care să construim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră.

Ce reprezintă Classic Blue – culoarea anului 2020?

Acest albastru de la Pantone e o nuanță timeless – va rezista veacurilor și va fi mereu la modă. Nu degeaba e numită „Classic”. În plus, Classic Blue e elegant prin simplitatea sa.

Sugestiv ca cerul la amurg, calitățile liniștitoare ale acestei culori PANTONE 19-4052 Classic Blue, care chiar îți provoacă gândirea, evidențiază dorința noastră pentru o bază sigură și stabilă pe care să clădim tot ce urmează să vină în anii viitori.

Imprimat în psihicul nostru drept o culoare liniștitoare, PANTONE 19-4052 Classic Blue aduce un sentiment de pace și liniște spiritului uman, oferind refugiu.

Ajutând în concentrare și aducând claritate ca de laser, PANTONE 19-4052 Classic Blue ne recentrează gândurile. O nuanță de albastru a reflecției, Classic Blue favorizează rezistența.

Cum tehnologia continuă să evolueze înaintea capacității umane de a le prelucra pe toate, e lesne de înțeles de ce gravităm în jurul culorilor care sunt „oneste” și oferă sentimentul protecției. Deloc agresiv și ușor de relaționat cu el, acest ton de albastru e de încredere, te poți baza pe el în multiple combinații și se angajează în interacțiuni relaxante.

Asociat și cu ideea de întoarcere a unei noi zile, acest favorit universal este îmbrățișat de către multe persoane drept o culoare a confortului.

„Trăim în timpuri care necesită încredere și credință. Este chiar acest tip de constanță și încredere pe care Classic Blue o transmite, o nuanță de albastru solid și de încredere pe care te poți baza. Evocă cerul infinit și vast și ne încurajează să privim dincolo de lucrurile evidente, pentru a ne extinde gândirea. Classic Blue ne provoacă să gândim mai în profunzime, să ne mărim perspectivele de gândire și să ne deschidem în comunicare”, declară Leatrice Eiseman, Executive Director al Pantone Color Institute.

Să nu uităm că Classic Blue este și culoarea denimului, a blugilor mult purtați și adorați.

Cum se alege culoarea anului?

De peste 20 de ani, culoarea anului Pantone a influențat dezvoltarea de produse și deciziile de cumpărare în multiple industrii, printre care moda, mobilierul, designul industrial, precum și în ambalajele de produse și designul grafic.

Procesul de selecție a culorii anului la Pantone necesită multă considerație, gândire și analiză a trendurilor. Ca să ajungă la selectarea sa în fiecare an, experții în culoare Pantone de la Pantone Color Institute cutreieră lumea în căutarea influențelor noii culori.

Acest lucru poate implica industria de divertisment, producția de film, colecțiile de artă în conexiune cu călătoriile, noi artiști, mode, toare ariile designului, destinații de călătorie populare, precum și noi stiluri de viață și condiții socio-economice.

Influențele în alegerea culorii anului pot de asemenea să derive din noi tehnologii, materiale, texturi și efecte care impactează culoarea, platforme relevante de social media și chiar evenimente de sport care urmează și care captează atenția lumii întregi.

Pantone Color Institute reprezintă unitatea de business din cadrul Pantone care aduce în atenție culorile sezoniere de top de pe podiumurile de modă, realizează previziuni privind trendurile globale în cromatică, dar și oferă consultanță pentru companii în ceea ce privește culoarea produselor și a identității vizuale a brandului.

Prin intermediul forecasturilor de trenduri sezoniere, psihologiei culorilor și consultării culorilor, Pantone Color Institute se aliază cu branduri globale pentru a livra eficient puterea, psihologia și emoția culorilor în strategia lor de design.

Tu ce părere ai despre Classic Blue – culoarea anului 2020? Scrie-ne în secțiunea comentarii din josul paginii. Opinia ta contează foarte mult pentru noi. 😉

Sursă foto: pantone.com