Ai un eveniment important în viața ta? Trebuie să participi la un botez, nuntă, cununie civilă și ai optat pentru o rochie roșie festivă? Mai rămâne să vezi cum te machiezi pentru această ocazie, ca să se potrivească de minune cu ținuta ta în roșu.
Dacă nu știi care e machiajul potrivit pentru o ținută în roșu, stai liniștită, noi suntem aici ca să te ajutăm, ca de obicei.

Sigur ai o rochie de ocazie roșie elegantă, pe care o ții pentru evenimente speciale din viața ta, dar ești puțin confuză cu privire la ce tip de machiaj să alegi pentru o astfel de ținută.

Nu te preocupa, ni se întâmplă cam tuturor – machiajul e adesea una dintre marile „dureri” ale complicăciunilor legate de ten, pentru majoritatea femeilor.

Într-adevăr, sunt multe stiliste și makeup artiști la care putem apela în astfel de situații, ca să ne sfătuiască inclusiv în alegerea machiajului potrivit pentru ocazia specială și să ne scoată din impas într-o manieră punctuală, profesionistă.  Însă problema persistă: nu mereu când avem un eveniment – sau nu neapărat – putem apela la experți pentru alegerea machiajului potrivit.

Așa că, pentru astfel de situații, cel mai bine este să începi să înveți anumite trucuri & tips pentru a putea să te machiezi ca un profesionist pentru o anume ocazie care ar putea apărea.

Așadar, uite că pe blogul nostru găsești și specialiști care te pot ajuta cu sfaturi de machiaj ce se pot dovedi cu adevărat utile, ca și azi. 🙂 Eu a trebuit să fac cursuri de makeup până să ajung la a vă oferi și vouă astfel de informații de bază în machiaj.

Iată mai jos, deci, unul dintre tutorialele mele de machiaj.

Machiajul ochilor potrivit pentru o rochie roșie

În cazul combinării machiajului ochilor cu o rochie roșie în versiunea sa cea mai clasică, ca să spunem așa, ar trebui să alegi un machiaj al ochilor în tonuri străvezii, pământii, ca de argilă, în ceea ce cunoaștem ca smoky eyes.

Cele mai adecvate nuanțe pe care le-aș alege aici sunt: cele spre negru și tonurile cafenii.

Ceea ce căutăm cu o astfel de combinație de machiaj și culoare de rochie este ca întreaga ta privire să aibă un impact puternic, întrucât tonalitățile de culoare de care spun și mai sus accentuează  expresivitatea și obțin o privire mult mai intensă.

Apoi, mai poți opta pentru celebra codiță în genul clasicului cat-eye, cu tuș negru.

Aceasta ar fi cea mai clasică opțiune atunci când vine vorba de combinarea rochiei roșii cu machiajul potrivit al ochilor, dar nu ezita să încerci și să optezi pentru opțiuni mai actuale și mai îndrăznețe, cum ar fi machiajul ochilor în argintiu, auriu, tonuri de cupru, rose gold sau chiar, de ce nu, să adăugi fard cu sclipici, pentru un retuș final mult mai izbitor și ieșit în evidență.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

❤️?❤️ maquillaje xpress para @lachicaunicornioo ???

O postare distribuită de Belmi – Makeup & Hair (@belmi.makeup) pe

Îți recomand și aceste lecții de machiaj în care îți vorbeam de:

Cum să îți machiezi buzele când te îmbraci în roșu

Cât privește alegerea machiajului potrivit pentru buze, care să se potrivească unei rochii roșii elegante, depinde în mare parte de eveniment în sine: dacă e de zi sau de noapte.

Dacă evenimentul este ziua, o bună opțiune este de a alege tonuri nude pentru machiajul buzelor, la o rochie roșie.

Acuma, fie vorba între noi, marea tonalitate de culori roșiatice ne oferă foarte multe opțiuni în materie de alegere a machiajului pentru buze. Inclusiv la o rochie roșie, că sunt ton pe ton, din punct de vedere cromatic.

Dacă nu vrem să trecem prea observate, putem opta să alegem tonuri de roșu mult mai suav sau de roz pentru buze.

Dacă, dimpotrivă, vrem să atragem și mai mult atenția, putem opta pentru un ton de roșu țipător, un roșu intens, care este excelent de adăugat lookului tău cu rochie roșie.

Apoi, dacă vrei un look mai modern, una dintre ultimele tendințe în privința machiajului buzelor este de a alege tonuri închise la culoare și puternice: un ruj în tonuri de roșu-închis și granat (purpuriu-vișiniu-prună) este o opțiune bună de urmat.

Pentru final, nu uita de machiajul buzelor cel mai în vogă: buze mate, care se tot poartă în ultimii ani. Buzele cu ruj mat îți pot conferi un touch diferențiator, prețios.

Machiajul potrivit al feței când te îmbraci în roșu

Am văzut ce tip de machiaj al ochilor și al buzelor să alegem pentru o ținută în roșu. Acum hai să vedem cum aplicăm machiajul feței.
Machiajul feței și cum să-l aplici, în mare parte, depinde de cum suntem noi ca ton al pielii: brunete – în păr și piele – sau, din contră, blonde, cu piele foarte deschisă, clară – păr blond sau roșcat ori foarte deschis, oricum.

Machiajul feței pentru tipul brunet de piele

Dacă ești brunetă sau tonul părului tău este de culoare închisă, cel mai obișnuit și indicat este să îți aduci aceste caracteristici în față, să le accentuezi.
Renunță la machiajul în tonuri deschise și optează pentru un machiaj în tonuri mai întunecate, ca și tenul tău.

Machiajul feței pentru cele care au piele deschisă la culoare

Dacă pielea ta este deschisă la culoare sau mai albă, nu ar trebui să alegi una din opțiunile anterioare când vine vorba de machiajul feței.
În cazul în care vrei să ai în continuare o piele deschisă la culoare, cea mai bună opțiune este să alegi un makeup bronzant în tonuri rozalii, iar acestea să aibă reflexe care să marcheze obrajii mai bine.
Dacă și pielea și părul tău sunt deschise, cea mai bună modalitate de a arăta super senzual și feminin atunci când porți o rochie roșie este să alegi câteva nuanțe de roz sau pastel în machiajul tenului și să le combini cu un ruj romantic, cum ar fi unul în roz foarte deschis cu un pic de luciu, ceva ușor glossy. 😉
Depinde și de culoarea ochilor, poți merge și pe roșu pe buze.
cum alegi machiajul potrivit pentru piele deschisă la culoare și blonde când porți roșu
Găsești foarte multe alte sugestii de machiaj, în general, e blogul nostru și în lecțiile de machiaj. Ține-te de lecțiile de machiaj despre teorii ale culorilor, cel mai mult. Te vor ajuta în adaptarea machiajului potrivit la orice tip de outfit bazat pe o anume culoare. 😉
Ce părere ai? Sper să te ajute astfel de materiale. 🙂 Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii tu cum te machiezi potrivit la o rochie roșie. Părerile tale contează cel mai mult pentru noi aici. 😉