Cum cureți bureții și pensulele de machiaj rapid și fără efort și cât de des se spală aplicatoarele de farduri și alte ustensile de aplicare a machiajului.

Dacă obișnuiești să te fardezi în mod regulat, atunci te confrunți destul de des cu necesitatea curățării ustensilelor de machiaj, în special a bureților pentru fond de ten, dar și a altor aplicatoare de machiaj și ustensile necesare în make up zilnic.

Am adunat mai jos câteva ponturi utile pentru o curățare cât mai facilă și eficientă a bureților și aplicatoarelor de produse de machiaj.

Cât de des trebuie să cureți pensulele, bureții și aplicatoarele de farduri?

O dată pe săptămână este indicat și este suficient să speli bureții cu care îți întinzi fondul de ten. Asta în cazul în care îi folosești zilnic.

Aplicatoarele au nevoie să fie spălate o dată la două săptămâni, iar pensulele și „pămătuful” de pudră, dezinfectate o dată pe lună. Atenție: aplicatoarele, pensulele, cât și pămătuful se pot deteriora foarte ușor dacă sunt spălate foarte des.

Cum să speli bureții pentru fond de ten, pensulele de machiaj și alte aplicatoare?

Pentru bureții pentru fond de ten, folosește apă călduță, amestecată cu puțin șampon sau gel de duș. Clătește-i bine cu apă rece și pune-i la uscat într-un loc aerisit.

Dacă vrei să cureți periuțele de rimel sau pensulele de tuș, atunci șterge-le și curăță-le în profunzime cu puțină vată înmuiată în alcool. Acesta distruge eventualele bacterii și dezinfectează.

cum sa cureti pensulele de machiaj