Cum alegem nuanța porivită de roz a luciului de buze/ruj de buze, în funcție de nuanța pielii noastre, de culoarea tenului nostru? Ce nuanță de roz mi se potrivește cel mai bine pentru buze? Ce nuanță de roz să aleg pentru buze?

Rujul sau luciul de buze roz reprezintă unul dintre produsele de buze cele mai utilizate în make up. Rozul este nuanta cea mai folosita dintre culorile de machiaj al buzelor. În ultimele lectii de machiaj am pus accent si pe alegerea nuantelor potrivite de culori in machiaj in functie de nuanta tipului tau de ten, de exemplu, in lectia 5 de make up: culorile de machiaj potrivite, pe care o poti urmari aici.

Recunosc că și eu fac ce fac și ajung la roz când vine vorba de buze: nude sau pal, de cele mai multe ori. Mi se pare cea mai la îndemână și naturală nuanță pentru folosit la nivelul buzelor. Dar rujurile și luciurile de buze roz vin într-o multitudine de nuanțe și nu tot timpul știm să alegem exact tonul de roz potrivit culorii pielii noastre. O singură mișcare greșită în alegerea nuanței și poți arăta ca și cum tocmai ai supt o acadea de cireșe sau o înghețată roz, precum copiii din parcul de distracții. 😛  Așa că astăzi vă explic, pe scurt, ce nuanțe de roz pe buze se potrivesc nuanței tale de ten. Iată, așadar, câteva sfaturi utile în vederea alegerii nuanței drăgălașe de roz pentru buze care să meargă cu nuanța ta de ten. 😉

Nuanța perfectă de ruj/luciu de buze roz pentru entru o piele deschisă la culoare

Dacă de regulă îți descrii nuanța tenului tău ca fiind pală sau deschisă la culoare, ca porțelanul, make-up artiștii te sfătuiesc să îți alegi o nuanță de ruj sau luciu de buze fie mai clară în pigment, fie mai moale și mai transparentă, cât mai naturală. Fiind vorba de culoare și tip de roz, e bine să alegi o nuanță de roz mai peachy, adică un fel de roz somon/piersică – aceasta te va ajuta să îți neuralizezi unele subtonuri roșiatice pe care le mai poate prezenta pielea ta adesea. O altă variantă ar mai fi nuanțele de ruj petal pink, rose sau cu tentă liliachie (lila/lilac).

Roz de buze potrivit pentru nuanța de piele de culoare medie

Dacă ai un ton de piele de culoare medie, măslinie, ești o norocoasă: poți să porți pe buze cam orice nuanță de roz dorești. 🙂 Încearcă să eviți doar nuanțele de roz cu tente de albăstrui (spre violet), care au tendința să te facă să pari mai… „spălăcită”. În schimb, optează pentru o nuanță de roz tip watermelon, senzuală sau pentru un roz nude, pentru un look mai natural. Mergi la sigur și cu nuanțele intense de roz care au un ton de caramel sau maroniu în pigmenții lor.

Rujul/Luciul de buze – nuanța potrivită de roz pentru pielea închisă la culoare

Nuanțele de roz îndrăzneț, luminos și viu sunt cele care completează cel mai bine un ten de culoare închisă. Dacă vrei să arăți cât mai seducătoare, alege orice nuanță din familia magenta care dă înspre fuchsia. Dacă vrei să creezi iluzia de piele deschisă la culoare cu un ton, poți miza pe nuanțe de roz mai deschis, spre mov. Doar să eviți nuanțele de roz prăfuit sau neutre, căci te vor face să pari pală și „ștearsă”.

Gloss de buze tip creion nuante de roz LOREAL GLAM SHINE BALMY GLOSS

Care e nuanța ta preferată de roz pentru buze? Și care e cea care ți se potrivește cel mai mult? Scrie-ne în comentarii!