Cum să îngrijești părul gras și cu alte probleme ale scalpului și când este indicat să mergi la un dermatolog dacă ai păr gras.

Da, și părul este gras, nu doar tenul. Scalpul – sau pielea capului – este responsabil de acest neajuns. El este cel care secretă un exces de sebum ce încarcă inestetic părul și chiar îl face imposibil de coafat uneori.

Dacă așa e părul tău dintotdeauna, folosește un șampon special pentru păr gras – alege unul cu o formulă 2 in 1, blândă!

Dacă te confrunți cu această problemă doar din când în când, alternează la spălare cu un șampon delicat, potrivit pentru spălare frecventă. Masează bine pielea capului cu degetele, pentru ca produsul să-și facă efectul. Chiar dacă simți nevoia, nu face greșeala să te speli pe cap exagerat de des din dorința de a scăpa de excesul de sebum din păr, căci s-ar putea să provoci exact inversul și părul tău să se îngrașe și mai mult!

Dacă nu constați nicio ameliorare, consultă un dermatolog. Cere o trimitere medicului tău de familie, precum și o recomandare de medic specialist bun.

Citește și ce produse să utilizezi pentru păr uscat și tern sau pentru păr mixt.

Vezi și cum îngrijești părul cu mătreață.