Epilarea cu laser este forma principală de îndepărtare a părului pentru cei care doresc să aibă o piele netedă, în permanență, prin intermediul tehnologiei de ultimă oră. O astfel de tehnică folosește tratamente revoluționare care vizează melanina din fiecare folicul de păr pentru a-i perturba procesul de creștere.

Când urmezi tratament(ele) de îndepărtare a părului cu laser, vei dori să știi cum să îți îngrijești pielea după proces, pentru a asigura rezultate optime.

Experiența noastră cu epilarea cu laser

În primul rând, am ales un salon de cosmetică specializat pe o astfel de tehnologie, care să aibă o mare experiență în tehnicile de îndepărtare a părului cu laser – eventual și recunoaștere, cu diplome în domeniu.

Dacă nu, e indicată chiar o clinică specializată pe astfel de proceduri…

De ce ar trebui să îți pese de îngrijirea ulterioară epilării cu laser

Așa cum luarea pașilor corespunzători pentru a te pregăti pentru procedura de îndepărtare a părului cu laser este cheia unui tratament de succes, cunoașterea pașilor de îngrijire ulterioară pe care trebuie să îi urmezi și parcurgerea acestora asigură rezultate optime și o piele netedă și strălucitoare pe termen lung.

Dacă nu urmezi instrucțiunile adecvate de îngrijire ulterioară oferite de salonul/clinica respectiv(ă), poți risca să îți deteriorezi pielea.

Efecte adverse potențiale

Cele mai proeminente efecte secundare care provin de la îngrijirea necorespunzătoare după epilarea cu laser se datorează expunerii directe, prelungite, la soare, care apare prea devreme după tratament.

Unele efecte secundare ale expunerii neprotejate la soare, a zonei nou tratate cu laser includ bășici, arsuri și cicatrici. Acestea se pot transforma, la rândul lor, într-o infecție care poate provoca hiperpigmentare pe piele și te poate expune riscului de probleme de sănătate mai profunde.

Lucruri pe care ar trebui să le faci după îndepărtarea părului cu laser

Pentru a evita oricare dintre aceste efecte secundare după tratamentul de epilare cu laser, urmează acești pași, ca să te bucuri, în schimb, de o piele netedă pe termen lung.

Utilizează comprese la rece

După tratament, este posibil să ai niște roșeață și umflături în zona de tratament. Acest lucru este foarte comun și poate dura câteva ore după procedură.

Pentru a reduce orice senzație de căldură și sensibilitate, aplică o compresă rece pe zonă până când aceasta este calmată.

Curăță ușor zona

În primele 48 de ore după tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, trebuie să speli ușor zona tratată cu un săpun ușor sau un gel de duș neutru, fără substanțe chimice dure și parfumuri.

Lasă-ți pielea să se usuce de la sine, în loc să o freci.

Permite pielii să se descuameze

Vei vedea apariția pielițelor și unor firicele în decurs de 5-30 de zile de la tratament – acesta este părul mort care este vărsat din folicul.

Este normal să apară și va cădea rapid, așa că nu te jena de el – apariția lui va fi abia observată.

Exfoliază-ți pielea

Când are loc căderea părului, înseamnă că părul mort își împinge drumul afară din foliculii tăi.

Poți încuraja părul să iasă mai ușor folosind o mănușă exfoliantă de spălat sau o cârpă de exfoliere și răzându-ți părul departe de zona de tratament.

Lucruri pe care ar trebui să le eviți după îndepărtarea părului cu laser

Evită să faci aceste lucruri după tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, pentru a te asigura că se va vindeca zona complet și ca să te bucuri de rezultate optime.

Evită machiajul și loțiunile

Va trebui să păstrezi zona de tratament curată și uscată pentru rezultate optime de vindecare.

Dacă ai roșeață sau iritație pentru o perioadă prelungită de timp, nu aplica machiaj, cremă hidratantă sau deodorant în zona de tratament până când iritația nu a dispărut și nu au trecut cel puțin 48 de ore.

Nu te expune la soare

Expunerea directă la soare poate provoca arsuri, bășici, cicatrici și roșeață, așa că evită expunerea prelungită la soare în primele 2 luni după tratament.

Dacă trebuie să ieși la soare, folosește protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare și hidratează-ți pielea / reaplică protecția solară odată ce te întorci la bronzat – arsurile sau daunele provocate de căldură pot genera hiperpigmentare.

Nu te epila cu ceară și nici nu te pensa

Nu utiliza alte metode de îndepărtare a părului decât raderea zonei tratate în timpul tratamentelor de epilare cu laser. Părul tău va cădea de la sine, iar raderea ar trebui folosită doar pentru a încuraja această cădere.

Zona de tratament va fi în curând netedă și fără păr pentru permanență, așa că aruncă benzile de ceară și bucură-te de rezultate!

Evită să te scarpini pe piele

Este posibil să simți dorința de a te apuca de piele sau de a o zgâria / scărpina la descuamarea pielii sau la formarea crustei din cauza reacției pielii la căldura laserului și a soarelui.

Dacă există cruste, aplică mai bine o cremă-unguent cu antibiotic și nu trage de piele. Scărpinarea pielii poate provoca cicatrici, infecție sau hiperpigmentare. Ai răbdare și te vei vindeca înainte de a-ți da seama!

Fii răbdătoare / răbdător!

După cum am menționat, răbdarea este cheia. După sesiunile de îndepărtare a părului cu laser, te vei putea bucura de o piele fină, fără zgârieturi de la ras pentru tot restul vieții, așa că merită cu siguranță să aștepți câteva luni pentru a se vindeca pielea complet!

Când să îți faci un tratament profesional post-epilare definitivă

Dacă te confrunți cu oricare dintre reacțiile adverse menționate mai sus, inclusiv bășici, arsuri, cicatrici, hiperpigmentare și/sau infecție, te rog să contactezi medicul de familie sau medicul dermatolog, chiar și echipa de la salonul / clinica unde ai efectuat tratamentul de epilare definitivă cu laser.

În plus, dacă ai nevoie de mai multe sesiuni de îndepărtare a părului cu laser, din cauza părului mai gros și mai încăpățânat, poți să programezi o vizită / consultație de urmărire pentru monitorizare.

Întrebări frecvente pentru îngrijirea de după îndepărtarea părului cu laser

Cât durează rezultatele epilării cu laser?

Numărul recomandat de ședințe va varia în funcție de tipul părului, grosimea și zona de tratament pe care o vizezi. Cu toate acestea, după 1-6 ședințe, rezultatele tale de îndepărtare a părului cu laser vor fi permanente.

Când poți face duș după epilarea cu laser?

Cel mai bine este să aștepți 24 de ore înainte de a face duș după tratamentul de îndepărtare a părului cu laser, pentru a evita ca apa fierbinte să rănească în vreun fel zona de tratament sau ca produsele de curățare să îți irite pielea.

Ce produse trebuie evitate imediat după epilarea definitivă cu laser?

Ar trebui să eviți orice produse care conțin substanțe chimice dure, cum ar fi machiajul, exfolianții, gelurile de duș și demachiantele parfumate sau serurile și cremele hidratante, în primele două zile după tratament.

Cel mai bine este să îți faci aprovizionarea cu produse blânde, fără chimicale, pe care le poți utiliza în prima săptămână după îndepărtarea părului cu laser pentru a obține cele mai bune rezultate.

Tu ce părere ai? Ți-ai făcut sau ai apela la tratamente pentru epilare definitivă cu laser? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii.

Sursa foto principală: Unsplash+ in collaboration with Getty Images