Cum să te fardezi la ochi în funcție de culorile hainelor și bijuteriilor ori în funcție de nuanța pielii. Lecție de machiaj despre asortarea culorilor fardului de pleoape la culorile bijuteriilor și ale accesoriilor sau hainelor.

Până acum, lecțiile de machiaj ne-au învățat să ne analizăm cu atenție fiecare trăsătură a feței (lecția 1 și 2) și am intrat cu seriozitate în studiul culorilor (lecția 3 despre culorile primare/secundare; despre culorile complementare). În lecția trecută, am aflat cum se face deosebirea între culorile calde și cele reci și care sunt nuanțele care ne pun cel mai bine în evidență ochii, tenul și părul (lecția 5 de machiaj).

Dar știai că adesea culorile de machiaj se aleg și în funcție de bijuteriile pe care le porți? Așadar, într-adevăr, alegerea make-up-ului depinde și de hainele, dar mai ales de bijuteriile pe care le purtăm (acestea din urmă fiind cele care ies cel mai mult în evidență la nivelul feței, înaintea hainelor). Hai să descoperim împreună ce culori de haine și accesorii ni se potrivesc cel mai bine!

Chiar dacă nu te-ai fi gândit vreodată că bijuteriile au și ele un cuvânt de spus în alegerea culorilor de make-up, probabil ai observat și tu că dacă preferi bijuterii din argint sau gablonțuri argintii, ți se potrivesc mai mult machiajele în culori reci. Așadar, ar trebui să alegi tonuri de albastru, verde, mov, viole sau fuchsia. Însă dacă ești o „golden babe” în privința accesoriilor, mizează pe culori calde precum oranj, bordo, marouri, bej sau chiar auriu.

machiaj de ochi in culori reci

În ce culori ar trebui să mă îmbrac?

Ce-i mai potrivit pentru mine, albul sau negrul? Hmmm, păi negrul e pentru tine dacă ai o pigmentație a pielii mai rece; în caz contrar, alege albul.

Partea cea mai bună în ceea ce privește codul culorilor este că poți purta orice nuanță și nu dai greș atâta vreme cât o adaptezi la „nevoile” tale. Pentru a ști când și cum să le porți, trebuie să le grupezi: culorile reci sunt mai elegante și mai sofisticate, iar cele calde sunt mai diafane și mai romantice.

Trebuie să știi că nicio culoare nu este interzisă nimănui. 🙂 Spre exemplu, negrul e non-culoare, dar, dacă tot am adus vorba de el, într-o nuanță intensă, precum abanosul, este mai potrivit persoanelor cu o pigmentație rece, iar într-un ton deschis de gri este recomandat este recomandat mai degrabă celor cu pielea și părul în culori calde. La fel și albul, și el o nonculoare; când e ca laptele, se potrivește celor cu pigmentație rece; când albul e ca untul, merge clar celor cu pigmentație caldă.

În ce culori să mă fardez?

Hai să ne întoarcem acum un pic la roata culorilor. Avem, pe de o parte, roșu, oranj și galben, culori calde, deci pentru un machiaj warm, și, pe de altă parte, violet, albastru, verde, culori reci deci pentru un machiaj cool. Dar cum fiecare dintre culori cunoaște și tonuri reci și calde, nu va mai trebui să-ți pui nicio interdicție: te poți bucura deci de tot curcubeul. 🙂 Mai ales dacă asortezi nuanța fardului la culorile îmbrăcămintei alese și a bijuteriilor. 😉 De exemplu, dacă ești o blondină, nu te vei machia la ochi cu un bleumarin tăios, ci vei opta pentru o nuanță mai dulce și caldă de albastru – amestecată cu ceva tonuri calde, precum aqua sau un fard cu reflexe calde de galben/auriu, precum acela desprins din pana de păun. Dacă ești o albă-ca-zăpada și ții morțiș să te fardezi cu oranj, n-ai decât, dar caută un oranj cu reflexe albăstrui.

culoarea fardului in functie de pigmentatia pielii

Acum ești expertă în culori. Fugi și cumpără-ți cele mai potrivite culori de make-up. Vei ști cu siguranță să le alegi acum pe cele care te avantajează cu adevărat. Sau, și mai bine, alege o trusă de farduri de ochi cu nuanțe complete, din fiecare culoare a curcubeului – precum aceasta. 😉