Cum să îți reînnoiești garderoba în câțiva pași: tutoriale simple și trucuri DIY pentru haine vechi cu un touch nou.

Sigur ai avut momente în care nu ţi-a mai plăcut nimic din garderoba ta, ai avut impresia că în ziua respectivă chiar nu ai cu ce să te îmbraci, pentru că nimic nu mai era pe gustul tău, aşa că ai mers repede la primul magazin. Dar nu îţi poţi permite să faci asta de fiecare dată, nu îţi poţi cumpăra haine în fiecare zi (deşi ar fi perfect pentru toate, dacă s-ar putea).

Iată că există soluţii pentru astfel de situaţii. Îţi poţi reînnoi garderoba în doar câţiva paşi. Ai nevoie de imaginaţie, îndemânare şi câteva ustensile: foarfecă, ac, aţă, pietre colorate, vopsea textilă.

Un tricou nou şi o pereche de mănuşi pufoase

Nu cred că există persoană care să nu aibă în dulap cel puţin un tricou negru. Ia o foarfecă şi decupează spatele tricoului în formă de craniu. Sau orice altă formă îţi doreşti tu. De asemenea, poţi să faci asta şi cu un tricou de altă culoare, tu eşti cea care îşi lasă imaginaţia să se joace.

Ai pulover pufos pe care nu-l mai porţi? Cu siguranţă nu e de aruncat. Ai nevoie de o foarfecă, aţă şi ac. Taie puloverul astfel încât să obţii o formă de mănuşi (de preferat ar fi să-ţi măsori palma ca să ştii cât să tai). După ce ai tăiat, nu-ţi rămâne decât să coşi bucăţile şi gata: noua pereche de mănuşi pufoase e pregătită pentru zăpadă.

 

 

Cum transformi o rochie plictisitoare

Ai găsit rochii care nu-ţi plac? Ţi se par plictisitoare? E momentul să le transformi. Poţi lua o bucată de material pe care să o aplici pe rochie, transform-o aşa cum îţi doreşti, adaugă puţină culoare şi ieşi cu ea unde vrei tu.

Sau poţi să îi adaugi o aplicaţie cu paiete. O astfel de aplicaţie va da mereu un look glamour unei haine. Sau poţi să o tai şi să o transformi în fustă.

rochie simpla cu aplicatii cusute

Fustă transformată și tenişi transformaţi

Poate că ţi-ai cumpărat o fustă lungă cu ceva timp în urmă, iar acum nu ţi se pare că ţi se mai potriveşte, în niciun caz nu ai mai purta aşa ceva. Ia o foarfecă şi decupează fusta în partea de sus pentru a o transforma în rochie. Pentru a face forma corectă te poţi folosi de un maiou. Decupează după linia din jurul gâtului a maioului şi totul se va transforma în ceva frumos.

Dacă ai o pereche de tenişi albi pe acasă, dar parcă sunt prea banali şi nu i-ai mai purta, nu-i nimic, se pot transforma. De preferat ar fi să te pricepi la desen, dar dacă totuşi nu le ai cu ale desenatului, nu încerca să faci ceva complicat, rezumă-te la ceva cât se poate de uşor de realizat. Ai nevoie de vopsea pentru textile şi de un marker. De aici imaginaţia şi îndemânarea ta pot să-şi facă de cap.

Sper că aceste idei îţi vor fi de ajutor şi că îţi vei reinventa garderoba în cel mai plăcut mod. Nu e chiar atât de greu precum pare, ai nevoie de răbdare şi totul va merge foarte bine, nu e nevoie întotdeauna de noi cumpărături, poţi să alegi să faci lucrurile altfel.