Stil propriu: cum ți-l formezi ca să fii mulțumită și să arăți bine și cum să-ți creezi o garderobă specifică stilului personal.

Felul în care te îmbraci, felul în care arăţi, felul în care ţi-ai aranjat propria cameră spune ceva despre tine şi despre stilul tău. Dacă încă nu ai reuşit să-ţi descoperi stilul, nu-i nimic, poţi învăţa cum se ajunge aici.

Iată câteva reguli care îţi vor fi de mare folos. Poți citi și articolul despre cum să-ți păstrezi un stil propriu și personal indiferent de modă și tendințe. Pentru că e greu când tentația e să îți achiziționezi mai mult chestii în tendințe, dar care nu ți se potrivesc.

Cunoaşte-te

Gândeşte-te la ce îţi place să îmbraci şi ce nu, la ce arată bine pe tine şi ce nu. Poartă doar haine care îţi pun în evidenţă părţile frumoase şi care reuşesc să ascundă părţile mai puţin plăcute.

Evaluează-ţi garderoba și vezi ce mai are nevoie

Verifică ce ai în dulap şi renunţă la ce nu mai poţi purta sau ce e foarte greu de accesorizat. Creează-ți o garderobă capsulă cu piese basic din stilul propriu.

Arată curaj

Te poţi plictisi foarte repede de o ţinută, iar dacă îţi distrugi puţin ritmul, sigur reuşeşti să fii mulţumită cu tine şi ceea ce porţi. Combină haine clasice cu accesorii neobişnuite, accesorii mari.

cercei candelabru cu franjuri chandelier

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3731319 target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe detalii și preț aici.[/button]

Notează detaliile care îţi plac

Analizează fiecare haină pe care o ai şi notează ce anume îţi place la ea: culoarea, materialul, detaliile, aplicaţiile. În felul aceste îţi va fi foarte uşor de fiecare dată când mergi la cumpărături şi nu vei mai pierde atât de mult timp.

haine roz de firma

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3731397 target=blank icon=heart-2]Vezi și alte haine de firmă de culoare roz nude pentru un stil propriu.[/button]

Inspiră-te doar pentru ca în final să-ți definești un stil propriu

Influenţe există la fiecare pas, pe stradă, în reviste, la oamenii pe care îi vezi în fiecare zi. Observă cu atenţie de ce unele persoane arată foarte bine în hainele pe care le poartă, iar altele arată ridicol. Concluziile tale te vor ajuta în formarea propriului stil.

Cere o părere

Atunci când întâmpini probleme, cere părerea cuiva. Întreabă o prietenă ale cărei ţinute le admiri, cere sfaturi şi ţine cont de tot ce ţi se oferă.

Fii precaută

Ai nevoie de o garderobă de bază, adică o garderobă capsulă de care vă mai spuneam acum câteva zile. Alege o culoare de bază şi alte trei care să se potrivească foarte bine cu aceasta. De preferat ar fi să te bazezi pe o non-culoare. Atunci când mergi la cumpărături, aşează-te pe scaun fiind îmbrăcată în hainele pe care vrei să le cumperi. Dacă simţi că mai e puţin şi îţi plesneşte fermoarul sau că nasturii o vor lua la fugă, clar trebuie să renunţi la aceste articole vestimentare, pentru că nu te vei simţi niciodată bine cu ele.

bluze basic pentru un stil propriu bine definit

[button url=http://l.profitshare.ro/l/3731479 target=blank icon=star-full]Vezi aici mai multe bluze nteresante pentru fiecare stil în parte.[/button]

Pune accentul pe accesorii

Orice ţinută poate fi scoasă în evidenţă prin intermediul accesoriilor. Poartă bijuterii mari, pălării, eşarfe, accesorii pentru păr.

Renunţă la hainele pe care le-ai purtat doar de câteva ori

Dacă ai un dulap plin cu haine, dar de fiecare dată simţi că nu ai cu ce să te îmbraci, e timpul să renunţi la câte ceva. Sigur ai articole vestimentare pe care le-ai purtat doar o dată sau de două ori. E evident că nu le-ai purtat pentru că nu te-ai simţit bine în ele sau pentru că nu îţi plac chiar atât de mult precum ai crezut iniţial. Elimină hainele de genul acesta şi vei vedea că aşa vei avea mai mult spaţiu în propriul tău dulap.

Chiar şi atunci când îţi găseşti stilul nu trebuie neapărat să te limitezi doar la acesta, fii deschisă noilor influenţe. Încearcă să fii creativă, iar stilul tău îţi va completa personalitatea.