Iarna e lungă și grea, iar părul tău are de suferit pe timpul ei, sărăcuțul. Ba din cauza gerului, ba din cauza aerului fierbinte al uscătorului, căci știm că e mai greu să-l usuci natural iarna, oricât de cald ar fi în csă.

Înghesuit sub căciulile de lână sau pălării groase, părul nostru suferă ceva mai mult iarna. Așa că ar trebui să-l îngrijim mai mult în acest anotimp.

E cazul să-i acorzi mai multă atenție decât de obicei și să-i aplici un tratament preferențial. Iată câțiva pași pe care ar trebui să-i urmezi dacă vrei să oferi ce are nevoie părului tău, pe timp de iarnă.

Păr masca(t) și spălat cu ce îi trebuie

O mască hrănitoare îi va face foarte bine părului tău, mai ales acum iarna. Și mai ales dacă acesta e și puțin deteriorat – în urma vopsirii sau, mai rău, a decolorării.

Substanțele hrănitoare din compoziția unei măști de păr au rolul de a umple „golurile” din structura firelor de păr deteriorate, netezindu-le astfel suprafața. Ceea ce înseamnă că părul tău are toate șansele de a redeveni mătăsos și strălucitor, ca-n zilele lui cele mai bune.

Cele mai eficiente măști pentru păr sunt cele grase, cu formule cremoase. Eu îți recomand o mască de păr Garnier cu un unt bogat, cum e cel de avocado. Dar orice mască Garnier, din cele disponibile și în prezent pe piață, e perfectă. Ei au niște măști de păr foarte bune.

Și încă ceva: chiar dacă afară sunt minus „o mie de grade”, nu-ți spăla niciodată părul cu apă fierbinte! Altfel, stratul exterior al părului se umflă, iar părul deja „stresat” astfel devine și mai sensibil. Spală-te deci numai cu apă călduță pe păr. Lucru valabil, bineînțeles, și pentru apa cu care îți clătești părul.

Păr purificat și hrănit bine în timpul iernii

Aerul fierbinte al uscătorului de păr, indiferent ce tehnologii avansate ar avea el, îți cam usucă părul, așa că evită șampoanele agresive. Folosește, în schimb, unul blând, cu balsam și substanțe hrănitoare sau unul de bebeluși.

Apoi, pentru a avea un păr frumos, și alimentația trebuie să fie corespunzătoare.

Dacă vrei ca părul să strălucească de sănătate, iar scalpul să fie curat și purificat, hrănește-l bine din interior, mai ales iarna. Renunță la junkfood și consumă multe fructe și salate bogate în vitamine și minerale.

Cum să-ți tunzi și coafezi părul iarna?

Nu e cazul să-l tai scurt iarna, doar pentru că îl ții sub căciuli și nu ai cum să-l mai coafezi prea complex. Ne referim aici doar la vârfurile despicate.

Altfel, tot programul de înfrumusețare nu-ți folosește la nimic, dacă nu elimini vârfurile urâte ale părului. Vârfurile trebuie tăiate regulat, o dată la patru săptămâni.

Cel mai bine ar fi să lași părul să se usuce la temperatura camerei. Dacă însă trebuie să-l usuci cu uscătorul, reglează aparatul pe temperatura medie. Folosește o perie circulară și îndreaptă jetul aerului întotdeauna dinspre rădăcini spre vârfuri.

Dacă ai păr neascultător, care nu stă nicicum, ar trebui să folosești un produs adecvat; eu îți recomand acest lapte de păr Christophe Robin cu efect antifrizz, foarte util și pentru termoprotecție. Dacă ai păr cu tendință de ondulare, ți-l va și defini foarte clar în bucle.

Încearcă să renunți la placa de păr sau la ondulator pe timpul iernii.

Păr nuanțat și îngrijirea adecvată pe timpul iernii a părului vopsit

Împrospătează-ți culoarea părului pe timpul iernii cu un nuanțator sau o vopsea fără amoniac, semipermanentă, cum e L’Oréal Paris Casting Crème Gloss.

Nuanțatorul se aplică mai ușor și iese după un număr de spălări. Culoarea învăluie firul de păr sub forma unui film transparent care, în plus, umple porțiunile poroase și netezește firul. Time out!

În timpul programului de regenerare, până părul își recapătă strălucirea naturală, este interzis să-ți chinui părul cu proceduri chimice cum ar fi permanent, vopsit sau decolorat!

Tu ce trucuri sau program de îngrijire special al părului urmezi pe timp de iarnă? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii despre experiențele tale. Părerea ta contează mult pentru noi.

Sursă foto principală: Pexels/Mateusz Sałaciak