Cum îți ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești din nou și cum poți să previi albirea prematură a părului: avem câteva trucuri & sfaturi utile de mascare a firelor albe de păr. Tu le știai? Cum acoperi firele de păr albe de obicei?

De regulă, primele fire albe de păr apar după 30 de ani. Dacă ai fire albe mai devreme de 30 de ani, aceasta ar putea fi considerată o albire prematură. Cea mai rapidă metodă de a scăpa de aceste fire albe e să ne vopsim părul. Dar din păcate, în câteva săptămâni, rădăcinile vor crește și firele albe vor apărea din nou.

În acest articol, am să îți vorbesc despre metodele care te vor ajuta să-ți ascunzi firele de păr albe fără să fii nevoită să mergi la un salon de coafură prea des.

Am strâns, de asemenea, și câteva trucuri ce țin de prevenirea albirii părului.

Melanina este pigmentul responsabil și de culoarea părului nostru. Este produsă în celulele speciale cunoscute sub numele de melanocite. Începem să avem părul alb în momentul în care producția de melanină se oprește. În general, se întâmplă din cauza îmbătrânirii sau din cauza predispoziției genetice. Un stil de viață nesănătos poate să accelereze acest proces.

Desparte-ți părul în mod diferit când îl aranjezi ca să maschezi firele de păr albe

De obicei, avem păr alb la tâmple și pe o parte. Deci s-ar putea să fie suficient să schimbi felul în care îți desparți părul ca să îți acoperi firele albe.

Poartă-ți cărarea pe partea stângă sau pe dreapta. Dacă vrei să fii mai creativă, poți alege să-ți faci o parte din cărare în zigzag – folosește un spray de păr, gel sau spumă ca să-l păstrezi la locul lui.

Împletituri pentru a ascunde firele de păr albe

Dacă părul tău e lung, poți să îți acoperi firele albe folosindu-te de împletituri (dar o împletitură clasică nu va ajuta aici). Va trebui să-ți petreci mai mult timp și să depui mai mult efort ca să creezi o împletitură voluminoasă.

De asemenea, îți recomand să încerci mai multe stiluri provocatoare de coafuri cu împletituri – te  pot ajuta să-ți ascunzi firele albe.

Poartă accesorii de cap și păr ca să maschezi firele albe!

Poți să porți accesorii diferite de cap dacă nu îți plac împletiturile sau ai păr scurt. Coronițe, bentițe, ace de păr, agrafe și așa mai departe, ele te vor ajuta în a-ți acoperi firele albe și te vor ajuta să ai un aspect modern.

De asemenea, ai putea încerca o pălărie. De exemplu, beretele sunt la apogeul popularității toamna aceasta. Desigur, această metodă de acoperire nu va fi utilă dacă plănuiești să nu îți petreci timpul afară prea mult.

Coafuri cu păr voluminos ca să ascunzi din firele albe

Părul voluminos ajută în problema cu firele albe. Trebuie doar să creezi volum la rădăcini și să-ți faci bucle.

Buclele îți vor face părul să pară și mai voluminos și îți vor ascunde părul alb.

Folosește un spray de nuanțare pentru a acoperi din rădăcini și firele albe

Cel mai eficient mod de a ascunde firele albe este folosirea unor produse de nuanțare.

Ele nu-ți schimbă culoarea părului pentru un timp mai lung, dacă e să le comparăm cu vopseaua de păr, dar chiar ne ajută să arătăm mai bine atunci când nu avem timp deloc.

O altă soluție este un spray de vopsire la rădăcini (dacă ești vopsită pe păr, dar ți-a crescut deja și se observă părul alb) sau doar pe șuvițele cu fire albe. De exemplu, spray-ul pentru acoperirea rădăcinilor crescute și a firelor de păr albe Magic Touch de la L’Oreal Paris este o soluție foarte bună și rapidă ca să nu te mai vopsești din nou.

Cum poți preveni apariția firelor albe și ce nu ar trebui să-i facem niciodată părului nostru

Nu-ți rupe firele albe! Ideea e că, atunci când ne smulgem firele, ne distrugem foliculii. În cele din urmă, aceste fire se vor opri din creștere și vei rămâne cu părți chele care sunt mult mai neplăcute și pe care e mult mai greu să le ascunzi.

Pentru a preveni albirea prematură, trebuie să iei în considerare stilul tău de viață și obiceiurile pe care le ai. Renunță la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul.

Mulți oameni cred că firele albe apar din cauza stresului. Oamenii de știință nu au descoperit  nicio teorie care să demonstreze asta. Dar stresul afectează tot corpul într-un mod foarte rău, deci e recomandat să îți păstrezi calmul și să nu te mai îngrijorezi pentru orice.

Tu cum te împaci cu firele albe? Știi câteva trucuri utile ca să le maschezi?