Află cum creezi o ținută potrivită și armonioasă indiferent de ocazie și cum asortezi hainele între ele, cum combini culorile într-un outfit! Am pregătit câteva sfaturi de bază.
Cu siguranţă ai văzut la multe persoane și în reviste ţinute care ţi-au plăcut foarte mult. Ai ajuns să te întrebi cum poţi să creezi un outfit perfect și puțin costisitor. Cum reuşesc alţii şi tu nu?
Vin aici cu câteva răspunsuri mai jos, astfel încât să înveți pașii esențiali în crearea unui outfit – de la simplu la complex, indiferent de ocazie.
❤️ Citește despre:
Cum începi să creezi o ținută potrivită și echilibrată
O ţinută se porneşte întotdeauna de la pantofi. Tipul de încălţăminte se alege în funcţie de eveniment. Fie că mergi la birou, la cumpărături sau la o petrecere, alegerea pantofilor îţi uşurează toată munca. Pantofii sunt cei care simplifică întotdeauna deciziile următoare cu privire la articolele vestimentare. 😉
Hainele și alte piese vestimentare pe care le vei alege în a face această ţinută armonioasă și potrivită ocaziei nu trebuie doar să se potrivească foarte bine cu pantofii. Ele trebuie să fie şi ceva în care te poţi mişca liberă, simţindu-te comod. Mărimea potrivită e un aspect important, la fel de mult contează şi materialul şi croiul care ţi se potriveşte pentru forma corpului tău.
De ce trebuie să ții cont pentru o ținută echilibrată cromatic
Secretul principal în realizarea un outfit armonios este cromatica. Tonurile şi nuanţele hainelor pe care le porţi trebuie să-ţi evidenţieze plăcut tenul, culoarea ochilor şi culoarea părului. Pentru alegerea culorilor potrivite în funcție de culoarea părului și a tenului tău, dar și pentru combinarea lor echilibrată, află mai multe și din lecțiile noastre de machiaj.
Cea mai întâlnită culoare este negrul. Nu spun că e rău să porţi haine într-o astfel de culoare, dar e mai bine să fie limitată folosirea negrului.
Explorează lumea culorilor! Culoarea este un efect vizual care rezultă din abilitatea ochiului de a distinge diferite lungimi de undă sau frecvenţă de lumină. Pentru a descrie o culoare, ai nevoie de următoarele caracteristici ce sunt desemnate pentru a identifica toate calităţile acesteia:
- Culoare pură: de exemplu, albastrul;
- Intensitate: ca idee, roşul are o intensitate puternică, dar dacă se adaugă o culoare închisă sau deschisă, intensitatea acestuia scade sau creşte;
- Grad de luminozitate: în orice culoare, e reprezentat prin umbre, tonuri şi nuanţe;
- Tonuri: combinația dintre culoarea pură şi un pic de gri va şterge din culoare;
- Nuanţe: mixul dintre culoarea pură şi alb va deschide culoarea respectivă;
- Umbre: combinația dintre culoarea pură şi negru va închide culoarea.
Cum asortezi culorile pentru un outfit armonios
Cum se asortează culorile? Multe persoane ştiu teoria culorilor, dar nu ştiu să o pună în practică. Culorile în armonie sunt acelea care sunt alăturate pe paleta de culori. Un outfit armonios poate fi constituit din roşu, portocaliu şi galben.
Albastrul este analog cu verdele şi violetul. Culorile analoge merg bine între ele atunci când au aceleaşi nuanţe deschise sau întunecate.
Culorile care se opun pe paletă sunt culori complementare. De exemplu, verdele este opusul roşului. Culorile calde sunt roşu, portocaliu, galben şi sunt asociate soarelui şi focului. Ele transmit căldură. Culorile reci sunt verdele, albastrul, violetul şi sunt asociate cerului şi apei.
Culorile neutre sunt alb, negru, gri, bleumarin şi bej. Culorile neutre au ca scop atragerea atenţiei asupra altor culori sau de a le stinge pe cele puternice.
Pentru a-ţi da seama ce culori ţi se potrivesc, stai în faţa oglinzii şi poartă alternativ albastrul şi roşul. Dacă îţi stă bine în roşu înseamnă că eşti o persoană cu subton cald, iar dacă îţi stă bine în albastru înseamnă că eşti o persoană cu subton rece.
Dacă porţi mai mult de o piesă vestimentară de aceeaşi culoare, asigură-te că sunt la fel sau sunt nuanţe complet diferite. O greşeală vestimentară destul de des întâlnită este aceasta: alegerea a două culori aproape la fel, dar nu prea. Reţine: corect e ca ele să fie la fel sau diferite.
Evită să te îmbraci cu prea multe culori pastelate, fiindcă poţi obţine un look prea copilăros. Alege să combini o culoare pastel cu una neutră. De exemplu, roz pal cu gri. Sau o culoare pastel cu o nuanţă mai închisă a aceleiaşi culori. De exemplu, un albastru-pal cu un albastru-închis.
Sper că ţi-am venit în ajutor cu toate aceste informaţii, iar data viitoare vei reuşi să alcătuieşti o ţinută cât se poate de armonioasă. 😉