Împăturire batistei de buzunar pentru bărbați, la sacou sau jacheta de costum, moduri de a impaturi o batista de buzunar pentru barbati intr-un mod elegant; modul prezidential de impaturire a batistei de buzunar, modul de impachetare cu un colt in sus al batistei.

Unul dintre accesoriile preferate de bărbații eleganți, care sunt nevoiți să poarte adesea sacouri și costume rafinate, este batista de buzunar, care se împăturește frumos și se pune în buzunarul de la haină sau de la sacou, din partea stângă. Și a revenit destul de recent în vogă, după zeci de ani de când a „lipsit”. Deși, dacă stai bine să te gândești, batistele pătrate de buzunar nu cunosc măsurarea în timp. Ele se poartă mereu, nu se demodează, fiind unul dintre cele mai elegante accesorii de atașat unui costum, alături de cravată, papion, curea.

Batista nu iese niciodată din stilul unui bărbat care se respectă; ea este mijlocul excelent prin care poți conferi valoare unui costum sau unei jachete mai casual. Așa cum bijuteriile sunt pentru femei și pun în evidență un outfit sau le fac remarcate, cam așa e o batistă de buzunar pentru un bărbat.

Cu toate acestea, cu toate că batista devine un accesoriu care se demodează mai greu, modul în care poți să împachetezi o batistă pătrată de buzunar nu a devenit cunoscut printre majoritatea bărbaților.  Dar nicio grijă, totul se învață! 🙂 Așa că îți punem la dispoziție câteva sfaturi și modalități de împăturire a batistei de buzunar la bărbați. Ca să fii și tu într-adevăr la patru ace atunci când trebuie să fii elegant. Sau, de ce nu, să fii șic și aranjat ca bărbat mai tot timpul. Pentru că bărbații, în general, au o eleganță aparte și un aer de noblețe specific anilor trecuți.

Sunt mai multe moduri de a împături o batistă de buzunar pentru bărbați. Momentan, îți prezint modul prezidențial de împăturire și pe cel într-„un singur colț”.

[button url=http://profitshare.ro/l/1002389 target=blank size=15 icon=cart]Accesorii și batiste de bărbați pentru buzunarul de la sacou găsești aici[/button]

Modul prezidențial de împăturire a batistei de buzunar la bărbați

Această modalitate de împăturire a batistei este cea de bază, cea mai simplă: finuță, curată, elegantă. În forma sa finisată, arată ca o singură bandă textilă orizontală, paralelă cu capătul buzunarului de la piept. Acest mod de împăturire a batistei de buzunar poate fi folosit într-o ocazie când dorești un maxim de formalitate și se înțelege nevoia de eleganță. Se realizează relativ ușor:

Pasul 1

Începe, ca în imagine, pornind de la pătratul întreg al batistei, neîmpăturită, plată, bine întinsă.

Pasul 2

Împăturește pătratul pe lățimea buzunarului de la jachetă sau sacoul unde vei introduce batista. În majoritatea cazurilor, dacă împăturești la mijloc, la jumătate, e suficient.

Pasul 3

Împăturește de la bază pentru a forma un dreptunghi finisat de aceeași lățime cu buzunarul tău și lung de vreo 1.30 cm.

Pasul final

Introduce marginea împăturită de la bază în buzunarul de la jachetă sau sacou și împinge-o în jos către fundul buzunarului. Ajustează după cum ai nevoie pentru a crea o singură bandă de pânză, bine finisată și întinsă, care să rămână vizibilă în partea de sus a buzunarului tău.

Nu trebuie să se observe nicio împăturire sau răsucire între marginile pătratului batistei deja împachetată. Totul trebuie să arate ca o singură piesă, solidă, bine finisată, dintr-o bucată.

cum sa impaturesti batist de buzunar a unui barbat pentru buzunarul de sacou sau jacheta

 

La final, trebuie să arate așa în buzunarul tău:

cum sa impachetezi batista de buzunar de barbat de la jacheta sau sacou - modul prezidential de impaturire a batistei la sacou presidential fold square pocket

 Modul de împăturire într-„un singur colț” a batistei de buzunar la bărbați

Încă un mod foarte apropiat și de folosit în stilul business, office look, dar destul de relaxat și lejer pentru a fi purtat, de asemenea, și cu un blazer sau sacou casual.  Forma finisată a acestui mod de împăturire a batistei de buzunar pentru bărbați este reprezentată de un singur triunghi simetric, cu unul dintre unghiuri/colțuri în sus, ieșind din buzunarul de la piept – de aici și numele. 🙂

Pasul 1

Începe cu pătratul batistei complet neîmpăturit, întins și plat.

Pasul 2

De data aceasta, împăturește pătratul pe diagonală, către mijloc, ca în imaginea de jos, aducând un colț al batistei prin suprapunere peste celălalt colț. Acesta ar trebui să rămână ca un triunghi larg, dintr-o pânză de textil dublat.

Pașii 3 și 4

La baza triunghiului, unde ai împăturit pătratul pe jumătate, împăturește colțurile duble ale triunghiului către interior, din ambele părți. Împăturește la depărtarea necesară, astfel încât să faci baza batistei împăturite de aceeași dimensiune cu lățimea buzunarului jachetei tale sau a sacoului. Încearcă să împăturești fiecare colț aproape în aceeași măsură astfel încât diagonalele rămase să fie de aceeași lungime. Astfel, rămâne un colț al batistei pătrate, bine definit, cu laturi egale.

Pasul final

În acest punct, pătratul batistei de buzunar ar trebui să arate cam ca un plic desfăcut: dreptunghiular în 3 părți, cu un punct triunghiular ieșind în sus. Împinge baza împăturită în buzunarul jachetei sau al sacoului tău și trage-o pe toată în jos, ascunzând părțile dreptunghiulare. Singura parte care rămâne vizibilă trebuie să fie triunghiul rămas neîmpăturit din batistă, centrat în buzunar și îndreptat cu colțul în sus.

cum sa impaturesti batista de buzunar pentru sacou la barbati intr-un colt in sus How-To-Fold-A-Pocket-Square-One-Point-Fold

 

modul de impaturire a batistei de buzunar pentru barbati cu un colt in afara buzunarului de la sacou

Gata! Ai văzut ce simplu e să-ți înveselești sacoul/jacheta business și să aduci un plus de eleganță și rafinament outfitului tău? Accesorii și batiste de bărbați pentru buzunarul de la sacou găsești aici.