Marie Kondo e noua revelație în materie de organizare a garderobei și a casei, în general. Cu câteva reguli simple, obții spațiul mult dorit în dulap în câțiva pași.

„Tidying Up with Marie Kondo” este o emisiune pe Netflix care te ajută să îți organizezi garderoba, dar și casa, după metoda japoneză proprie a lui Marie Kondo.

Am învățat multe de acolo și, pe măsură ce urmăream câte un episod, mai puneam în aplicare pentru dulapul meu câte o metodă de împachetare a hainelor, de depozitare a lucrurilor. Și m-a ajutat mult!

Cum am descoperit metoda Konmari utilă pentru organizarea garderobei?

Așa că am zis să vă dau și vouă câteva informații despre această metodă utilă de organizare a hainelor.

Și cred că cel mai ușor e să vă arăt acest video, ca să prindeți esența!

Clipul merge foarte repede, așa că s-ar putea să fie nevoie să te uiți la el de mai multe ori.

Cum am observat mania pentru Marie Kondo și nu știam cine era, am crezut că o să aflu dacă mă uit la emisiune puțin. Dar înainte am descoperit acest videoclip, de unde afli câteva sfaturi de bază despre organizare în casă de la Marie Kondo.

Cum aplicăm sfaturile de bază ale metodei Marie Kondo pentru organizarea garderobei?

Toate sfaturile de organizare privind această metodă, denumită Konmari, sunt simple, intuitive, și te-ai fi întrebat cum de nu te-ai gândit mai demult la ele.

Dar uite că da, era nevoie de o astfel de tendință și chiar emisiune, ca să ne mai gândim că lucrurile mari se fac, iată, tot cu metode simple. Și chiar face o schimbare majoră în garderoba ta inclusiv această metodă Konmari!

Hai să vedem însă cum să urmăm, în câțiva pași simpli, această minune de metodă, simplu, după pașii subliniați chiar în genericul publicitar al emisiunii:

  1. Pune toate hainele într-o grămadă.
  2. Organizează-le după dimensiune, împăturiți-le pe verticală și așază-le așa în sertare.
  3. Pune-le împăturite astfel în dulap și în față lasă-le pe cele pe care le utilizezi cel mai mult.

Totul trebuie să-ți aducă sclipiri de bucurie ca să fie păstrat. Nu te bucură pe deplin? Aruncă!

Roagă-te și meditează înainte de a te apuca de ordine și curățenie în casă! Îi mulțumești astfel casei pentru acoperișul deasupra capului și protecția pe care ți-o oferă.

Spor la treabă! 😉

Sursă foto front page: flickr / RISE