Toată viața am avut pistrui, mai ales pe nas și înspre obraji. Dar atunci când am vrut să-i mai atenuez, am urmat mereu doar tratamente cosmetice naturale, homemade. Vi le explic mai jos pe cele care chiar au dat rezultate.

Pistruii se pot înlătura sau atenua cu ajutorul măștilor cosmetice naturale, făcute în casă.

De exemplu, o mască pe bază de drojdie de bere ajută mult.

Măști naturale făcute acasă pentru îndepărtarea pistruilor

Masca de drojdie de bere amestecată cu apă oxigenată, albușul de ou amestecat cu zeamă de lămâie, masca de iaurt și în general substanțele care albesc și curăță tenul.

Alte remedii naturale pentru atenuarea pistruilor

Dacă ești predispus(ă) la pistrui, spală-te pe față cu apa în care ai adăugat o lingură de oțet la 1 litru de apă. Ziua, șterge-ți fața cu zeamă de lămâie.

Dacă ți s-a uscat prea tare fața, aplică o cremă grasă.

Pistruii pot fi „vindecați” și prin spălarea obrazului în fiecare seară cu infuzie de flori de soc sau boabe de arpacașproaspăt fierte și zdrobite, aplicate pe porțiunile pătate.

Un alt tratament natural homemade, mai puternic, s-ar putea prepara din:

  • 50 ml alcool de 70 de grade
  • 50 ml de oțet
  • 10 ml apă oxigenată
  • 100 ml zeamă de lămâie

Le pui pe toate la un loc într-o sticlă cu dop etanș pe care o agiți bine și cu loțiunea obținută tamponezi zonele cu pistrui.

Ai grijă însă, dacă ai pielea sensibilă, mai ales! Dacă astfel de tratamente naturale pe bază de alcool irită sau dăunează pielii, încetează să le mai folosești și folosește o alternativă mai blândă din cele sugerate. 😉

Un alt „leac” benefic contra pistruilor îl obții punând la macerat o mână de hrean timp de 7-8 zileîn 250 ml de oțet. Soluția obținută combate la fel de bine pistruii.

Alte remedii naturale pentru combaterea pistruilor și a petelor mai găsești și aici.

Iar pentru alte pete de pe ten, poți să urmezi și acest tratament natural.

Desigur, se pot folosi și produse exfoliante din comerț special concepute pentru atenuarea pistruilor. Sau se poate apela la un cabinet de dermatologie.

Dar înainte de orice, îți sugerez să încerci aceste tratamente naturale homemade antipistrui.

Tu mai știi și alte metode de a scăpa cât de cât de pistrui? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiența ta. Contează mult pentru noi.

Sursă foto: Pexels/Andrea Piacquadio