Cum ar trebui să te îmbraci ca bărbat la un botez, fără să cazi în ridicol? Să nu fii prea casual, singurul la tricou dintr-o sală de evenimente, dar nici prea elegant, la costum, ca de nuntă? Iată aici câteva sugestii valoroase!

sacou barbati potrivit pentru botez
?Sacou din catifea  pentru bărbați, în oferta eMAG

Săptămâna aceasta am participat la un botez.

Este un eveniment foarte important în viața prietenilor și ei își vor da toată silința pentru ca tu să te simți bine.

Desigur, asta nu înseamnă că la rândul tău tu nu ai avea dificultăți, mai ales dacă nu prea participi la astfel de evenimente.

De la cât se dă și cât o fi meniul și mai ales la cum ne îmbrăcăm pentru acest eveniment important, ținut întotdeauna în timpul zilei până seara.

În acest articol îți voi spune ca de la bărbat la bărbat cum am trecut peste acest hop și care ar mai fi și sugestiile mele, în lumina evenimentului.

Nu este neapărat necesar să mergi cu pantaloni de costum; încearcă ceva mai smart-casual.

Dacă primul instinct a fost să iau pe mine unul dintre costumele cu care merg la nuntă, planurile mi-au fost date peste cap un pic de faptul că toate cămășile mele erau fie necălcate, fie nespălate.

Cum alergam eu prin casă, un prieten mă ia pe facebook și mă întreabă: Tu cum te îmbraci pentru botez? Eu, surprins, îi spun: Normal, la costum! La care el îmi spune: păi eu voiam să mă îmbrac în blugi și tricou. O să iau niște blugi și o cămașă, că nu mă lasă nevasta cu tricou!

Și uite așa, mi-am dat seama că ar fi poate un pic exagerat să mă îmbrac la costum și cravată pentru un botez.

Botezul a fost ținut într-unul dintre locurile clasice de nunți din București, poți să îi spui și că este un picuț de fițe.

Așa că, mi-am spus să îmi iau o cămașă casual spre elegantă (ceva similar cu acestea), blugii clasici negri cu curea și pantofii negri pe care îi iau și la costum.

În link-uri veți găsi recomandări de modele de haine, puteți să vă jucați în garderoba voastră până alegeți varianta optimă și în care vă veți simți în largul vostru.

Eu am încercat să mai combin la îmbrăcămintea aleasă și o cravată, dar mi-am dat repede seama că nu prea merge cravata cu blugi, cât de negri și clasici or fi ei..

? Citește și despre dress code-urile de bază și cum te adaptezi la ele, cum spargi codul în acest material!

Un sacou casual cu o pereche de blugi închiși la culoare și o cămașă albă este varianta sigură pentru o ținută de botez pentru bărbați.

Ajuns acolo, mi-am dat seama că nu ar fi fost deloc deplasat să vin la costum. Doar că costumul este în general adresat la astfel de evenimente celor care au trecut de 35 ani, și bineînțeles, aproape obligatoriu la nunți.

Dacă cumva ai sub această vârstă, cred că este perfectă combinația cămașă + blugi + pantofi. Ar fi mers și un sacou casual, cum sunt cele de aici, dar nu am avut inspirația necesară.

?Vezi aici modele de sacouri casual

O ținută lejeră, dar care este dusă spre elegantă, este ideală pentru un botez pentru că îți oferă și libertate de mișcare pe ringul de dans și, pentru mulți probabil, este standardul de confort în care se simt cel mai bine.

Revenind la discuția cu prietenul meu, mi s-a părut o alegere inspirată pentru un bărbat să nu vină la un botez cu un tricou simplu, pentru că ar fi fost singurul bărbat îmbrăcat la tricou.

De regulă, femeile la astfel de evenimente se îmbracă cu o rochie casual spre elegantă și cu pantofi cu tocuri, cam ca la o nuntă.

Modelul de sacou bleumarin din imaginea acestui articol se poate cumpăra de la eMAG sau, ocazional, este listat și pe alte magazine, cum ar fi FashionDays (care livrează inclusiv în showroom eMAG și prin easyBOXuri specifice).

Tu ce sugestii ai? Scrie-ne în comentarii în josul paginii! Părerea ta contează și e importantă pentru noi toți.