Se spune că un săculeț pentru ceai poate face tot trucul în acest caz.

Ne place să ne facem unghiile. Fie că îți place nail art-ul distractiv și colorat sau o simplă manichiură translucid-lăptoasă sau nude, există o plăcere foarte specifică care apare atunci când avem unghiile bine întreținute și lustruite.

De aceea, cheltuim atât de mulți bani pentru a obține extensii de unghii, mergem la salon sau inclusiv investim pentru a ne face unghiile acasă.

Și când una se rupe, devine incredibil de frustrant și de enervant.

Din fericire, există modalități de a preveni ruperea unghiilor și mai multe modalități de a repara una, în cazul în care apare. Am vorbit cu mai mulți specialiști care mi-au făcut și mie unghiile de-a lungul timpului, să ne spună de ce se crapă unghiile în primul rând, cum să le reparăm, modalități alternative de a le trata până la următoarea vizită la salon și multe altele.

Iată ce am aflat de la experți.

Ce determină ca o unghie să se rupă?

Chiar dacă ai unghii incredibil de puternice, ele se pot rupe dacă ești… dură cu ele.

Spălând vasele, ridicând o cutie sau chiar bătându-ți unghiile în mod greșit, le-ai mai făcut să se rupă și în trecut. Cu toate acestea, unghiile sunt mai predispuse la rupere atunci când sunt slabe sau fragile.

Unghia devine fragilă și slabă atunci când este expusă la substanțe chimice dure, cum ar fi acetona, materiale de curățare puternice, geluri sau culori de unghii acrilice.

De asemenea, unghiile pot deveni fragile și slabe atunci când ai gel sau lac de unghii pe unghii pentru prea mult timp – îți deshidratează unghiile, ceea ce de obicei e principala cauză a ruperii.

Îndepărtarea nesăbuită a pudrei de scufundare / tip dip powder și a unghiilor cu gel sau acrilice este o altă cauză majoră de rupere și exfoliere.

Brittney Boyce, o artistă celebră a unghiilor și fondatoarea NAILS OF LA, spune că unghiile cu margini zimțate sunt, de asemenea, mai predispuse să se prindă undeva, ceea ce ar provoca exfoliere și rupere.

Și, în sfârșit, ea adaugă că unghiile umede sunt mai predispuse la rupere pe măsură ce apa le înmoaie și le îndoaie. (De aceea, se recomandă, mai nou manichiură fără a utiliza apă.)

Cum repari o unghie ruptă?

Din fericire, nu există o singură modalitate de a repara o unghie ruptă.

Opțiunea 1: Folosește pudră de scufundare/dip powder. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru unghiile care se confruntă cu adevărate ruperi față de mici crăpături.

 1. Începe prin a curăța unghia afectată cu un agent de îndepărtare a lacului de unghii. Apoi, așteaptă să se usuce.
 2. După, e bine să aplici lipici pentru unghii pe zona ruptă.
 3. Scufundă unghia în pudră. Apoi, curăță orice exces de pudră.
 4. Adaugă un alt strat de lipici.
 5. Lasă adezivul să se usuce și apoi lustruiește până când unghiile sunt netede.
 6. Aplică oja preferată pentru a ascunde orice surpriză care ți-e dată.
  Pentru a eficientiza procesul, Boyce recomandă utilizarea trusei de unghii ORLY Nail Rescue Kit – vine cu tot ce ai nevoie. Dacă apare ceva, păstreaz-o în apropiere, în caz de urgență a unghiilor.

Opțiunea a doua: Folosește un pliculeț de ceai. Această abordare funcționează cel mai bine pentru crăpăturile mici ale unghiei.

 1. Ia un pliculeț de ceai uscat și taie-l în forma unui mic pătrat care să acopere despicătura. Acesta va servi drept bandaj pentru fisură.
 2. Curăță unghia ruptă cu un agent de îndepărtare a ojei și așteaptă să se usuce.
 3. Aplică adeziv pentru unghii pe zona ruptă.
 4. În timp ce lipiciul este încă umed, aplică bucățica tăiată din plicul de ceai deasupra și lasă lipiciul să se înmoaie și să pătrundă prin pliculețul de ceai.
 5. Apoi, se recomandă un strat suplimentar de lipici. Dacă nu-ți place lipiciul dur, folosește un strat de coat superior, ca alternativă pentru o soluție temporară.
 6. Odată ce adezivul (sau stratul superior) este solid și uscat, pilește marginea afectată și lustruiește zona de lipici pentru a o face să fuzioneze perfect cu restul unghiei.
 7. Termină prin aplicarea ojei tale preferate pentru a masca zona cu plicul de ceai de peste unghie.

Mai sunt și alte metode prin care poți masca o unghie ruptă?

Da! Experți recomandă să folosești unghiile false cu apăsare/press-on nails, deoarece sunt ușor de utilizat și îți vor oferi o armură de protecție pentru a menține unghiile naturale la locul lor.

Trebuie să fii însă foarte atent când le îndepărtezi, spune Boyce, deoarece scoaterea lor neglijentă ar putea duce la o pauză completă de la unghia cu pobleme.

Dacă ai timp să mergi la un salon, o manichiuristă poate adăuga un vârf/tip pe unghie, cu rășină, gel sau acrilic, pentru a restabili lungimea unghiei.

Cum să previi ruperea unghiilor

Unghiile puternice și sănătoase vor ajuta la prevenirea ruperii. Ca în orice caz legat de sănătate, există un proces și o perioadă de așteptare, dar merită atât de mult odată ce ajungi acolo.

Hidratarea este cheia pentru unghii puternice și sănătoase. Ca atare, experții recomandă aplicarea unui ulei pentru cuticule, precum JINsoon Honeysuckle + Primrose Cuticule Oil, chiar și deasupra lacului de unghii, gelurilor sau unghiilor false.

Amintește-ți că uleiul pătrunde cel mai repede, dar chiar și o loțiune de mâini va funcționa. În esență, păstrează-ți mâinile și unghiile hidratate.

Și Boyce menționează inclusiv importanța unei diete sănătoase, astfel încât să obții toate vitaminele necesare pentru a-ți crește unghiile puternice.

Dacă ai unghii slăbite sau deteriorate recent, cel mai bun lucru pe care îl poți face nu este doar „să le lași să respire”; dacă sunt slăbite sau deteriorate, au nevoie de protecție.

Cel mai bun pariu al tău ar fi să folosești un lac de întărire. Folosește întăritorul de unghii Hard To Resist de la Essie, care se folosește inclusiv între manichiurile cu gel pentru a-ți menține unghiile sănătoase.

essie-hard-to-resist-nail-strengthener-fortifiant-lac-de-unghii-pentru-unghii-slabe-si-deteriorate_

Tu mai știi și alte trucuri? Ai mai aflat și alte sfaturi de la experți, pentru unghii rupte? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Sursă foto principală: Unsplash/Giulia Bertelli