Cum să te îmbraci în stilul lui Audrey Hepburn, să adopți lookul actriței ca să arăți ireproșabil, indiferent de ținută și ocazie? Inspiră-te din hainele și piesele vestimentare specifice casei de modă Givenchy, care i-a creat cele mai cunoscute ținute din filmele sale renumite.

Audrey Hepburn (născută Audrey Kathleen Ruston 4 mai 1929, Bruxelles, Belgia – 20 ianuarie 1993, Elveţia) a captivat publicul cu silueta sa fină, maniere aristocrate şi mişcări graţioase, care reprezentau nu numai un look nou, ci şi o imagine inedită a feminităţii. De asemenea, tunsoarea pixie şi gâtul ei de lebădă completau în mod fericit orice ţinută pe care aceasta o purta.

Look-ul ei în întregime original, precum şi hainele pe care Audrey Hepburn le îmbrăca îi accentuau mai degrabă corpul zvelt, în loc să creeze curbe false. Audrey a fost o combinaţie de glamour şi sofisticare cu inocenţă şi fragilitate. Ea a rămas ca o figură reprezentativă în moda anilor cincizeci şi şaizeci, eleganţa ei fiind şi azi o sursă de inspiraţie pentru multe femei.

Cum te poţi îmbrăca în stilul Audrey Hepburn

Bluza în dungi era una dintre piesele preferate ale actriţei Audrey Hepburn. O poţi purta cu o pereche de pantofi până la glezne şi un trench.

Audrey era îndrăgostită de piesele simple. Dacă vrei să ai un stil asemănător cu al ei, asigură-te că nu îţi lipseşte din garderobă puloverul negru. Puloverul pe gât a fost una dintre piesele preferate ale lui Audrey.

Înainte de Audrey Hepburn, carourile erau asociate cu Vestul Sălbatic. Însă ea le-a purtat cu încredere şi le-a transformat în unul dintre cele mai versatile imprimeuri.

Decolteul Sabrina impus prin Audrey Hepburn

Hubert Givenchy a creat ţinutele cunoscutei actriţe, ocupându-se de garderoba ei pentru filme ca Mic dejun la Tiffany (1961), Şarada (1964), Cum să furi un milion de dolari (1966).

cum să te îmbraci în stilul lui Audrey Hepburn decolteul Sabrina

Iată ce spune Givenchy despre momentul când a cunoscut-o pe Audrey Hepburn:

,,Am fost anunţat că domnişoara Hepburn venea să își aleagă hainele pentru noul ei film, Sabrina. M-am gândit că acest lucru este fantastic. Când uşa studioului s-a deschis, în prag se afla o femeie tânără, foarte subţire, foarte înaltă, cu ochi de căprioară, tunsă scurt. Audrey purta pantaloni sport, tricou, papuci şi o pălărie de gondolier cu panglică roşie pe care scria VENEZIA. Prima impresie atunci când am văzut-o a fost că în faţa mea se găsea un animal extrem de delicat.

Audrey avea ochi superbi şi era foarte subţire. I-am spus: <<Mademoiselle, mi-ar plăcea să te ajut, dar am foarte puţine croitorese şi tocmai lucrez la o nouă colecţie, nu am când să îţi fac haine.>> <<Nu-i nimic>>, mi-a răspuns ea, <<arată-mi ce ai deja în această colecţie.>> Audrey a probat mai multe rochii şi tot ce a încercat îi venea perfect. <<Este ceea ce am nevoie!>>. a exclamat ea.

Hepburn era genul de femeie care ştia exact ce vrea. Îşi cunoştea perfect trupul, cu tot ce o punea în valoare sau o dezavantaja. Mai târziu, am încercat să adaptez schiţele după dorinţele ei. De exemplu, ea a vrut o rochie de seară fără umeri pe care mi-a cerut să o modific în aşa fel încât să îi ascundă golurile dintre clavicule. Ceea ce a rezultat a devenit în cele din urmă un stil atât de popular încât l-am numit decolteul Sabrina, după fimul în care Audrey Hepburn a purtat această rochie.”

Little black dress sau micuța rochie neagră care trimite instant la iconul Audrey Hepburn

Audrey a fost dintotdeauna imaginea a ceea ce a rămas în istoria modei ca ,,little black dress”. Ea a lansat şi a făcut celebru acest articol vestimentar pe marele ecran, în filmul Mic dejun la Tiffany.

Rochia neagră Givenchy purtată de Audrey a fost vândută în 2006 cu peste 462.000 de lire sterline, cel mai mare preţ pentru o rochie dintr-un film.

cum să te îmbraci în stil Audrey Hepburn cu o little black dress din Breakfast at Tiffany s

Pantalonii Capri sunt celebri tot datorită lui Audrey

Audrey Hepburn a făcut celebri pantalonii Capri în filme ca Sabrina şi Funny Face. Aceştia sunt şi în prezent la modă.

pantalonii Capri specifici stilului lui Audrey Hepburn

Audrey a iubit hainele feminine. Totuşi, ea a ştiut să pună în evidenţă şi un look inspirat din ţinutele masculine. După Vacanţă la Roma, film care i-a adus celebritatea, femeile de pretutindeni au copiat tunsoarea scurtă, fustele ample şi bogate, strânse pe talie şi bluzele tip cămaşă încheiate în nasturi. De asemenea, pardesiurile elegante şi poşetele perfecte îi desăvârşeau ţinuta actriţei, făcând-o unică şi specială.

Actriţa mărturisea:

Look-ul meu esta realizabil. Orice femeie poate arăta la fel ca Audrey Hepburn dacă îmi adoptă coafura, îşi cumpără ochelari de soare mari şi îmbracă rochii fără mânecă.”