Cum creezi un machiaj clasic cu „codiță” doar cu farduri de ochi: tutorial VIDEO cu instrucțiuni ca la carte, în paletă de culori maro și ciocolatiu – mai jos!

Machiajul clasic cu codiță sau stil „aripi” este în general adoptat adesea de către multe femei: e simplu și de efect, se potrivește în nenumărate ocazii și nici nu e greu de realizat. Îți trebuie doar puțină îndemânare și niște instrumente și farduri pe măsură.

Și ca să te descurci mai ușor, uite că am găsit un tutorial VIDEO care să te ajute să îl obții pas cu pas, mai ușor!

Smokey Winged-out Eye Makeup Tutorial on Musely.

  1. S-ar putea să ți se pară ciudat, dar să știi că sunt și make-up artiști care utilizează astfel de trucuri: ia două bucăți/benzi de scotch și plasează-le în dreptul pleoapei de sus transversal, astfel încât să creezi unghiurile necesare unor codițe sau „aripi”. Astfel, vei obține mult mai ușor și fără stres niște linii perfecte ale machiajului, cu codițe trasate impecabil, ca un profesionist.
  2. Ia o paletă de farduri în nuanțe maronii și nude, ciocolatii. Începe să fardezi pleoapa superioară a ochiului cu nuanțele cele mai deschise, ca atunci când ai încerca un smoky eye, trecând ușor și treptat la nuanțe din ce în ce mai închise. Este destul de important să ai și o trusă de pensule pentru ochi potrivite și să le utilizezi adecvat, ca în tutorialul video.
  3. Treptat, trecând din culoare mai închisă în alta și mai închisă, realizează linia ochilor superioară și pe cea inferioară – implicit, începe să conturezi și codița. Fii atentă și precisă.
  4. Cu o pensulă subțire, ia din culoarea negru a paletei sau dintr-un borcănel de tuș și trasează o linie fină superioară a ochilor, de fiecare parte, inclusiv codițele. Ai grijă să fie drepte și egale. Nu te grăbi! Acum poți dezlipi și benzile de scotch.
  5. Trasează pe linia conjunctivei creion dermatograf și vei obține un look și mai dramatic.
  6. Apoi, pe linia de sus a pleoapei inferioare, imediat sub conjunctivă, trasează o linie subțire cu același fard negru, doar până la jumătate / trei sferturi din ochi, începând dinspre coada ochiului. Mai poți accentua cu alte nuanțe de fard ciocolatii și caramel până în capătul ochiului. Iar în capătul interior al ochiului adaugă puțină nuanță super deschisă de nude / alb sidefat – cea mai deschisă din paleta de farduri.
  7. Poți adăuga, opțional, și gene false, dar e ok și dacă îți rimelezi ochii cu o mascara bună cu efect de gene false sau care să creeze volum.