Ai cremă de mâini și pilă. S-ar putea chiar să ai un buffer pentru unghii și să folosești în mod regulat ulei de cuticule. Dar știai că întăritorul de unghii joacă și el un rol esențial în îngrijirea unghiilor? Citește mai departe pentru a descoperi cum funcționează întăritorul de unghii și de ce ar trebui să îl adaugi la rutina ta.

Întăritorul de unghii funcționează prin fortificarea și întărirea unghiilor naturale. Ele pot ajuta la exfoliere, descuamare, catifelare și subțiere. Combinând ingrediente precum keratina și biotina cu vitamine precum E și B12, întăritorul de unghii hrănește și susține creșterea sănătoasă a unghiilor tale naturale.

Ce e un întăritor de unghii?

Un întăritor de unghii este o substanță asemănătoare gelului, pe care o poți aplica pe unghii pentru a le consolida rezistența și durabilitatea naturală și pentru a preveni deteriorarea ulterioară în viitor.

Formulele variază între mărci, dar tind să fie infuzate cu proteine și vitamine pentru a sprijini unghiile să devină puternice, dure și rezistente la uzură.

Unghiile naturale sunt compuse din keratină, o proteină care se asigură că sunt robuste și suficient de puternice pentru a rezista la deteriorare.

Întăritoarele de unghii conțin proteine precum cheratina sau biotina și vitamine precum E și B12, pentru a hrăni și fortifica unghiile.

Așa cum ai folosi infuzia de cheratină pentru a-ți susține părul, la fel poți folosi un întăritor de unghii pentru a-ți susține unghiile.

Astfel, un întăritor de unghii tinde să conțină și substanțe chimice, deoarece acestea sunt cele mai responsabile pentru recuperarea și restabilirea rezistenței unghiilor tale naturale. Cele mai frecvente pe care le vei vedea includ nitroceluloza, acetatul de etil și acetatul de butil.

Nu folosi un întăritor de unghii care conține formaldehidă sau formol. Aceste ingrediente pot cauza o diferență pe termen scurt, dar pot avea drept rezultat ca unghiile tale să devină fragile și slabe în timp.

Nu confundați un întăritor de unghii cu un întăritor de unghii. Acesta din urmă este conceput ca un tratament pe termen scurt pentru unghiile moi, în timp ce un întăritor de unghii este conceput pentru a hrăni și condiționa unghiile pe termen lung, astfel încât să susțină creșterea unghiilor naturale puternice, rezistente la uzură.

Un întăritor de unghii poate fi folosit și preventiv, spre deosebire de un întăritor de unghii, care este mai mult un tratament de reparare rapidă.

Cum funcționează un întăritor de unghii?

Unghiile sunt făcute din cheratină, care este o proteină pe care organismul o produce în mod natural. O unghie sănătoasă trebuie să fie tare și puternică, dar și flexibilă și rezistentă la uzură.

Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru produce mai puțină cheratină, ceea ce poate, la rândul său, duce la unghii uscate, casante și exfoliate.

Întăritoarele de unghii pot fi formate dintr-o varietate de componente, dar cele mai comune includ cheratina, biotina și vitamine precum E și B12. Sunt concepute pentru a fortifica și întări unghiile, astfel încât să prevină și să atenueze efectele daunelor.

Întăritoarele de unghii tind să fie o peliculă flexibilă care oferă un strat protector unghiilor tale. Este un pic ca un strat superior sau ca un strat de bază pentru unghiile tale în ce privește textura și poate fi trecut pe unghii pentru a hrăni și condiționa placa unghiei, precum și pentru a preveni deteriorarea.

Formula va întări structura și rezistența unghiei, iar vitaminele adăugate pot ajuta la susținerea creșterii sănătoase a unghiilor.

Cine ar trebui să folosească întăritor de unghii?

Oricine poate folosi întăritor de unghii; poate fi folosit atât pentru cei cu unghii foarte deteriorate, exfoliate, dar și ca instrument preventiv pentru cei care doresc să evite fragilizarea unghiilor.

Poți folosi un întăritor de unghii în fiecare zi sau o dată la două zile, timp de la o săptămână ori la două săptămâni, pe unghiile deteriorate. După acest timp, ar trebui să începi să vezi o diferență.

Dacă utilizezi un întăritor preventiv, aplică-l o dată pe săptămână sau folosește-l ca strat de bază pentru manichiură.

De asemenea, poți combina un întăritor cu un balsam de unghii, care ajută unghiile deshidratate și fragile să rețină umezeala.

Întăritoarele de unghii pot distruge unghiile?

Întăritorul de unghii nu va distruge unghiile, deoarece e proiectat pentru a proteja și fortifica unghiile naturale care sunt slăbite, exfoliate și fragile.

Cu toate acestea, ca și în cazul oricărui produs folosit pe o perioadă lungă de timp, unghiile tale naturale vor începe să se obișnuiască cu întăritorul și se pot baza chiar pe el pentru a crește sănătos.

Prin urmare, poate fi necesar să utilizezi întăritorul de unghii în mod regulat, pentru a vedea rezultate consistente.

Poți să îndepărtezi întăritorul de unghii cu dizolvant pentru unghii?

Nu presupune că întăritorul de unghii se va desprinde sau se va curăța în mod natural – este conceput pentru a preveni exfolierea și descuamarea unghiilor naturale, până la urmă!

Dacă dorești să-ți îndepărtezi întăritorul de unghii, cel mai bine este să cumperi un produs special conceput pentru a face acest lucru.

Poți folosi un agent de îndepărtare a lacului de unghii, dar dacă acesta este o formulă intensă din punct de vedere chimic și conține multă acetonă, atunci agentul de îndepărtare va anula beneficiile întăritorului de unghii.

Dacă folosești un agent de îndepărtare a ojei pentru a elimina întăritorul de unghii, încearcă să optezi pentru unul care conține ingrediente naturale.

Tu folosești întăritor de unghii? Cu ce frecvență? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Sursă foto: Unsplash/Roman Kraft